5 Ocak 2011 Çarşamba

Fincan Keki

Alıştığımız kek tariflerine ve kek pişirme yöntemlerine farklılık getiren bir tarif bu. Ayrıca sanırım buharda pişmesinin etkisiyle tadı da alıştığımız keklere göre çok daha yumuşak. Bu nefis kekleri denemek için bahaneye gerek yok aslında ama, yine de bu sefer farklı birşeyler deneyim diyorsanız, yada canım kek çekti ama fırınım yok, bozuk diyorsanız bu tarif tam size göre.
Fincan Keki
Malzemeler
•    3 yumurta
•    1 su bardağı toz şeker
•    1 su bardağı süt
•    3 yemek kaşığı kakao
•    2,5 su bardağı un
•    1 paket vanilya
•    1 paket kabartma tozu
•    Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı
1.    Şeker ve yumurtaları krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpın.
2.    Süt, un, vanilya, kakao ve kabartma tozu ekleyip tahta bir kaşık ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
3.    Karışımı büyük boy kahve fincanlarının yarısına gelecek şekilde doldurun.
4.    Fincanları uygun bir tencereye yerleştirin ve tencereyi fincanların yarısına gelecek kadar ılık su ile doldurun.
5.    Tencerenin üzerini bir mutfak bezi ile kapatın ve üzerine tencerenin kapağını sıkıca kapatın.
6.    Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte tencerenin kapağını hiç açmadan 25 dk. pişirin.
7.    Ocağın altını kapatın ve ve kapağı hiç açmadan 15 dakika bekletin.
8.    Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Keklerinizin üzerine krema sıkıp, taze mevsim meyveleriyle süslyerekte servis edebilirsiniz.
•    Eğer kekleri fincandan çıkarıp servis etmek isterseniz fincanları önceden yağlamalısınız.


En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler