10 Şubat 2011 Perşembe

Bülbül Konağı Tatlısı


Bülbül Konağı  Tatlısı
Malzemeler
•    1 paket margarin
•    1 adet yumurta
•    2 yemek kaşığı yoğurt
•    1 çorba kaşığı sirke
•    1 çay bardağı sıvıyağ
•    1 paket kabartma tozu
•    Aldığı kadar un
•    1 paket kabartma tozu
•    1 kâse ceviz
Şerbeti İçin:
•    5 su bardağı toz şeker
•    5 su bardağı su
•    ½  limon suyu
Yapılışı
Şerbetini önceden hazırlayıp soğutun. Kaba erimiş margarini, yoğurdu, yumurtanın sarısını, sirkeyi ve sıvıyağı ekleyin. Un ve kabartma tozunu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya bölün. İlk parçayı merdaneyle yarım parmak kalınlığında açın. Açtığınız hamurdan çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın ve diğerine eşit sayıda yuvarlaklar kesin. İkinci parçadan kestiğiniz yuvarlakların ortasını küçük bir şişe kapağıyla kesin. Simit şeklinde ikinci parçaları birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın. Ortasına birer ceviz içi yerleştirin, yağlanmış tepsiye dizin. 180 °C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılıyınca bülbülkonağının üzerine şerbeti dökün.

Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

2 Yorum Ekle:

Adsız dedi ki...

yorum

Adsız dedi ki...

yimek yedinmilaa :D :P :) :( ;) ;( .d !!!

haberler