28 Ağustos 2012 Salı

Kadınbudu Köfte Tarifi

Kadınbudu Köfte


MALZEMELER
600 gr Kiyma
1 Adet Sogan
1 Çay Kasigi Karabiber
1 Çay Kasigi Kirmizibiber
2 Adet Yumurta Sarisi
1 Kahve Fincani Haslanmis Pirinç
1 Su Bardagi Un
Tuz
Ayçiçek Yagi

YAPILIŞI
Kiymayi genis bir kaba alin. Rendelediginiz kuru sogani, 1 çay kasigi
karabiberi, kirmizibiberi ve tuzu tencereye ekleyin. 1 adet yumurtanin
sarisi ile, daha önceden hasladiginiz pirinci de ilave edin. Tüm malzemeleri
iyice karistirip hamur yapin. Elinizle köfte hamurundan bezeler koparip,
büyükçe sekiller verin. Diger taraftan tencereye su koyun. Su kaynayinca
köfteleri suyun içine atin. 1-2 dakika tutup çikardiktan sonra önce una
sonra yumurta sarisina buladiginiz köfteleri ayçiçek yaginda kizartip servis yapin.