31 Ağustos 2012 Cuma

Patatesli İçli Köfte Tarifi

Patatesli İçli Köfte



MALZEMELER
3 Su Bardagi Ince Bulgur
Yeterince Su
1 Adet Yumurta
1-1,5 Çay Bardagi Un
Tuz
4 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Orta Boy Sogan
1/2 Çay Bardagi Siviyag
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
1/2 Çay Kasigi Salça
1/2 Çay Bardagi Siviyag
1 Çorba Kasigi Salça (Biber Salçasi)
Pul Biber

YAPILIŞI
Patatesleri haslayalim. Kabuklarini soyup rendeleyelim. Soganlari yemeklik
dograyip, siviyagda pembelestirelim. Salçayi ilave edip, bir dakika daha
kavuralim. Ardindan, incecik dogranmis patatesleri ve maydanozu ilave
edelim. Tuz ve biberini ayarlayarak atesten alalim. Daha sonra kullanmak
üzere bekletelim. Ince bulguru yeterince sicak su ile islatalim. (kisirlik
bulgur islatir gibi) Bulgur sisince, içine unu, yumurtayi ve tuzu, ilave ederek
uzun süre yoguralim. Köfte hamurundan cevizden biraz daha irice parçalar
koparip önce elimizi islatarak yuvarlayalim. Sonra isaret parmagimiz yardimiyla
döndüre döndüre köftenin içini oyalim. Mümkün oldugunca ince oymaya özen
gösterelim. Patatesli içten yeterince koyup, köftenin agiz kismini büzerek
kapatalim (köftenin içine çok fazla patatesli harç doldurma yoksa piserken çatlar).
Bir tencereye yeterince su doldurup kaynatalim. Köfteleri kaynayan suya atip,
5-6 dk haslayalim. Delikli kepçe ile çikartalim. Köfteleri dilersek kizartalim. Sosu
için, salçayi siviyagda 2 dk kavuralim. Pul biber ilave ederek, atesten alalim. Bu
sosu, köftelerin üzerine gezdirerek servis yapalim.

Devamını Oku >>

Patates Köftesi Tarifi

Patates Köftesi


MALZEMELER
6 adet orta boy patates
2 yemek kasigi nisasta
3 adet yumurta (birinin akini ayirin)
3 kibrit kutusu kadar taze kasar
3 kibrit kutusu orta yagli beyaz peynir
Yeteri kadar tuz
1 çay kasigi karabiber
Üzeri ve kizartmak için :
Yeteri kadar siviyag

YAPILIŞI
Patatesleri kabugu ile yikayip haslayin. Soyduktan sonra sogutup
rendeleyin. Yumurtalari, tuzu, karabiberi ve nisastayi patateslere
ekleyip hafifçe yogurun. Yumurta büyüklügünde parçalar koparin.
Elinize biraz nisasta bulayin, parmak uçlarinizi da nisastaya bulayip
patates hamurunu düzlestirin. içine bir miktar kasar, beyaz peynir
koyun. Nisasta serpilmis tepsiye yuvarlayin. Yumurta akina sonra
da galeta ununa bulayin. Kizgin yagda pembelesene kadar kizartin.
Servis tabagina çikarip servise sunun.
Devamını Oku >>

Naneli Köfte Tarifi

Naneli Köfte

MALZEMELER
1 Küçük Sogan
2-3 Dilim Bayat Ekmek Içi
1/2 Kg Kiyma
2 ÇorbaKasigi Kuru nane
3 Çorba Kasigi Siviyag
2 Çorba Kasigi Salça
Yeterince Tuz

YAPILIŞI
Sogani rendeleyip islatilmis bayat ekmek içi, 1 çorba kasigi kuru nane, 1
çorba kasigi siviyag, tuz ve kiymayla birlikte yogurun. Hazirladiginiz köfte
harcindan minik toplar halinde köfteler hazirlayin. 2 çorba kasigi siviyagda
salçayi ezin. Biraz su ekleyin. Su kaynayinca köfteleri ilave edin. Biraz daha
su ekleyip 15-20 dakika pisirin.(tenceredeki su köfteleri örtecek kadar olmali)
Üzerine kuru nane serpin ve sicak olarak servis yapin.
Devamını Oku >>

Mercimek Köftesi Tarifi

Mercimek Köftesi


MALZEMELER
1 Su Bardagi Ince Bulgur
2 Su Bardagi Kirmizi Mercimek
4 Su Bardagi Su
2 Çay Kasigi Tuz
2 Çay Kasigi Pul Biber
5 Çay Kasigi Kimyon
1 Demet Yesil Sogan
1 Demet Maydanoz
3 Çay Kasigi Salça
2 Çorba Kasigi Margarin
1 Sogan

YAPILIŞI
Kuru sogani yemeklik sogan gibi dograyip margarinle biraz öldürelim.
Içine salça ilave edip atesten indirelim. Diger tarafta mercimegi yikadiktan
sonra dört su bardagi su ile haslayalim. Mercimekler sararip suyunu
çektikten sonra atesten alip içine ince bulguru ilave ederek karistiralim.
Kapagini kapatip 15 dakika bekletelim. Maydanoz ve soganin yesil
kisimlarini ince ince dograyip diger malzemelerle birlikte mercimekle
bulgura ilave edelim. Daha sonra köfte seklinde biçimlendirerek servis
yapalim. Dilerseniz servis tabagina aldiktan sonra üzerine yarim limon
suyunu gezdirebilirsiniz.
Devamını Oku >>

Lahanalı Köfte Tarifi

Lahanalı Köfte

MALZEMELER
3 Domates
1 Sogan
1 Tatli Kasigi Margarin
400 gr Lahana
150 ml Su
150 gr Süt Kremasi
Tuz
2 Dilim Bayat Ekmek
1 Sogan
500 gr Kiyma
1 Tatli Kasigi Siviyag
1 Yumurta
1 Tatli Kasigi Hardal
Kirmizi Tozbiber, Karabiber, Kizartmalik Yag

YAPILIŞI
Lahanayi çok ince seritler halinde dograyin. Lahanayi tuzlu suda 20 dakika
kadar haslayip suyunu süzün. Lahana için domateslerin kabuklarini soyup
çekirdeklerini ayikladiktan sonra küçük küpler halinde dograyin. Sogani
küp küp dograyin. Margarini bir tavada eritip sogani kavurun. Lahanayi
ekleyip kavurmaya devam edin. Süt kremasi ve suyu ekleyip kisik ateste
25 dakika kadar pisirin. Tuzlayip domatesleri tavaya ekleyin. Bu arada köfte
için ekmeklerin kabuklarini kesip kalan ekmek içini su ile nemlendirin. Sogani
küçük küpler halinde dograyin. Siviyagi bir tavada kizdirip sogani kavurun.
Kiymayi bir kaseye alip ekmek içi, sogan ve yumurta ile yogurun. Hardal, tuz,
karabiber ve kirmizi toz biber ile tatlandirin. 16 yuvarlak yassi köfte olusturun.
Kizartmalik yagi bir tavada kizdirip köfteleri kizartin. Köfteleri lahana esliginde
servis yapin.
Devamını Oku >>

29 Ağustos 2012 Çarşamba

Kütahya Köftesi Tarifi

Kütahya Köftesi


MALZEMELER
2 Çorba Kasigi Tarhana
2 Çorba Kasigi Kiyma
1 Çay Bardagi Bulgur
1 Çay Kasigi Karabiber
Yeterli Miktarda Tuz
1 Tatli Kasigi Kirmizibiber
1 Çay Kasigi Nane
1 Çorba Kasigi Tereyag
1 Kase Yogurt

YAPILIŞI
Ön hazirlik olarak 2 çorba kasigi tarhanayi bir miktar ilik suyla islatin.
Takriben 1 saat sonra içine 1 çay bardagi bulguru ekleyin. Bulgurlar sisene
kadar suyun içinde bekletin. Daha sonra bulgur ve tarhananin içine 2
çorba kasigi kiyma, 1 çay kasigi karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyin.
Malzemeleri yogurup, hamur haline getirin. Hamurdan misket
büyüklügünde parçalar alip, köfteler yapin. Tencereye 3 su bardagi su
koyun. Su kaynayinca köfteleri içine atin. Üzerine 1 kase yogurdu dökün.
1 çorba kasigi tereyagini tavada eritin. 1 tatli kasigi kirmizibiberi ve 1 çay
kasigi naneyi içine atin. Karistirip köftelerin üzerine dökün.
Devamını Oku >>

Kuru Köfte Tarifi

Kuru Köfte


MALZEMELER
Karabiber
1 kg köftelik kiyma
1 tatli kasigi kimyon
2 adet haslanmis patates
1 adet kuru sogan
1/2 demet maydanoz
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek
2 su bardagi siviyag
Tuz

YAPILIŞI
Kiyma, rendelenmis sogan, ufalanmis ekmek içi, yumurta, patates püresi,
ince dogranmis maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karistirip yogurun.
Köfte harcindan ceviz büyüklügünde parçalar alip, parmak seklinde
yuvarlayin. Köfteleri kizdirilmis sivi yagda kizartin. Kuru köfteleri soguk
olarak servis yapin.
Devamını Oku >>

Köy Usulü Köfte Tarifi



Köy Usulü Köfte
MALZEMELER
300 gr Kiyma
400 gr Kabak
50 gr Rendelenmis Parmezan Peyniri Veya Eski Kasar
1 Sogan
1 Yumurta
1 Yumurta Sarisi
2 Çorba Kasigi Galeta Unu
Zeytinyag

YAPILIŞI
Kabaklari yikayip kaziyin. Sogani ayiklayin. Hepsini minik minik dogradiktan
sonra tuzlu suda haslayin. Süzdükten sonra bir de parmaklarinizla sikarak
suyunu çikarin. Bir kaba koyup çatalla ezerek krema haline getirin. Kiymayi,
yumurtayi, yumurta sarisini, rendelenmis peyniri, 2 çorba kasigi galeta ununu,
tuz ve karabiberi ekleyin. Iyice karistirip, una buladiginiz parmaklarinizla orta
boyda köfteler yapin. Iyice kizdirdiginiz zeytinyaginda, her taraflari altin sarisi
renk alincaya kadar kizartin. Hemen servis yapin.
Devamını Oku >>

28 Ağustos 2012 Salı

Köfteli Ispanak Yemeği Tarifi

Köfteli Ispanak Yemeği


MALZEMELER
1 Kg Ispanak
1 Su Bardagi Ince Bulgur
1 Adet Sogan
200 gr Yagsiz Kiyma
1 Çorba Kasigi Un
1/2 Çay Bardagi Siviyag
1/2 Çorba Kasigi Margarin
1 Adet Sogan
1/2 Su Bardagi Su
1 Çorba Kasigi Salça
Tuz, Karabiber

YAPILIŞI
Ispanaklari bol suyla yikayalim. Suyunu süzdükten sonra saplarindan
ayirdigimiz yapraklarini küçük küçük dograyalim. Köfte için, ince
bulguru bir kaba alalim. Üzerine sogani rendeleyelim. Kiymayi, tuzu ve
karabiberi ilave edelim. Malzemeler özlesene ve bulgur eriyene dek
yoguralim. Ardindan 1 çorba kasigi unu ilave edelim ve tekrar yoguralim.
Elimizi hafifçe islatarak, bilye iriliginde köfteler yapalim. Köfteleri siviyagda
kizartalim. Ayri bir tencereye siviyag ve margarini alip, kizdiralim. Küçük
dogranmis sogani ilave edelim. Seffaflasina dek kavuralim. Ispanaklari
ekleyelim. Ispanaklar yumusayana dek tahta kasik yardimiyla sürekli çevirelim.
Yarim su bardagi suyu 1 çorba kasigi salçayla karistiralim. Tencereye
aktaralim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayip, köfteleri ilave edelim. Hafifçe
ateste pisirelim. Sicak olarak servis yapalim.
Devamını Oku >>

Kaşarlı Köfte Tarifi

Kaşarlı Köfte


MALZEMELER
1/2 Kg Kiyma
1 Su Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri
1 Adet Sogan
1 Adet Yumurtanin Sarisi
1 Adet Yumurta
1 Tatli Kasigi Kimyon
1 Tatli Kasigi Köfte Bahari
1 Tatli Kasigi Yenibahar
Tuz

YAPILIŞI
Genis bir kabin içine yarim kg kiymayi, rendelenmis sogani, kasar
peynirini, 1 adet yumurtayi, kimyonu, köfte baharini ve yenibahari alin.
Elinizle tüm malzemeler birbirine karisana dek iyice yogurun.
Hazirladiginiz köfteyi çok az yaglanmis firin tepsisine bastirarak yayin.
Üzerine yumurta sarisini sürün. Önceden isitilmis 160 derecelik firinda 20
dakika pisirin. Firindan çikardiktan sonra dilimleyerek servis yapin.
Devamını Oku >>

Kadınbudu Köfte Tarifi

Kadınbudu Köfte


MALZEMELER
600 gr Kiyma
1 Adet Sogan
1 Çay Kasigi Karabiber
1 Çay Kasigi Kirmizibiber
2 Adet Yumurta Sarisi
1 Kahve Fincani Haslanmis Pirinç
1 Su Bardagi Un
Tuz
Ayçiçek Yagi

YAPILIŞI
Kiymayi genis bir kaba alin. Rendelediginiz kuru sogani, 1 çay kasigi
karabiberi, kirmizibiberi ve tuzu tencereye ekleyin. 1 adet yumurtanin
sarisi ile, daha önceden hasladiginiz pirinci de ilave edin. Tüm malzemeleri
iyice karistirip hamur yapin. Elinizle köfte hamurundan bezeler koparip,
büyükçe sekiller verin. Diger taraftan tencereye su koyun. Su kaynayinca
köfteleri suyun içine atin. 1-2 dakika tutup çikardiktan sonra önce una
sonra yumurta sarisina buladiginiz köfteleri ayçiçek yaginda kizartip servis yapin.
Devamını Oku >>

Kabak Köftesi Tarifi


Kabak Köftesi 

MALZEMELER
1 Çorba Kasigi Margarin
1 Adet Sogan
4 Silme Çorba Kasigi Un
½ Su Bardagi Süt
Tuz, Karabiber
½ Su Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri
½ Su Bardagi Ekmek Içi
3 Adet Kabak

YAPILIŞI
Margarini bir tencerede eritin. Ince dogranmis sogani ekleyin.
Pembelesinceye kadar kavurun. Unu ilave edin. Unun rengi
degismeye basladiginda azar azar yarim su bardagi sütü
ekleyin. Topaklanmamasi için sürekli karistirin. Sos kivamina
gelince tencereyi atesin üstünden alin. Tuzunu ve karabiberini
ayarlayin. Rendelenmis kasar peynirini ilave edin. Bir avuç dolusu
ekmek içini eleyin. Haslanmis ve rendelenmis kabaklari ilave edin.
Iyice karistirin. Karisimdan 1 çorba kasigi alin. Kasik sekli verdikten
sonra kalan ekmek içine bulayin. Malzeme bitene dek bu islemi tekrarlayin.
Hafifçe yaglanmis tepsiye dizin. 190 dereceye ayarlanmis firinda 30 dk
pisirin. Sicak servis yapin.
Devamını Oku >>

Izgara Köfte Tarifi

Izgara Köfte


MALZEMELER
500 gr Az Yagli Kiyma
1 Adet Sogan
2 Dilim Bayat Ekmek Içi
1 Adet Yumurta Sarisi
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
1 Tutam Kimyon
6-7 Sap Maydanoz
Kizartmak için Siviyag
 
YAPILIŞI
Sogani rendeleyip kiymaya ekleyelim. Bir süre suda bekletip islattigimiz
ekmek içini de ufalayarak kiymaya ilave edelim. Ince ince kiyilmis
maydanozu ve diger malzemeleri kattiktan sonra kiymayi iyice yoguralim.
Kiymayi, lezzetli olmasi ve daha iyi yapismasi için sert bir zemine bir kaç
kez vurun. Daha sonra ceviz büyüklügünde parçalar kopartarak elinizle
ince uzun bir sekil verin. Kizgin yaga atarak köfteleri pisirerek, sebzeyle
servis yapin.
Devamını Oku >>

Ispanaklı Et Poğaçası Tarifi

Ispanaklı Et Poğaçası

MALZEMELER
600 gr dana kiyma
3 dilim bayat ekmek içi
2 adet yumurta
1 adet kuru sogan
1 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi kimyon
Yeteri kadar tuz
Harci için :
Yarim kilo ispanak
1 adet kuru sogan
1 adet havuç
Yeteri kadar tuz

YAPILIŞI
Yumurtaları bütün olarak bir kabin içine kirin. Sogani rendeleyin.
Kiyma, sogan, ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ile
köfte hamurunu iyice yogurun. Harci için ispanaklari yikayip ince
dograyin. sogani küp sekIinde dograyin. Margarini eritip sogani
pembe kavurun. içerisine ispanaklari ilave ederek kavurun. Kisik
ateste suyunu çekinceye kadar pisirin. Havucu rendeledikten sonra
ispanaklarin içerisine ilave ederek sogumaya birakin. Köfte hamurundan Iimon büyükIügünde koparip yassiIastirin. Ortasina iki
yemek kasigi ispanakIi harç koyup pogaça sekIinde kapatin. Üzerine
yumurta beyazini sürüp yaglanmis firin kabina yerlestirin.
180 derecede isitiImis firinda 30 dakika pisirin. Servis tabagina aIarak
sicak olarak servise sunun.
Devamını Oku >>

