17 Ağustos 2012 Cuma

Fırında Salamlı Mısır Tarifi

Fırında Salamlı Mısır

MALZEMELER
2 kutu misir konservesi (500 gr)
4-5 dilim salam
2 dis sarmisak
3 çorba kasigi tereyag
4 çorba kasigi tepeleme un
2 su bardagi süt
1/2 kutu krema
Üzerine Serpmek Için: Galeta unu
Tuz, karabiber, muskat

YAPILIŞI
Misirlari süzgece alip suyunu süzün. Salamlari uzunlamasina ince seritler
halinde dograyin. Derin bir tencerede tereyagini eritip dövülmüs sarmisagi
1-2 dk çevirin. Unu ekleyip az kavurun. Karisima sütü ilave edin ve pütür
pütür olmaması için kuvvetle çirpin. Kaynamaya yakin kremayi ekleyin.
Karisim kaynayinca tuz, karabiber ve muskati ilave ederek atesten indirin.
Yaglanmis firin kabina hazirladiginiz sütlü sostan bir miktar dökün. Üzerine
misirlarin yarisini yayip salam dilimlerini yerlestirin. Salamlarin üzerine bir
miktar sos döküp kalan misiri yayin. Malzemenin üzerini sosla kaplayin.
En üste galeta unu serpip findik büyüklügünde tereyag toplari yerlestirin.
Firinda pisirip üzerini izgarada kizartin. Sicak servis yapin.