16 Ağustos 2012 Perşembe

Fırında Lahana Tarifi

Fırında Lahana


MALZEMELER
4 yumurta
3 domates
140 gr misir (hazir ürün, konserve)
200 gr irmik
200 gr süt kremasi
Tuz, karabiber
1 kirmizi dolmalik biber
100 gr biberli salam 
1 lt süt
600 gr lahana
5 çay bardagi rendelenmis kasar peyniri
Bir miktar yag

YAPILIŞI
Lahanayi çok ince seritler halinde dograyin. Lahanayi tuzlu suda 20 dakika
kadar haslayip suyunu süzün. Sütü 1 tatli kasigi tuzla kaynatin. Sürekli
karistirarak irmigi ilave edin. 5-10 dakika kadar kaynatin. 2 yumurtanin
aklarini ve sarilarini ayirin. Yumurta aklarini çirpin. Irmikli karisima önce
yumurta sarilarini ardindan misiri ilave edin. Yumurta aklarini ekleyin,
Domateslerin kabuklarini soyup çekirdeklerini ayikladiktan sonra küçük
küpler halinde dograyin. Biberin çekirdeklerini ayikayip verev olarak
dilimleyin. Firini 200 derecede önceden isitin. Salami seritler halinde dograyin.
Süt kremasini kalan yumurtalarla karistirin. Lahana, domates, biber, salam ve
kasar peynirinin üçte ikisini ekleyin. Firin kabini yaglayin. Irmikli karisimi kabin
içine bosaltin. Sebzeli karisimi üzerine dökün. Kalan peyniri üzerine serpin.
Kabi firina verip 40 dakika kadar pisirin. Taze sogani ince halkalar halinde
dograyin. Yemegin üzerine serpip servis yapin.