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Ispanaklı Çanak Köfte Tarifi

Ispanaklı Çanak Köfte 


MALZEMELER
500 gram kiyma (yagsiz)
750 gram ispanak
1 yumurta
2 kasik siviyag
4 dilim bayat ekmek içi
2-3 dis sarimsak
1 sogan
1 kasik un
1 kasik salça
1,5 bardak et suyu
kimyon, karabiber, yenibahar, tuz
2 yumurta
1 çay bardagi kasar rendesi veya bir paket kasar peyniri
2 domates

YAPILIŞI
Kiymayi büyük bir tepsiye alin. Bayat ekmek içini ufalayarak yumurtayi
kirin. Sogani rendeleyin, baharatlari ekleyin ve tuzunu ayarlayin. Köfte
harcini yogurun. Ispanakli harç için, ispanaklari ayiklayip, bol suda
yikayin, kendi suyu ile haslayin. Yumurtalari kirip, tuzu atin ve ispanaklari
dograyip yumurtalarla karistirin. Bir kasik siviyagda, küçük küpler seklinde
dogradiginiz sogani kavurun. Bir kasik salçayi ve bir kasik unu ilave edin.
Biraz çevirip, et suyunu ilave edin. Tuzunu ayarlayin ve atesten alin. Bu sosu
bir kenara koyun. Hazirlanan köfte harcini alti parçaya bölün. Her birini önce
yuvarlayin, bas parmak yardimi ile iç kismini oyup çanak sekli verin. Yaglanmis
bir tepsiye dizip, orta isili firinda 15 dakika pisirin. Firindan alin. Hazirladiginiz
köftelerin iç kisimlarina ispanakli harci doldurun. Domatesleri dilimleyin. Bu
dilimlerle köftenin üzerine kapak yapin. Son olarak, kasar rendesini
serpin. Eger çedar peyniri kullanacaksaniz, yildiz ya da üçgen sekiller
verebilirsiniz. Hazirladiginiz sosu ispanaklara degdirmeden tepsinin dibine
dökün. Tekrar firina sürün. Peynir biraz eriyinceye kadar firinda pisirin. Bu
dekoratif ispanak yemegini, dilerseniz pilavla veya püre ile servis
yapabilirsiniz.
Devamını Oku >>

Ispanak Köftesi Tarifi

Ispanak Köftesi


MALZEMELER
200 gr Ispanak
200 gr Tuzsuz Beyaz Peynir
100 gr Kasar Peyniri Rendesi
1 Çorba Kasigi Margarin
3 Çorba Kasigi Un
1 Küçük Sogan
1 Yumurta
Tuz, Karabiber
Kizartmak için Siviyag

YAPILIŞI
Ispanaklari yikayip yapraklarini ince ince kiyin. Kuru sogani rendeleyip bir
kasik margarinle pembelestirin. Ispanaklarin suyunu sikarak sogana ilave
edin. Ispanak suyunu salip da çekene kadar kavurun. Sonra atesten alip
sogumaya birakin. Sogumus ispanaga, ufalanmis beyaz peynir, kasar peyniri,
un, çirpilmis yumurta ve biraz tuz ilave ederek hepsini iyice karistirin. Sonra bu
karisimi elle birkaç dakika yogurun. Ispanak harcindan küçük parçalar alin.
Elinizi unlayip yassi, oval köfteler yapin. Kizgin yaga atarak kizartin. Kagit peçete
üzerine alip yagini süzdürün. Servis tabagina dizip sicak servis yapin.
Devamını Oku >>

İrmikli Köfte Tarifi

İrmikli Köfte 


MALZEMELER
500 gr Dana Kiyma
1 Kahve Fincani Irmik
1 Sogan
2 Dis Sarimsak
1 Kahve Fincani Yogurt
Tuz, Karabiber, Kimyon
Kizartma için Siviyag

YAPILIŞI
Sogani rendeIeyin, sarimsaklari ezin. Kiyma, irmik, sogan, sarimsak ve
yogurdu derin bir kaba alin. Tuz ve baharatlari ekleyip iyice yogurun.
Buzdolabinda 55 dakika bekletin. Köfte harcindan yumurta büyüklügünde
parçalar koparip avuç içinizde oval sekil verin. Siviyagi tavada kizdirip
köfteleri pisirin. Sicak servis yapin.
Devamını Oku >>

İnegöl Köfte Tarifi

İnegöl Köfte


MALZEMELER
1 kg dana kaburga kiymasi
2 çay kasigi karbonat
1 tatli kasigi tuz

YAPILIŞI
Kiymayi bir gün önceden bir kere çektirin. Kiymaya karbonat karistirarak
yogurun. Bir gün bekletin. Ikinci gün robotta bir adet sogani çekerek süzgeçte
yikayin. Köfteye karistirin. Tuzunu ilave edip iyice yogurun. Ceviz büyüklügünde
yuvarlayip üzerini bastirarak mangal atesinde pisirin. Yaninda piyaz ile beraber
servise sunun.
Devamını Oku >>

İçli Köfte Tarifi

İçli Köfte


MALZEMELER
½ Kg Yagli Kiyma
5 Adet Sogan (ince dogranmis)
1 Çay Kasigi Karabiber
1 Çay kasigi Pulbiber
100 gr Ceviz içi
1 Paket Margarin
Yeterince Tuz
Disi Için:
½ Kg Iki Kere Çekilmis Yagsiz Kiyma
250 gr Ince Bulgur
Biraz Tuz
1 Adet Rendelenmis Sogan
1 Tatli Kasigi Salça
Sos Için:
1 Çorba Kasigi Margarin
1 Tatli Kasigi Salça
1.5 Su Bardagi Su
Tuz

YAPILIŞI
Önce içli köftenin içini hazirlayalim. Bir tencerede yag tuz sogan ve
kiymayi kavuralim. Soganlar sararinca biberleri ve ceviz içini ilave edelim.
Bir müddet hepsini kavuralim. Daha sonra ocaktan indirip sogumaya
birakalim. Simdi dis malzemeyi hazirlayalim. Tüm malzemeyi karistiralim.
Karisimi macun kivamina gelinceye kadar yoguralim.(Yogururken elinizi
suyla sürekli islatin) Dis eti ceviz büyüklügünde parçalara ayiralim. Sekilde
gördügünüz gibi dis eti elinizle içi oyuk yuvarlak haline getirelim. Donmaya
biraktigimiz iç malzemeden findik büyüklügünde parçalar alip içine koyalim
ve yuvarlayip kapatalim. Tencerede yagi eritelim. Salça ve su ilave edelim.
Kaynayinca tuz ekleyip köfteleri 5-10 dakika haslayalim.
Devamını Oku >>

24 Ağustos 2012 Cuma

Gökkuşağı Köftesi Tarifi

                                                                   Gökkuşağı Köftesi



MALZEMELER
3 adet havuç
3 adet patates
2 çorba kasigi süt
2 adet yumurta
½ kg az yagli kiyma
1 adet sogan
1 dilim bayat ekmek içi
Tatli kasigi köfte baharati
1 çay kasigi kimyon
5 dis sarmisak
Tuz
Süslemek için:
2 adet domates
3-4 adet sivri biber
2 çorba kasigi siviyag
2 dilim bayat ekmek içi
1 çorba kasigi rendelenmis kasar
Sos için:
1 tatli kasigi biber salçasi
1 tatli kasigi domates salçasi
3 dis dövülmüs sarmisak
2-3 çorba kasigi siviyag
1 adet tavuk suyu tableti
1 tatli kasigi şeker

YAPILIŞI
Ön hazirlik olarak patatesleri ve havucu hasladiktan sonra soyup,
dograyalim. Mutfak robotunda, patatesleri, havuçlari, sütü, yumurtalari,
sivi yagi ve tuzu pürüzsüz bir kivama getirelim. Patates ve havuçtan
olusan püreyi bir tarafta bekletelim. Kiymaya rendelenmis sogani ekleyelim.
Bayat ekmek içini ufalayalim. Dövülmüs sarmisaklari ekleyelim. Köfte baharini,
kimyon ve tuzu ekleyelim. Köfte harci özlü bir hamur haline gelene kadar yoguralim.
Orta büyüklükteki bir tepsiyi çok az yaglayalim. Köfte harcini düzgün bir
sekilde yayalim. Isitilmis firinda köfte harcini yari yariya pisirelim. Tepsiyi
firindan alip, üzerine kasar peyniri serpip, tepsiyi tekrar firina sürelim. 15
dakika pisirelim. Firindan aldiktan sonra dilimler seklinde keselim. Her dilimin
ortasina 1 dilim domates ve sivri biber yerlestirelim. Sos için tüm malzemeyi karistiralim.
Servis tabagina önce sosu yayalim. Köfte dilimini üzerine yerlestirerek servis yapalim.
Devamını Oku >>

