Son zamanlarda bir kaç yerde üst üste yaban mersininin faydaları üzerine yazılara denk gelince, ilk kez tadına baktım ve aldım bu meyveyi. Ne çok tatlı ne de çok ekşi o mayhoş tadından hoşlanınca da, ister bir bardak çay ister mis gibi kokan bir kahve eşliğinde servis edebileceğiniz harika bir kek denedim ilk olarak...
Malzemeler
• 3 yumurta
• 1,5 su bardağı şeker
• 1/2 su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı süt
• 2,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 tatlı kaşığı limon rendesi
• 1,5 su bardağı yaban mersini
Yapılışı
1. Şeker ve yumurtaları beyazlaşıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.
2. Süt, sıvı yağ ve limon rendesini ekleyip çırpmaya devam edin.
3. Başka bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin.
4. Yaban mersinlerini kek hamuruna ekleyip çatal yada spatula yardımıyla karıştırın.
5. Kek kalıbını yağlayıp, hamuru kalıba aktarın.
6. Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında pişirin.
7. Soğuduktan sonra kek kalıbından çıkarıp dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:• Yaban mersinlerinin, kekin dibine çökmemesi için 1 tatlı kaşığı un ile karıştırdıktan sonra kek karışımına ekleyin.
Kek yaparken başarılı bir sonuç elde etmek için;
• Yumurtaları kullanmadan en az bir saat önceden buzdolabından çıkarıp, oda sıcaklığında bekletin.
• Kabartma tozu ve unu harmanlayıp, bu karışımı eleyerek hamura azar azar ekleyin.
• İlk 40 dakika fırınınızın kapağını açmayın. 40 dakika sonra kekinize kuru bir bıçak yada kürdan batırarak kekinizin pişme süresini ayarlayın. Batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirmeye devam edin.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder