10 Şubat 2011 Perşembe

Dondurma Eşliğinde Bülbül Yuvası


Dondurma Eşliğinde Bülbül Yuvası
Malzemeler
Hamuru İçin
•    1 çay bardağı süt
•    ½  çay bardağı su
•    2 adet yumurta
•    Alabildiğince un
•    1 çay bardağı ayçiçek yağı
•    Bir tutam tuz
Üzeri İçin
•    1 çay bardağı sıvıyağ
•    200 gr. margarin
Şerbeti İçin
•    3.5 su bardağı su
•    4,5 su bardağı şeker
•    Çeyrek limon
İçi İçin
•    200 gr. ceviz içi
Açmak İçin
•    1 paket nişasta
•    1 su bardağı un
Yapılışı
Geniş bir kaba 2 adet yumurtayı kıralım. İçine 1 çay bardağı sütü, 1 çay bardağı sıvıyağ, ½  bardağı suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek karıştıralım. Bu malzemenin alabileceği kadar unu azar azar ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparalım. Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek 2 saat bekletelim. Nişastayı 1 su bardağı un ile karıştıralım. Sert bir zemine nişastalı un karışımdan serpelim. Bezeleri bu karışımın üzerine koyalım. Üzerine de nişastalı karışımdan serperek, çok ince bir oklava ile yufkaları açalım. Açılan her yufkayı temiz bir bez üzerinde 5 dk. bekletelim. 5 dk. sonra açtığımız yufkayı ortadan keserek, üzerine ceviz serpelim. Yufkayı oklavaya sararak, iki ucundan ortaya doğru büzelim. Oklavayı yufkanın seklini bozmamak için yavaş yavaş çıkaralım. Büzülen yufkayı 8 santim aralıklarla keselim. Her parçanın iki ucunu birleştirip yağsız tepsiye dizelim. Bütün yufkaları ayni şekilde hazırlayıp yan yana ve aralıksız bir şekilde tepsiye yerleştirelim. Yufkaların üzerine dökmek için, tavaya margarini alıp eritelim. İçine sıvıyağ da ilave ederek, 2 dk. kaynatalım. Yağı ateşten alır almaz yufkaların üzerine bir kasık yardımıyla gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirelim. Tepsiyi fırından alıp tatlımızı soğutalım. Şerbet için, su ve sekeri kaynatalım. Şerbetin hazır olmasına yakın limonu da ilave edelim. Ilıttığımız şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirelim. Şerbetini emdikten sonra baklavaları servis tabağına alalım. Ortalarına antepfıstığı serperek dondurmayla servis yapalım.

Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler