15 Ağustos 2012 Çarşamba

Fasulyeli Kış Türlüsü Tarifi


Fasulyeli Kış Türlüsü
MALZEMELER
250 gr Kuru Fasulye
280 gr Misir
3 Havuç
1 Sap Kereviz
1 Sogan
1 Süs Biberi
2 Çorba Kasigi Margarin
150 gr Sucuk
Bir Miktar Tabasco
Tuz
1 Çorba Kasigi Kekik
2 Su Bardagi Et Suyu
1/2 Demet Maydanoz
Karabiber

YAPILIŞI
Kuru fasulye kullaniyorsaniz 1 gece önceden suda bekletin veya düdüklü
tencerede pisirin. Havuç ve kerevizi yikayip ayiklayin. Havucu verev dilimler halinde,
kerevizi ince seritler halinde dograyin. Sogani soyup küçük küpler halinde
dograyin. Süs biberini yikayip çekirdeklerini ayikladiktan sonra ince seritler
halinde dograyin. Margarini bir tencerede eritip sogani kavurun. Havuç ve
kerevizi ilave edip 2 dakika kadar pisirin. Sucugu ince dilimler halinde dograyin.
Sucuk, fasulye, misir ve biberi tencereye ilave edin. Tabasco ve kekikle tatlandirin.
Yemege et suyunu ekleyip kisik ateste, tencerenin kapagini kapatarak 15 dakika
kadar pisirin. Maydanozu yikayip yapraklarini ayiklayin. Türlüyü tuz, karabiber ve
kirmizi toz biberle tatlandirip maydanozla süsledikten sonra servis yapin. Dilerseniz
türlüye kekikte ekleyebilirsiniz.