Ekşili Şiş Köfte Tarifi

Ekşili Şiş Köfte


MALZEMELER
450 gr kiyma
2 adet sogan
1 çorba kasigi maydanoz
2 dis sarmisak
½ limon
2 adet yumurta
1 dilim ekmek içi
Bir miktar un
½ su bardagi süt
8 adet kiraz domates
1 adet kabak
4 çorba kasigi siviyag

YAPILIŞI
Ekmek içini sütte islatalim. Süzdükten sonra elimizle ufalayalim. Ekmegi
kiymaya ilave edelim. Rendeledigimiz 1 sogani, ince ince kiydigimiz
maydanozu ve dövdügümüz sarmisagi da kiymaya ilave edelim. Yarim
limon suyunu, yumurtalari, tuz, karabiber ve kimyonu da kiymali harca ilave
edelim. Iyice yogurduktan sonra harcimizi bir beze sararak buzdolabinda 2
saat kadar bekletelim. Kiymali harçtan ceviz büyüklügünde parçalar
kopartalim. Yuvarlak köfteler yapip una bulayalim. Domatesleri ortadan ikiye
bölelim. Kabaklari biraz haslayalim. Yarim cm kalinliginda dilimleyelim. Kalan
sogani küçük parçalar halinde dograyalim. Sislere sirasiyla domates, köfte, sogan
ve kabaklari dizelim. Genisçe bir tavaya 4 çorba kasigi siviyag alalim. Sislerimizi
tavada sik sik çevirerek birkaç dk kizartalim. Sonra 200 dereceli firina verip,
iyice kizarana dek pisirelim.
Devamını Oku >>

Akdeniz Usulü Köfte Tarifi

Akdeniz Usulü Köfte


MALZEMELER 
Kereviz yapragi
1 adet kereviz
100 gr körpe havuç
2 kutu soyulmus domates konservesi (800 gr)
7 yemek kasigi zeytinyag
200 gr arpacik sogani
4 dis sarmisak
Tuz, karabiber
80 gr ceviz içi
80 gr kurutulmus domates
2 dilim tost ekmegi
1/2 demet maydanoz
1 küçük demet feslegen
4 adet ançuez fileto
500 gr dana kiyma
1 adet yumurta
5 yemek kasigi siviyag

YAPILIŞI
Kereviz yapraklarini yikayin, kurulayin ve incecik dograyin. Havuç ve
kerevizi ayiklayip mutfak robotunda kiyin. Soyulmus domatesleri süzüp
suyunu bir kaba toplayin ve dograyin. Soganlari kiyin. Soganlarin yarisini,
2 dis ezilmis sarmisagi, havucu, kerevizi ve domates parçalarini 4 yemek
kasigi zeytinyaginda kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber
koyup 30 dakika hafif ateste pisirin. Cevizleri ince dograyin, kurutulmus
domatesleri kiyin. Kalan sogan, sarmisak ve cevizleri 3 yemek kasigi
zeytinyaginda çevirin. Tost ekmegini dograyin ve mutfak robotunda ufalayin.
Maydanoz, feslegen ve ançuezleri de incecik kiyin. Kiymayi yumurta, tost
ekmegi, kurutulmus domates, cevizli karisim, maydanoz, feslegen ve ançuezleri
yogurun, yogururken tuz ve karabiber ilave edin. Kiymali karisimdan köfte
hazirlayin. Kizgin yagda ve orta ateste kizartin. Köfteleri sicak domates sosunun
üzerine koyun, üstlerine kereviz yapraklari serpistirip servis yapin.
Devamını Oku >>

23 Ağustos 2012 Perşembe

Yufkalı Vanilyalı Dondurma Tarifi

Yufkalı Vanilyalı Dondurma

MALZEMELER
1 Su Bardagi Süt
2 Su Bardagi Süt Kremasi
2 Paket Vanilya
6 Yumurta Sarisi
1 Su Bardagi Tozseker
1 Yufka
100 gr Eritilmis Margarin

YAPILIŞI
Derin bir tencerede süt ve süt kremasini karistirip kaynatin. Iki paket
vanilyayi ekleyip karistirin. Tekrar 10 dakika kadar pisirin. Karisimi atesten
alip dinlendirin. 6 yumurta sarisini tozsekerle karistirip iyice çirpin. Yumurtali karisimi
tencereye ilave edip karistirin. Hazirladiginiz kremali karisimi en az 6 saat
buzlukta bekletin. Firini 180 dereceye ayarlayip önceden isitin, Bu arada yufkanin üzerine
eritilmis margarin sürüp seritler halinde kesin. Bir firin tepsisini yaglayip
yufka seritlerini üzerine yerlestirin. Tepsiyi firina verip 15 dakika kadar pisirin.
Krem santiyi paketin üzerindeki tarife göre hazirlayin. Dondurmayi bir dondurma
kasigi ile servis kaplarina alin. Krem santiyi bir sikma torbasini içine yerlestirip
dondurmanin üzerine sikin. Firindan aldiginiz yufka seritlerini krem santinin üzerine
yerlestirip servis yapın.
Devamını Oku >>

Krokanlı Krep Tarifi

Krokanlı Krep

MALZEMELER
3 Çorba Kasigi Konyak
3 Yumurta Aki
7 Kahve Fincani Pudra Sekeri
400 gr Kremsanti
100 gr Findikli Krokan
300 gr Bögürtlen
6 Kokteyl Kiraz
2 Tatli Kasigi Kiyilmis Sam Fistigi

YAPILIŞI
Visnelerin çekirdeklerini çikarip ince ince kiyin. Konyakla kanstirip 1 saat
bekletin. Yumurta aki ile 5 kahve fincani pudra sekerini köpük halini
alincaya kadar çirpin. Kremsantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazirlayip
yumurtali karisima ekleyin. Visne ve krokanlari ilave edin. Dikdörtgen seklindeki
bir kalibi soguk su ile durulayip seffaf folyo ile kaplayin. Kremali karisimi kalibin
içine dökün. Üzerini bir biçak yardimi ile düzeltin. Buzlukta en az 5 saat bekletin.
Bögürtlenleri bir tencerede isitip süzgeçten geçirin. Püreyi kalan pudra
sekeri ile tatlandirin. Parfeyi buzluktan alip 30 dakika kadar buzdolabinda
bekletin. Kaliptan çikarip üzerindeki folyoyu alin. Parfeyi dilimleyin. Her bir
servis tabagina 2 çorba kasigi bögürtlen püresi koyun. Ikiser dilim parfe ekleyin.
Kokteyl kirazi ve samfistigi ile süsleyin.
Devamını Oku >>

Dondurmalı Krep Tarifi

Dondurmalı Krep

MALZEMELER
2 Su Bardagi Süt
5 Kahve Fincani Un
6 Yumurta
1 Çorba Kasigi Zeytinyagi
2 Kesme Seker
8 Top Dondurma
Tuz
KARAMEL SOS MALZEMESI
1.5 Su Bardagi Tozseker
1 Limonun Suyu
1/2 kg Krema

YAPILIŞI
Yumurtalari çirpma teliyle çirpin. Diger malzemeleri de ekleyerek çirpmaya
devam edin. Küçük bir teflon tavaya elde ettiginiz karisimdan yarimsar kepçe alarak
dökün ve tavayi sallayarak iyice yayilmasini saglayin. Iki tarafi da kizardiktan sonra
teker teker servis tabagina alin. Karamel sos için önce sekeri  tavada kahverengi
olana kadar çevirin. Limon suyunu sekerin üzerine döküp kremayi ekleyin. Çikolatayi
sos kivaminda eritin. Kreplerin ortasina 2 top dondurma koyarak rulo seklinde sarip servis
tabagina alin. Üzerlerine birer kasik karamel ve çikolata sos dökerek servis yapin.
Devamını Oku >>

Çikolatalı Bademli Kup Tarifi



Çikolatalı Bademli Kup 
MALZEMELER
60 gr bitter çikolata
4 adet yumurta sarisi
½ su bardagi toz seker
1 çorba kasigi bal
1 tatli kasigi nescafe
2 tatli kasigi su
200 gr eritilmis beyaz çikolata
120 gr margarin
2/3 su bardagi krema
 
Pralin için:
½ su bardagi kavrulmus ve kabuklari çikarilmis badem
1/ su bardagi toz seker
1/3 su bardagi su

YAPILIŞI
Bitter çikolatayi eritin. Kagittan yapabileceginiz bir krema sikacaginin içine
doldurun. Çikolatayi 6 adet kup bardaginin içine sekiller vererk sikin.
Buzdolabina koyun ve sogumaya birakin. Mikser yardimiyle yumurta
sarilarini, seker, bal, nescafe ve suyu koyu kivam alana dek çirpin. Bu
karisimi, eritilmis beyaz çikolataya ilave ederek çirpmaya devam edin.
Baska bir kapta, margarini mikserle  çirpin ve krema kivamina getirin.
Yumurta sarilarini karisima ekleyin. Orta boy bir kaba aktarin. Kremayi kar
gibi bir kivam alana dek çirpin. Metal bir kasikla, kremayi çikolata karisiminin
içine ekleyin. Ince kiyilmis ya da robotta ögütülmüs pralini ekleyin. Karisimi kup
bardaklarina alin. 2- 3 saat buzdolabinda sogutun. Büyük pralin parçalariyle yerlestirin.
Dilerseniz üzerini krema ile süsleyip, servis yapin.
Pralin Için: Bir firin tepsisini yagli kagitla kaplayin. Üzerine bademleri
serpistirin. Seker ve suyu küçük bir tencerede karistirin. Kisik ateste,
kaynatmadan sekeri eritin. Tencerenin kenarlarina bir firçayla su sürün.
Kaynayinca atesi kisin. Altin rengi alana dek ateste tutun. Ocaktan hemen
alin. Bademlerin üzerine dökün. Iyice sertlesene dek bekleyin. Yarisini
üzerine koymak üzere büyük parçalara bölün. Diger yarisini ögüterek
inceltin.
Devamını Oku >>

Beyaz Çikolatalı Parfe Tarifi

Beyaz Çikolatalı Parfe


MALZEMELER
225 gr beyaz çikolata
2.5 su bardagi süt kremasi
1/2 su bardagi süt
5 yumurta sarisi
1 çorba kasigi toz seker
1 çay bardagi hindistan cevizi
1 su bardagi sam fistigi
Süsleme için:
225 gr sade çikolata
1 su bardagi krema

YAPILIŞI
Beyaz, çikolatayi küçük parçalara bölüp yarim su bardagi kremayla birlikte
karistirarak benmari usulü eritin. Hindistan cevizini ekleyip karistirin ve
sogumaya birakin. 1 su bardagi kremayi ayri bir kapta koyulasincaya
kadar çirpin. Beyaz çikolatali karisima ilave edin. 1 su bardagi krema ve
yarim su bardagi sütü küçük bir tencerede kaynatin. Toz seker ve yumurta
sarilarini derin bir kapta çirpin. Çirpmaya ara vermeden kaynar sütü ilave edin.
Karisimi tencereye alip kisik ateste karistirarak koyulasincaya dek 2-3 dakika
pisirin. Kaynamadan atesten alin ve karistirarak sogutun. Sam fistiklarini suda
bekletip soyun. Dikdörtgen bir kalibi streç folyo ile kaplayin. Beyaz çikolatali
karisim ile yumurtali karisimi çirpin. Yarisini cam kaliba alin ve buzlukta 2 saat
bekletin. Sam fistiklarini yayip üzerine kalan karisimi ekleyin. 8 saat daha buzlukta
bekletin.
Süsleme için; sade çikolatayi benmari usulü eritin. Kremayi ayri bir kapta
isitin. Atesten alip çikolata ve bali ekleyin, karistirarak ilitin. Parfeyi servis
tabagina çevirerek kaliptan çikarin. Streç folyoyu üzerinden alip suya
batirilmis keskin bir biçakla dilimleyin. Üzerini çikolata ile süsleyip hemen
sevis yapin.
Devamını Oku >>

Yumuşak Pizza Tarifi

Yumuşak Pizza

MALZEMELER
250 gr Un
50 gr Margarin
3/4 Su Bardagi Ilik Su
üzerine
100 gr Kasar veya Dil Peyniri
8 Dilim sucuk
2 Adet Domates
1 Çorba Kasigi Feslegen veya Kekik
5 Adet Ziyah Zeytin
3 Adet Yesil Biber

YAPILIŞI
Un ile oda sicakligindaki margarini çabuk hareketlerle yogurun. Kirinti
kirinti bir kivam aldiginda, ilik suyu yavas yavas ekleyin. Oldukça sert bir
hamur elde edin. Hamuru yuvarlak bir beze yapip unlayin. Temiz bir kurulama
bezine sararak bekletin. 30 dakika dinlendirdikten sonra açarak, hafifçe
yaglanmis bir pay kalibina yerlestirin. Kenarlarini parmaklarinizla
bastirarak tepsinin kenarlarina dogru yükseltin. 200 dereceli firinda 20
dakika pisirin. Bu arada domatesleri halka halka dograyin. Hamurun üstüne yerlestirip,
feslegeni serpin. Kasar veya dil peynirini, sucuklari da yerlestirip, pizzayi
tekrar firina sürün. Üst malzeme çok hafif pisecek kadar firinda tutup çikarin.

Devamını Oku >>

Yufkalı Pizza Tarifi

Yufkalı Pizza

MALZEMELER
3 Adet Yufka
3 Adet Yumurta
2 Su Bardagi Süt
1/2 Çay Bardagi Sivi Yag
1 Çorba Kasigi Yogurt
1 Çorba Kasigi Ketçap
4 Adet Sosis
2 Çorba Kasigi Misir
1 Tatli Kasigi Kekik
1 Paket Dil Peyniri

YAPILIŞI
Tepsiyi hafifçe yaglayin. Ilk yufkayi tepsiye, kenarlari disarida kalacak
sekilde yerlestirin. Diger yufkalari elinizle parçalayin. Tepsiye aktarin.
Bir kapta iki adet yumurtayi ve 1 yumurtanin akini, 2 su bardagi sütü,
yarim çay bardagi sivi yag ve 1 çorba kasigi yogurdu iyice karistirin.
Karisimin yarisini parçalanmis yufkalarin üzerine gezdirin. Disarida kalan
yufkanin kenarlarini ortada birlestirin. Yogurtlu karisimin içine 1 çorba
kasigi ketçabi ekleyin. Hazirladiginiz bu karisimi yufkanin üzerine dökün.
Sosis dilimlerini dizin. Misir ve kekigi serpin. Ince dilimler halinde
kestiginiz dil peynirini sosislerin üzerine yerlestirin. Orta isili firinda dil
peynirinin üzeri kizarana dek pisirin.
Devamını Oku >>

Teflon Tava Pizzası Tarifi

Teflon Tava Pizzası

MALZEMELER
2 Yufka
1 Çay Bardagi Süt
1 Yumurta
1 Orta Boy Sosis
100 gr Sucuk
100 gr Kasar Peyniri Rendesi
1 Adet Domates
1 Çorba Kasigi Kekik
1 Dis Sarmisak
1 Tatli Kasigi Siviyag

YAPILIŞI
Süt ve yumurtayi çirpin. Yagladiginiz teflon tavaya, kenarlari disariya
tasacak sekilde bir yufkayi parçalayarak yerlestirin. Yufkanin aralarina
sütlü karisimi yayin. Diger yufkanin yarisini da ayni sekilde tavaya yerlestirin.
Sucuk ve sosisi ince ince dilimleyip yufkalarin üzerine ekleyin. Domatesin
kabuklarini soyup küp seklinde kesin ve ezilmis sarmisakla birlikte sosis ve
sucuklarin üzerine dökün. Kekik ve rendelenmis kasar peyniri serpin.
Kalan yufkayi da sütlü karisimla birlikte tavaya yerlestirin. Tavanin disina
tasan yufkalari bohça seklinde pizzanin üzerine kapatin. Tavanin üzerini bir
kapakla kapatip hafif atesli ocakta alti kizarincaya kadar pisirin. Kapak
yardimiyle ters yüz ederek diger tarafini da pisirin.
Devamını Oku >>

Sucuklu Pizza Tarifi

Sucuklu Pizza

MALZEMELER
1 kangal sucuk
3 su bardagi un
1 tatli kasigi kuru maya
1 su bardagi ilik su
1 tatli kasigi tuz
3 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri

YAPILIŞI
Mayayi ilik bir bardak suda ezin. lçine bir tatli kasigi seker ilave edin. 3
bardak unu eleyerek ortasini açin. Içerisine tuz, bir fincan zeytinyagi ve
sulandirdiginiz mayayi ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur
yogurun. Hamuru ilik bir yerde iyice kabarana kadar bekletin.
Mayalanma isi bitince yumurtadan biyük parçalar koparip, merdane
yardimi ile yarim santim kalinliginda açin. Üzerine zeytinyagi sürün.
Açtiginiz hamur üzerine halka halka dogranmis sucuklari dizin.
Ufak dogradiginiz domatesi, biberi serpistirin. Kasar peyniri de
rendeleyerek üzerlerine ekleyin. Yaglanmis tepsiye koyup yarim saat
kadar dinlendirin. Sonra firinda pisirip sicak olarak servise sunun.
Devamını Oku >>

