1 Temmuz 2012 Pazar

Tulumba Tatlısı Tarifi

Tulumba Tatlısı
MALZEMELER
•    1 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı yoğurt
•    4 su su bardağı un, 1 su bardağı ılık süt
•    2 adet yumurta,  kabartma tozu

Şerbeti için:
•   1 kg şeker
•   1,5 kg su
•    1/2 limon suyu

YAPILIŞI
Su ve şekeri bir kaba alıp kaynatın. Şerbet  kıvamını alınca içine limonu sıkıp soğumaya bırakın. (şerbet çok kaynarsa şekerleniyor) Ayrı bir yoğurma kabına tüm malzemeleri ekleyip cıvık bir hamur yoğurun. Hamuru 15-20 dk bekletin. Daha sonra hamuru varsa tulumba tatlısı kalıbına doldurun. Yada kremşanti sıkma kalıbını kullanarak da yapabilirsiniz. Fakat ucuna tırtıklı uç takmayı unutmayın. Derin bir tencere yada tavaya bolca sıvı yağ koyup içine küçük boyda hamurları sıkın. Bir elinize de makas alıp sıktığınız hamurları alarken küçük küçük kesin. ( en önemli nokta yağın soğuk olması gerekiyor ve çok fazla hamur sıkmayın)  Eğer sıkışık olursa kabardıkları için birbirlerine yapışır ve hamur kalırlar. Daha sonra ocağa koyup kızartın kızaran hamurları yağın içinden alıp hemen soğuk şerbet tenceresinin içine atın. Şerbetini çeken tatlıları bir tabağa alın ve kalan hamurları da bu şekilde kızartıp şerbetleyin. ( burada püf noktalar, soğuk yağda kızartmaya başlayacaksınız ve az kızartmayın çünkü şerbete girince rengi açılıyor, az kızarınca tatlı kırmızı renkli olmuyor)