16 Ağustos 2012 Perşembe

Fırında Peynirli Kabak Tarifi

Fırında Peynirli Kabak


MALZEMELER
4 adet kabak
150 gr beyaz peynir
1 adet yumurta
1 kahve fincani rendelenmis kasar peyniri
2 yemek kasigi zeytinyag
½ demet dereotu
Kirmizibiber, tuz

YAPILIŞI
Kabaklari bütün olarak tuzlu su içinde diri kalacak sekilde haslayin. Ve
süzün. Beyaz peynir, ince kiyilmis dereotu ve yumurtayi ezerek püre
haline getirin. Kabaklari uzunlamasina bölüp firin kalibina yayin.
Ortalarini küçük bir kasik yardimiyle bosaltin. Çukur kisimlara hazirladiginiz
peynirli harci doldurun. Üzerini kirmizibiberle süsleyin. Zeytinyagini azar azar
üzerinde gezdirin. Önceden kizdirilmis firinda peynir eriyene kadar 10-12
dakika kizartin. Sicak veya ilik olarak servis yapin.