10 Şubat 2011 Perşembe

Peynir Helvası

Damak tatlandıran nefis bir tat olan Peynir Helvası, genellikle Balıkesir, Kırşehir, Kırklareli gibi illerde çoğunlukla yapılan Höşmerim tatlısı ile karıştırılmaktadır.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

Peynir Helvası
Malzemeler
•    400 gr. un
•    100 gr. irmik
•    250 gr. margarin
•    500 gr. tuzsuz dil peyniri
•    750 gr. şeker
Yapılışı
Öncelikle yağımızdan 50 gr. kadar alıp bir tavada eritiyoruz ve içine tuzsuz dil peynirini rendeleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra irmiğimizi ekleyip unumuzu ise azar azar ekliyoruz. En sonunda ise şekerimizi ilave edip pembeleşinceye kadar karıştırarak pişiyoruz. Daha sonra fırın tepsimizi iyice yağlayıp içine karışımımızı koyuyoruz baklava şeklinde dilim dilim keserek 20 dk. 180 °C fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

0 Yorum Ekle:

haberler