Peynirli, Sosisli Dilim Tarifi

Peynirli, Sosisli Dilimler

MALZEMELER
4 Dilim Kepekli Ekmek
2 Adet Sosis veya Sucuk
2 Adet Sogan
1 Adet Kabak
1 Çorba Kasigi Un
1 Çay Kasigi Kabartma Tozu
2 Tatli Kasigi Ince Kiyilmis Maydanoz
2 Adet Yumurta
1/2 Su Bardagi Dil Peyniri
Tereyagi
 
YAPILIŞI
Ekmeklerin kenarlarini kesin. Üzerlerine tereyagi sürün. Tereyaglari üste
gelecek sekilde orta boy firin kabina aralik birakmadan dizin. Sosisleri veya
sucuklari dilimleyin. Kabagi ve sogani bir kaba rendeleyin. Sosis veya sucuga,
unu ve maydanozu ilave edip karistirin. Yumurtalari ve peyniri ekleyip karistirmaya
devam edin. Karisimi ekmegin üzerine yayin. 180 dereceli firinda 8 dakika pisirip
servis yapin.
Devamını Oku >>

Peynirli Kiş Tarifi

Peynirli Kiş

MALZEMELER
300 gr Un
150 gr Margarin
1 Adet Yumurta
Tuz
Üzerine
6-7 Adet Taze Sogan
1/2 Demet Dereotu
1/2 Su Bardagi Yesil Zeytin
1/2 Su Bardagi Siyah Zeytin
150 gr Fistikli Salam
1 Kutu Labne Peyniri

YAPILIŞI
Kiş hamuru için bir kapta unu ve tuzu karistirin. Margarini küp küp
keserek, unun üzerine ekleyin. Yumurtayi ilave edin. Hamuru hizli hizli
yogurun. Üzerine nemli bir bez örterek, buzdolabinda yarim saat bekletin.
Kisin üzerine koyacaginiz malzeme için soganlari ve dereotunu ince ince
kiyin. Yesil ve siyah zeytinleri ince ince kesin. Fistikli salami küp küp
dograyin. Genis bir kapta dogranmis zeytinleri, taze sogani, dereotunu,
salami ve labne peynirini karistirin. Hamuru kaliptan biraz daha büyük açin.
Kalibin içine yerlestirin. Fazla kenarlarini biçakla kesin. Hamurun üzerinde
çatalla delikler açin. Önceden isitilmis firinda kizarana dek pisirin. Firindan
çikardiktan sonra sogutun. Peynirli harci üzerine yayin. Dilimleyerek servis yapin.

Devamını Oku >>

Meyveli Pizza Tarifi

Meyveli  Diyet Pizza

MALZEMELER
HAMUR IÇIN
Bir Miktar Yag
3 Yumurta
50 gr Acibadem Bisküvisi
1 Kahve Fincani Margarin
1,5 Kahve Fincani Tozseker
Bir Tutam Tuz
Portakal Kabugu Rendesi
1 Tatli Kasigi Kabartma Tozu
2,5 Kahve Fincani Un

IÇ MALZEME
250 gr Çilek veya Bögürtlen
1 Çorba Kasigi Pudra Sekeri
1-2 Çorba Kasigi Çilek Likörü
300 gr Seftali
250 gr Üzüm
50 gr Beyaz Çikolata
1 Paket Vanilya
2 Çorba Kasigi Kiyilmis Çam Fistigi
300 gr Krem Santi

YAPILIŞI
Firini 200 dereceye ayarlayip önceden isitin, 8 küçük tartölet kalibini
yaglayin. Bisküvileri ufalayin. Yumurtalarin aklari ile sarilarini ayirin. Yumurta
sarisi, margarin, seker ve tuz çirpin. Portakal kabugu, kabartma tozu ve unu
ekleyip karistirin. Yumurta aklarini köpük halini alincaya kadar çirpin.
Yumurta aklarini ve ufalanmis bisküviyi unlu karisima ekleyin. Hamuru
tartölet kaliplarina paylastirin. Firina verip 12 dakika pisirin.
Tartöletleri bozulmamalarina dikkat ederek kaliplardan çikarin.
Bu arada çilegi, pudrasekeri ve çilek likörü ile püre haline getirin. Seftaliyi
dilimleyin. Üzümleri yikayip saplarini ayiklayin. Çikolatayi rendenin iri
tarafi ile rendeleyin. Hamurlarin üzerine çilekli püreyi sürün. Kenarlarindan bosluk
birakin. Seftali ve üzümleri karisimin üzerine yerlestirin. Rendelenmis çikolatayi ve
çam fistigini serpin. Vanilyayi krem santiye ilave edip karistirin. Meyveli
pizzayi krem santi esliginde servis yapin.

Devamını Oku >>

Mantarlı Pizza Tarifi


Mantarlı Pizza
MALZEMELER
2 su bardagi un
1 tatli kasigi kuru maya
30 gr margarin
1 su bardagi süt
1 çorba kasigi siviyag
100 gr rendelenmis kasar peyniri
1/2 kg mantar
1 adet limon
Yeteri kadar tuz, karabiber
Zeytinyag

YAPILIŞI
Mantarlar güzelce yikandiktan sonra dilimler halinde dogranarak
kararmamalari için limonlu suya konur. Pizza hamuru elle 0.5 cm
kalinliginda açilip, yaglanmis bir tepsiye yayilir. Üstüne mantar dilimleri
düzenli bir sekilde yerlestirilir. Peynir, tuz ve karabiberi serpilir. Gezdirerek
zeytinyag dökülür ve önceden 180 derece kizdirilmis firina sürülür. Yaklasik
30-35 dakika firinda pisirilir. Pizzanin üstü ve kenarlari nar gibi kizarinca
firindan çikarilir ve bekletmeden servis yapilir.
Devamını Oku >>

22 Ağustos 2012 Çarşamba

Kolay Pizza Tarifi


Kolay Pizza


MALZEMELER
12 dilim kepek ekmegi
200 gr yagsiz dana kiyma
200 gr mantar
2 sivribiber
1 sogan
1 iri domates
3-4 dis sarimsak
1 çorba kasigi tereyag
12 çorba kasigi rendelenmis kasar peyniri
Tuz, karabiber, kekik

YAPILIŞI
Sogani ince ince dograyin, sarimsaklari ezin. Biberleri halka halka
dilimleyin. Teflon tavada tereyagini eritip sogan, sarimsak ve biberleri
kavurun. Mantarlari dilimleyip tavaya ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra
kiymayi ilave edip karistirarak kavurmaya devam edin. Kiyma iyice kavrulunca
rendelenmis domates, karabiber, kekik, tuz serpin. Domates suyunu çekinceye kadar
pisirin. Kepek ekmekleri firin tepsisine dizin. Hazirladiginiz kiymali karisimi ekmeklerin
üzerine paylastirin. Herbir dilimin üzerine birer çorba kasigi kasar peyniri rendesi serpip
orta isili firinda peynir eriyinceye kadar pisirin. Sicak olarak servis yapin.

Devamını Oku >>

Karışık Pizza Tarifi

Karışık Pizza


MALZEMELER
2 su bardagi un
1 tatli kasigi kuru maya
30 gr margarin
1 su bardagi süt
1 çorba kasigi siviyag

Peynirli Malzeme
200 gr küp dogranmis domates
Tuz, karabiber
3 domates
2 çorba kasigi kekik
80 gr siyah çekirdek
Feslegen
300 gr kasar peyniri

Karidesli Malzeme
1 limon
200 gr karides
300 gr kabak
4 çorba kasigi zeytinyag
1 yumurta
1-2 çorba kasigi sirke, tuz, karabiber
1 enginar (hazir ürün, konserve)
6 kahve fincani rendelenmis kasar peyniri

YAPILIŞI
Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayikladiktan sonra ince
dilimler halinde dograyin. Peynirinin üçte birini küp seklinde dograyin.
Kalani rendeleyin. Rendelenmis peynirin yarisini, küp küp dogradiginiz
peynir ile karistirin. Karidesli malzeme için limonun kabugunu rendeleyip
suyunu sikin. Suyun yarisini karideslerin üzerine dökün. Kabagi ince dilimler
halinde dograyin. Yagi kizdirip kabaklari kizartin. Sirkeyi ekleyin. Enginari
ikiye veya dörde bölün. Süt kremasini yumurtayla çirpin. Limon suyu, tuz ve
karabiberle tatlandirin. Hamurun yarisina süt kremali karisimin üçte birini sürün.
Karides, kabak ve enginari üzerine yerlestirin. Kalan süt kremali karisimi üzerine
dökün. Dogranmis domatesi hamurun kalan yarisina yayin. Peynirli karisimi,
dilimlediginiz domatesleri ve zeytinleri ekleyin. Baharatlari serpip peyniri
ilave edin. Firini 225 dereceye ayarlayip isitin. Pizzayi firinin alt bölmesinde 25 dakika
pisirin.
Devamını Oku >>

İkili Pizza Tarifi

İkili Pizza


MALZEMELER
2 su bardagi un
1 tatli kasigi kuru maya
30 gr margarin
1 su bardagi süt
1 çorba kasigi siviyag

Kıymalı Malzeme
1 patlican
1 kirmizi dolmalik biber
3 dis sarmisak
1 arpacik sogan
250 gr kiyma
Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
6 kahve fincani kasar peyniri rendesi 
2 çorba kasigi siviyag

Hawaii Usulu
1/2 ananas
3 kereviz
1 çorba kasigi siviyag
Tuz, karabiber
150 gr haslanmis tavuk gögsü
7 kahve fincani kasar peyniri rendesi
400 gr küp dogranmis domates

YAPILIŞI
Kiymali malzeme için patlacani küçük küpler halinde dograyin. Tuzlu suda
bekletin. Biberin çekirdeklerini ayiklayip ince dilimler halinde dograyin. Sarmisagi
soyup kiyin. Arpacik soganini halkalar halinde dograyin. Patlicanin suyunu süzün.
1 çorba kasigi yagi kizdirip sogan ve sarmisagi kavurun. Kiymayi ekleyip iyice
kavurun. Tuz, karabiber ve kirmizi toz biberle tatlandirin. Kalan yagi kizdirip
patlicani kizartin. Hawai usulü malzeme için ananasi soyup ikiye bölün. Ananasi
sekize bölün. Kerevizi dilimleyin. Yagi kizdirip kerevizi kavurun. Haslanmis tavuk
gögsünü ikiye bölün. Küp dogranmis domatesi hamurun üzerine yayin. Kiymali karisimi
hamurun yarisina yayin. Patlican ve biberi ekleyip rendelenmis peyniri
serpin. Hamurun ikinci yarisina kasar peynirinin yarisini serpip tavuk
gögsü, kereviz ve ananasi yerlestirin. Kalan kasar peynirini üzerine serpin.
Firini 225 dereceye ayarlayip isitin. Pizzayi firinin alt bölmesinde 25 dakika
pisirin.
Devamını Oku >>

Büyük Pizza Tarifi

Büyük Pizza


MALZEMELER
2 su bardagi un
1 tatli kasigi kuru maya
30 gr margarin
1 su bardagi süt
1 çorba kasigi siviyag
1/2 su bardagi domates sosu
2 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1 adet domates
1 su bardagi suyu süzülmüs misir
1 su bardagi ince kiyilmis jambon veya salam

YAPILIŞI
Firini 220 dereceye ayarlayin. Büyük bir firin tepsisini hazirlayin. Unu ve
tuzu eleyin. Margarini küp küp kesip ilave edin. Bu arada mayayi, sekerli
ilik suyun içinde eritip, bir süre kabarmasini bekledikten sonra karisima
ilave edin. Yogurarak yagi hamura yedirin. Sütü ilave edin. Gerekirse yine süt
ekleyerek yumusak bir hamur elde edene dek yogurun. Tepsinin üzerinde
34 cm çapinda yuvarlak olusturacak sekilde açin. Hamurun üzerini
zeytinyagiyla yaglayin. Daha sonra domates sosu sürün. Üzerine de
domates dilimlerini yerlestirin. Misir ve jambon parçalarini serpistererek
20-25 dakika kadar pisirin. Üçgen dilimlere ayirip, servis yapin.
Devamını Oku >>

20 Ağustos 2012 Pazartesi

Güveçte Mantar Tarifi

Güveçte Mantar


MALZEMELER
1/2 kg mantar
2 adet çarliston biber
2 adet küçük boy domates
1 dis sarmisak
1/2 tatli kasigi salça
3-4 çorba kasigi siviyag
1 adet orta boy sogan
Tuz, karabiber

YAPILIŞI
Mantarlari kagit peçete ile silelim. Tavaya siviyag aktarip, piyazlik
dogranmis sogani ve küçük küçük kesilmis bir dis sarmisagi hafifçe
sararana dek kavuralim. Mantarlari ikiye veya dörde keselim. Mantarlari
biraktiklari suyu çekene dek kavuralim. Çarliston biberlerin çekirdek
yataklarini çikarip, küçük dograyalim. Tavaya aktaralim. Domatesi küp
seklinde dograyip, ilave edelim. Birkaç kez çevirip, tuzunu ve karabiberini
ayarlayalim. Atesten alip güveç kaplarina dolduralim. Orta isili firina sürelim. 15 dk
pisirerek servis yapalim.
Devamını Oku >>

17 Ağustos 2012 Cuma

Gratine Patates Tarifi

Gratine Patates 


MALZEMELER
Her biri yaklasik 800 gr patates
6 çorba kasigi krema
1 yumurta sarisi
Tereyag
2 çorba kasigi rendelenmis gravyer peyniri
2 çorba kasigi kiyilmis maydanoz
2 çorba kasigi kiyilmis taze sogan
Kiyilmis ceviz

YAPILIŞI
Iyice yikayip kuruladiginiz patatesleri 4 adet alüminyum folyoya sararak,
önceden isittiginiz 200 derecelik firinda 45 dk birakin. Pisip pismedigini
sivri bir biçakla kontrol edebilirsiniz. Henüz sertse 5-10 dk daha kalsinlar
firinda.
 
Çikardiktan sonra her bir patatesin üzerinden uzunluklari boyunca bir dilim
kesin. Kapak gibi, içlerini oyun, elde ettiginiz bir çatalla ezin.
Onu, 30 gr (2 çorba kasigi) tereyagi ve 4 çorba kasigi kremayla birlikte
çirpin. Tuz, karabiber attiktan sonra taze sogan ve maydanozu ekleyin.
Kiyilmis cevizi de ilave ettikten sonra bu karisimla patateslerin içini
doldurun.
Bir kapta kalan kremayi yumurta sarisi ve gravyerle karistirip patateslerin
yüzeyine paylastirin.
Yaglanmis bir tepsiye döseyin ve önceden isitilmis 200 derecelik firina
verin. 10 dak. sonra çikarip servis yapabilirsiniz
Devamını Oku >>

Gelin Fasulyesi Tarifi

Gelin Fasulyesi


MALZEMELER
1 yemek tabagi dolusu kurutulmus taze fasulye
2 çorba kasigi margarin
2 adet sogan
200 gr kusbasi kuzu eti
2 adet patates
1/2 çay bardagi pirinç
1 çorba kasigi salça
Tuz

YAPILIŞI
Kurutulmus taze fasulyeleri aksamdan suda bekletin. Tencereye 2 çorba
kasigi margarini alin. Kizdiktan sonra yemeklik dogradiginiz sogani ilave
edin. Pembelesmeye basladiginda kusbasi iriliginde dogranmis kuzu etini
ilave edin. Eti, biraktigi suyu çekene dek kavurun. Süzdügünüz fasulyeleri,
kabuklarini soyduktan sonra kusbasi iriliginde kestiginiz patatesleri,
yikanmis ve suyu süzülmüs pirinci ilave edin. Üzerini örtecek kadar su
ekleyin. Tuzunu ayarlayin. Su kaynadiktan sonra kisik ateste 40 dk
pisirip, servis yapin.
Devamını Oku >>

Fırın Mücver Tarifi

Fırın Mücver


MALZEMELER
2 adet kabak
2 çorba kasigi kasar peyniri
1 adet yumurta
2 silme çorba kasigi un
4-5 dal dereotu

YAPILIŞI
Rendelenmis kabaga peynir rendesi, un, yumurta, dereotu, tuz ve
karabiber ekleyerek karistirin. Elde ettiginiz karisimi, önceden siviyag ile
yaglanmis isiya dayanikli cam bir kaba dökün. 230 derece isitilmis firinda
üzeri hafif kizarincaya kadar pisirin.
Devamını Oku >>

Fırında Yumurtalı Ispanak Tarifi

Fırında Yumurtalı Ispanak


MALZEMELER
500 gr ıspanak
4 adet yumurta
1 adet sogan
200 gr pastirma veya 1 çorba kasigi çemen
250 gr kiyma
1/2 su bardagi kasar peyniri rendesi
1/2 su bardagi siviyag
 
YAPILIŞI
Ispanaklari ayiklayip yikayalim ve süzelim. Ispanaklari hiç su ilave
etmeden tencereye alip kendi suyu ile hafifçe yumusayana dek 3-4 dk
haslayalim. Yagi tavaya alalim. Soganlari piyazlik dograyalim ve
pembelestirelim. Kiymayi ilave edip, rengi dönünceye kadar kavuralim.
Pastirmayi veya bir kasik çemeni tavaya koyalim. Ispanaklari dograyip,
onu da tavaya alalim. Arasira karistirarak kavurmaya devam edelim.
3-5 dk daha pisirelim. Yemegi küçük bir tepsiye alalim. Kasikla düzeltelim.
Tepsideki ispanaklarin içine dört oyuk açip, yumurtalari kiralim. Tuzunu,
karabiberini ekleyip, firina verelim. Yumurtalar pisene dek firinda tutalim.
Çikartip, sicak sicak servis yapalim. Eger kasar ilave edecek olursaniz,
firina vermeden önce yumurtalarin üzerine serpistirebilirsiniz.
Asçinin Önerisi: Sadece çemen ve 250 gr kiyma kullanarak da
yapabilirsiniz. Ayrica bu yemegi firin yerine tencerede de pisirmeniz de
mümkün.
Devamını Oku >>

