10 Aralık 2012 Pazartesi

Aşure Tarifi






AŞURE
aşure
MALZEMELER
2 su bardagi asurelik bugday
1 su bardagi nohut
5 su bardagi tozseker
1 su bardagi kuru fasulye
15 su bardagi su
Yarim su bardagi pirinç
1 su bardagi kuru üzüm
1 su bardagi küp dogranmis kayisi
1 su bardagi dogranmis kuru incir
1 portakal
Süsleme için:
1 su bardagi kus üzümü
Çekilmis ceviz içi, Antep fistigi
Tarçin, nar taneleri

YAPILIŞI
Bugday, fasulye, nohut ve üzümü yikayip ayri kaplarda bir gece önceden
islatin. Ertesi gün bugdayi süzüp büyük bir çelik tencereye alin. 15 su
bardagi su ekleyip kaynatin. Üzerinde biriken köpügü bir kevgirle alip
tencerenin kapagini kapatin ve 30 dakika kaynatin. Fasulye ve nohutu
süzüp ayri kaplarda haslayin. Pirinci yikayip süzün ve bugdaya ilave edin.
Bugday taneleri iyice yumusayincaya kadar  kisik ateste arasira karistirarak
pisirin. Bugdayin suyu un çorbasi kivamina gelmek üzereyken tozseker, nohut
ve kuru fasulyeyi ekleyin. Portakalin kabugunu ince ince dograyip karisima
ekleyin. Kuru üzüm ve kuru kayisiyi ilave edip karistirin. Birkaç tasim
kaynattiktan sonra atesten alin. Asure pistikten sonra dogranmis inciri ekleyip
karistirin. Sicakken kaselere bosaltin. Soguyunca üzerini ceviz içi, Antep fistigi,
kus üzümü, tarçin ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapin. Istege bagli olarak
gülsuyu da serpebilirsiniz.

0 Yorum Ekle:

haberler