23 Ağustos 2012 Perşembe

Yumuşak Pizza Tarifi

Yumuşak Pizza

MALZEMELER
250 gr Un
50 gr Margarin
3/4 Su Bardagi Ilik Su
üzerine
100 gr Kasar veya Dil Peyniri
8 Dilim sucuk
2 Adet Domates
1 Çorba Kasigi Feslegen veya Kekik
5 Adet Ziyah Zeytin
3 Adet Yesil Biber

YAPILIŞI
Un ile oda sicakligindaki margarini çabuk hareketlerle yogurun. Kirinti
kirinti bir kivam aldiginda, ilik suyu yavas yavas ekleyin. Oldukça sert bir
hamur elde edin. Hamuru yuvarlak bir beze yapip unlayin. Temiz bir kurulama
bezine sararak bekletin. 30 dakika dinlendirdikten sonra açarak, hafifçe
yaglanmis bir pay kalibina yerlestirin. Kenarlarini parmaklarinizla
bastirarak tepsinin kenarlarina dogru yükseltin. 200 dereceli firinda 20
dakika pisirin. Bu arada domatesleri halka halka dograyin. Hamurun üstüne yerlestirip,
feslegeni serpin. Kasar veya dil peynirini, sucuklari da yerlestirip, pizzayi
tekrar firina sürün. Üst malzeme çok hafif pisecek kadar firinda tutup çikarin.