Fırında Salamlı Mısır Tarifi

Fırında Salamlı Mısır

MALZEMELER
2 kutu misir konservesi (500 gr)
4-5 dilim salam
2 dis sarmisak
3 çorba kasigi tereyag
4 çorba kasigi tepeleme un
2 su bardagi süt
1/2 kutu krema
Üzerine Serpmek Için: Galeta unu
Tuz, karabiber, muskat

YAPILIŞI
Misirlari süzgece alip suyunu süzün. Salamlari uzunlamasina ince seritler
halinde dograyin. Derin bir tencerede tereyagini eritip dövülmüs sarmisagi
1-2 dk çevirin. Unu ekleyip az kavurun. Karisima sütü ilave edin ve pütür
pütür olmaması için kuvvetle çirpin. Kaynamaya yakin kremayi ekleyin.
Karisim kaynayinca tuz, karabiber ve muskati ilave ederek atesten indirin.
Yaglanmis firin kabina hazirladiginiz sütlü sostan bir miktar dökün. Üzerine
misirlarin yarisini yayip salam dilimlerini yerlestirin. Salamlarin üzerine bir
miktar sos döküp kalan misiri yayin. Malzemenin üzerini sosla kaplayin.
En üste galeta unu serpip findik büyüklügünde tereyag toplari yerlestirin.
Firinda pisirip üzerini izgarada kizartin. Sicak servis yapin.
Devamını Oku >>

16 Ağustos 2012 Perşembe

Fırında Peynirli Lahana Tarifi

Fırında Peynirli Lahana


MALZEMELER
1 orta boy lahana
2 sogan
2 çorba kasigi margarin
200 gr kiyma
1 su bardagi su
1 çorba kasigi domates salçasi
4 yumurta
1 su bardagi süt
1.5 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1 çay kasigi kirmizi pulbiber
Tuz
 
YAPILIŞI
Lahanayi temizleyip yapraklarini tek tek yikayin. Süzüp parmak
kalinliginda seritler halinde dograyin. Soganlari halka halka dilimleyip
margarinde pembelestirin. Kiymayi ekleyip biraz kavurduktan sonra bir su
bardagi suyu ilave edip karistirin. Kiymali sos koyulasmaya baslayinca
kirmizi pulbiber serpin ve atesten alin. Salçayi biraz su ile ezerek
kavrulmus kiymaya ekleyip karistirin. Firin kalibini yaglayip lahanalari yayin.
Üzerine kiymali karisimi döseyin. Önceden isitilmis 150 dereceye ayarli firina
verip lahanalar yumusayincaya kadar pisirin. Yumurtalari genis bir kasede çirpin
ve süt ekleyip iyice karistirin. Lahanayi firindan çikarip hazirladiginiz sosu üzerine
gezdirin. Rendelenmis kasar peynirini kalibin hertarafina esit olarak serpin. 150
dereceye ayarli firinda 30 dakika daha pisirin. Dilimleyip sicak olarak servis yapin.
Devamını Oku >>

Fırında Peynirli Kabak Tarifi

Fırında Peynirli Kabak


MALZEMELER
4 adet kabak
150 gr beyaz peynir
1 adet yumurta
1 kahve fincani rendelenmis kasar peyniri
2 yemek kasigi zeytinyag
½ demet dereotu
Kirmizibiber, tuz

YAPILIŞI
Kabaklari bütün olarak tuzlu su içinde diri kalacak sekilde haslayin. Ve
süzün. Beyaz peynir, ince kiyilmis dereotu ve yumurtayi ezerek püre
haline getirin. Kabaklari uzunlamasina bölüp firin kalibina yayin.
Ortalarini küçük bir kasik yardimiyle bosaltin. Çukur kisimlara hazirladiginiz
peynirli harci doldurun. Üzerini kirmizibiberle süsleyin. Zeytinyagini azar azar
üzerinde gezdirin. Önceden kizdirilmis firinda peynir eriyene kadar 10-12
dakika kizartin. Sicak veya ilik olarak servis yapin.
Devamını Oku >>

Fırında Lahana Tarifi

Fırında Lahana


MALZEMELER
4 yumurta
3 domates
140 gr misir (hazir ürün, konserve)
200 gr irmik
200 gr süt kremasi
Tuz, karabiber
1 kirmizi dolmalik biber
100 gr biberli salam 
1 lt süt
600 gr lahana
5 çay bardagi rendelenmis kasar peyniri
Bir miktar yag

YAPILIŞI
Lahanayi çok ince seritler halinde dograyin. Lahanayi tuzlu suda 20 dakika
kadar haslayip suyunu süzün. Sütü 1 tatli kasigi tuzla kaynatin. Sürekli
karistirarak irmigi ilave edin. 5-10 dakika kadar kaynatin. 2 yumurtanin
aklarini ve sarilarini ayirin. Yumurta aklarini çirpin. Irmikli karisima önce
yumurta sarilarini ardindan misiri ilave edin. Yumurta aklarini ekleyin,
Domateslerin kabuklarini soyup çekirdeklerini ayikladiktan sonra küçük
küpler halinde dograyin. Biberin çekirdeklerini ayikayip verev olarak
dilimleyin. Firini 200 derecede önceden isitin. Salami seritler halinde dograyin.
Süt kremasini kalan yumurtalarla karistirin. Lahana, domates, biber, salam ve
kasar peynirinin üçte ikisini ekleyin. Firin kabini yaglayin. Irmikli karisimi kabin
içine bosaltin. Sebzeli karisimi üzerine dökün. Kalan peyniri üzerine serpin.
Kabi firina verip 40 dakika kadar pisirin. Taze sogani ince halkalar halinde
dograyin. Yemegin üzerine serpip servis yapin.
Devamını Oku >>

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Fırında Kabak Tarifi

Fırında Kabak


MALZEMELER
3 adet kabak
2 çorba kasigi su
1 su bardagi küp küp dogranmis domates
1/4 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1 su bardagi dogranmis jambon
1 çorba kasigi kiyilmis dereotu

YAPILIŞI
Kabagi halka halka veya kibrit çöpü gibi dograyin. Su ile birlikte 20 cm
uzunlugunda bir kaba koyun. Üzerini kapatin. Mikrodalga firinin yüksek
derecesinde 6 dk pisirin. Küp kesilmis domatesleri biçakla iyice küçültün.
Domatesleri sicak kabagin üzerine döküp, karistirin. Üzerine rendelenmis
kasar peyniri serpistirin. Jambon ve kiyilmis maydanozu da ilave edip, kapagini
kapatin. Yüksek derecede 2 dak pisirip servis yapin.

Not: Eger mikrodalga firininiz yoksa yumusayan kabaklari bir firin kabina
alin.Ayni islemleri yapin. Kasar peyniri eriyene dek pisirin ve servis
tabagina alin.
Devamını Oku >>

Kıymalı, Beşamel Soslu Kabak Tarifi

Kıymalı, Beşamel Soslu Kabak

MALZEMELER
1 kg kabak
200 gr yagsiz kiyma
1 adet sogan
3 çorba kasigi margarin
2 adet domates
2 dis sarmisak
3 dal dereotu
Tuz, karabiber
Besamel sosu için:
1 kahve fincani un
2 çorba kasigi tereyag
1.5 su bardagi süt
1 kahve fincani kasar peyniri rendesi
Tuz

YAPILIŞI
Soganlari ince dograyin. Margarini tavada eritip soganlari pembelesinceye
kadar kavurun. Kiymayi ilave edin. Tuz ve karabiber serpip kiyma suyunu
çekinceye kadar pisirin. Domateslerin kabuklarini soyup küçük küpler
halinde sograyin. Ince kiyilmis sarmisaklarla birlikte kiymaya ilave edin.
Domatesler suyunu çekinceye kadar pisirin. Kabaklari temizleyip dörde bölün.
Kaynar tuzlu suda haslayip süzün. Haslanmis kabaklari firin kabina yerlestirin.
Üzerine hazirladiginiz kiymali harci yayin. Baska bir kapta tereyagini eritip unu
kavurun. Sütü azar azar ilave edip karistirarak pisirin. Tuzunu ekleyin.
Muhallebi kivamina gelince atesten alin. Sosu kiymali harcin üzerine bosaltin.
Rendelenmis kasar peyniri serpin. Önceden isitilmis 200 derece firinda
kizarincaya kadar 15-20 dk pisirin. Dereotuyla süsleyip sicak servis yapin.



Devamını Oku >>