17 Ağustos 2012 Cuma

Fırında Yumurtalı Ispanak Tarifi

Fırında Yumurtalı Ispanak


MALZEMELER
500 gr ıspanak
4 adet yumurta
1 adet sogan
200 gr pastirma veya 1 çorba kasigi çemen
250 gr kiyma
1/2 su bardagi kasar peyniri rendesi
1/2 su bardagi siviyag
 
YAPILIŞI
Ispanaklari ayiklayip yikayalim ve süzelim. Ispanaklari hiç su ilave
etmeden tencereye alip kendi suyu ile hafifçe yumusayana dek 3-4 dk
haslayalim. Yagi tavaya alalim. Soganlari piyazlik dograyalim ve
pembelestirelim. Kiymayi ilave edip, rengi dönünceye kadar kavuralim.
Pastirmayi veya bir kasik çemeni tavaya koyalim. Ispanaklari dograyip,
onu da tavaya alalim. Arasira karistirarak kavurmaya devam edelim.
3-5 dk daha pisirelim. Yemegi küçük bir tepsiye alalim. Kasikla düzeltelim.
Tepsideki ispanaklarin içine dört oyuk açip, yumurtalari kiralim. Tuzunu,
karabiberini ekleyip, firina verelim. Yumurtalar pisene dek firinda tutalim.
Çikartip, sicak sicak servis yapalim. Eger kasar ilave edecek olursaniz,
firina vermeden önce yumurtalarin üzerine serpistirebilirsiniz.
Asçinin Önerisi: Sadece çemen ve 250 gr kiyma kullanarak da
yapabilirsiniz. Ayrica bu yemegi firin yerine tencerede de pisirmeniz de
mümkün.