15 Ağustos 2012 Çarşamba

Fırında Kabak Tarifi

Fırında Kabak


MALZEMELER
3 adet kabak
2 çorba kasigi su
1 su bardagi küp küp dogranmis domates
1/4 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1 su bardagi dogranmis jambon
1 çorba kasigi kiyilmis dereotu

YAPILIŞI
Kabagi halka halka veya kibrit çöpü gibi dograyin. Su ile birlikte 20 cm
uzunlugunda bir kaba koyun. Üzerini kapatin. Mikrodalga firinin yüksek
derecesinde 6 dk pisirin. Küp kesilmis domatesleri biçakla iyice küçültün.
Domatesleri sicak kabagin üzerine döküp, karistirin. Üzerine rendelenmis
kasar peyniri serpistirin. Jambon ve kiyilmis maydanozu da ilave edip, kapagini
kapatin. Yüksek derecede 2 dak pisirip servis yapin.

Not: Eger mikrodalga firininiz yoksa yumusayan kabaklari bir firin kabina
alin.Ayni islemleri yapin. Kasar peyniri eriyene dek pisirin ve servis
tabagina alin.