23 Ağustos 2012 Perşembe

Beyaz Çikolatalı Parfe Tarifi

Beyaz Çikolatalı Parfe


MALZEMELER
225 gr beyaz çikolata
2.5 su bardagi süt kremasi
1/2 su bardagi süt
5 yumurta sarisi
1 çorba kasigi toz seker
1 çay bardagi hindistan cevizi
1 su bardagi sam fistigi
Süsleme için:
225 gr sade çikolata
1 su bardagi krema

YAPILIŞI
Beyaz, çikolatayi küçük parçalara bölüp yarim su bardagi kremayla birlikte
karistirarak benmari usulü eritin. Hindistan cevizini ekleyip karistirin ve
sogumaya birakin. 1 su bardagi kremayi ayri bir kapta koyulasincaya
kadar çirpin. Beyaz çikolatali karisima ilave edin. 1 su bardagi krema ve
yarim su bardagi sütü küçük bir tencerede kaynatin. Toz seker ve yumurta
sarilarini derin bir kapta çirpin. Çirpmaya ara vermeden kaynar sütü ilave edin.
Karisimi tencereye alip kisik ateste karistirarak koyulasincaya dek 2-3 dakika
pisirin. Kaynamadan atesten alin ve karistirarak sogutun. Sam fistiklarini suda
bekletip soyun. Dikdörtgen bir kalibi streç folyo ile kaplayin. Beyaz çikolatali
karisim ile yumurtali karisimi çirpin. Yarisini cam kaliba alin ve buzlukta 2 saat
bekletin. Sam fistiklarini yayip üzerine kalan karisimi ekleyin. 8 saat daha buzlukta
bekletin.
Süsleme için; sade çikolatayi benmari usulü eritin. Kremayi ayri bir kapta
isitin. Atesten alip çikolata ve bali ekleyin, karistirarak ilitin. Parfeyi servis
tabagina çevirerek kaliptan çikarin. Streç folyoyu üzerinden alip suya
batirilmis keskin bir biçakla dilimleyin. Üzerini çikolata ile süsleyip hemen
sevis yapin.