28 Ağustos 2012 Salı

Kabak Köftesi Tarifi


Kabak Köftesi 

MALZEMELER
1 Çorba Kasigi Margarin
1 Adet Sogan
4 Silme Çorba Kasigi Un
½ Su Bardagi Süt
Tuz, Karabiber
½ Su Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri
½ Su Bardagi Ekmek Içi
3 Adet Kabak

YAPILIŞI
Margarini bir tencerede eritin. Ince dogranmis sogani ekleyin.
Pembelesinceye kadar kavurun. Unu ilave edin. Unun rengi
degismeye basladiginda azar azar yarim su bardagi sütü
ekleyin. Topaklanmamasi için sürekli karistirin. Sos kivamina
gelince tencereyi atesin üstünden alin. Tuzunu ve karabiberini
ayarlayin. Rendelenmis kasar peynirini ilave edin. Bir avuç dolusu
ekmek içini eleyin. Haslanmis ve rendelenmis kabaklari ilave edin.
Iyice karistirin. Karisimdan 1 çorba kasigi alin. Kasik sekli verdikten
sonra kalan ekmek içine bulayin. Malzeme bitene dek bu islemi tekrarlayin.
Hafifçe yaglanmis tepsiye dizin. 190 dereceye ayarlanmis firinda 30 dk
pisirin. Sicak servis yapin.