5 Ocak 2011 Çarşamba

Çikolatalı Kabaklı Kek

Kek, çikolata ve kabak kelimelerini birlikte duyduğumda bende şu an ilk kez okuyanlar gibi şaşırmıştım. Ama bu kek hakkındaki harika yorumlar ve yeni şeyler denemek merakım yüzünden, olmazsa da kısmet diyerek yapmaya koyuldum. Sonuç, kimsenin kekin içindeki ıslaklığın sebebinin içindeki kabak olduğunu anlayamadığı leziz ve kesinlikle denemenizi tavsiye ettiğim bir kek.
Çikolatalı Kabaklı Kek
Malzemeler
•    2 yumurta
•    1,5 su bardağı toz şeker
•    2 su bardağı un
•    1 çay bardağı kakao
•    1 tatlı kaşığı karbonat
•    1 paket vanilya
•    125 gr tereyağı
•    ½ su bardağı ayçiçek yağı
•    1 tutam tuz
•    ½ su bardağı kefir
•    2 orta boy kabak
Yapılışı
1.    Tereyağını ve toz şekeri çırpın
2.    Ayçiçek yağını ekleyip karıştırın.
3.    Yumurtaları teker teker ilave edip çırpmaya devam edin.
4.    Un, kakao, karbonat ve tuzu harmanlayıp, eleyerek karışıma ekleyin.
5.    Kefir ilave edip pürüzsüz bir hamur olana kadar karıştırın.
6.    Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin.
7.    Kek hamuruna ekleyip tahta kaşık ile karıştırın.
8.    Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın.
9.    Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Notlar
•    Üzerine eritilmiş beyaz çikolata dökerek süsleyebilirsiniz.
•    Kaymaklı dondurma ile servis edebilirsiniz.


En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler