15 Ağustos 2012 Çarşamba

Kıymalı, Beşamel Soslu Kabak Tarifi

Kıymalı, Beşamel Soslu Kabak

MALZEMELER
1 kg kabak
200 gr yagsiz kiyma
1 adet sogan
3 çorba kasigi margarin
2 adet domates
2 dis sarmisak
3 dal dereotu
Tuz, karabiber
Besamel sosu için:
1 kahve fincani un
2 çorba kasigi tereyag
1.5 su bardagi süt
1 kahve fincani kasar peyniri rendesi
Tuz

YAPILIŞI
Soganlari ince dograyin. Margarini tavada eritip soganlari pembelesinceye
kadar kavurun. Kiymayi ilave edin. Tuz ve karabiber serpip kiyma suyunu
çekinceye kadar pisirin. Domateslerin kabuklarini soyup küçük küpler
halinde sograyin. Ince kiyilmis sarmisaklarla birlikte kiymaya ilave edin.
Domatesler suyunu çekinceye kadar pisirin. Kabaklari temizleyip dörde bölün.
Kaynar tuzlu suda haslayip süzün. Haslanmis kabaklari firin kabina yerlestirin.
Üzerine hazirladiginiz kiymali harci yayin. Baska bir kapta tereyagini eritip unu
kavurun. Sütü azar azar ilave edip karistirarak pisirin. Tuzunu ekleyin.
Muhallebi kivamina gelince atesten alin. Sosu kiymali harcin üzerine bosaltin.
Rendelenmis kasar peyniri serpin. Önceden isitilmis 200 derece firinda
kizarincaya kadar 15-20 dk pisirin. Dereotuyla süsleyip sicak servis yapin.