30 Temmuz 2012 Pazartesi

Baş Etli Pilav Tarifi


Baş Etli Pilav

MALZEMELER
2 bardak pirinç
1 koyun basi
1 sogan
1 havuç
2 yemek kasigi tereyagi
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI
Koyun basini temizleyip yikayin. Dogranmis havuç, dörde bölünmüs sogan ve üzerini örtecek kadar suyla atese koyun. Biraz tuz atin. Kaynamaya baslarken köpügünü alin. Kisik ateste etler yumusayana dek
pisirin. 4 bardak bas suyunu ve tereyagini bir tencereye koyun. Ayikladiginiz basin etlerini içine atin. Kaynayinca ayiklayip yikadiginiz pirinci salin; tuz ve biber koyun. Suyunu çekinceye dek kisik ateste pisirin. 30 dk demlendirin. Pilavi servis tabagina bosaltin. Üzerine derisi çikarilip dogranmis dili ve beyni yerlestirin.
haberler