5 Ocak 2011 Çarşamba

Çikolatalı Muffin

Çikolata ve fındığın lezzeti ve şekerlerin renkleri, hem çocukları hem de bir tarafları hiç büyümüyen bizleri alıp başka dünyalara,Renk renk başka düşlere götürecek nefis bir kek. Bugün içimizdeki çocuğa küçük bir hediye vermek için, okuldan gelicek miniklere süpriz yapmak için haydi mutfağa!
Çikolatalı Muffin

Malzemeler
•    125 gr tereyağı
•    ½ su bardağı esmer şeker
•    2 yumurta
•    2,5 su bardağı kek unu
•    3 yemek kaşığı kakao
•    250 ml süt (~1 su bardağı + ¼ su bardağı)
•    ½ limon suyu
•    1 paket kabartma tozu
Üzeri için
•    5 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması
•    Renkli şekerler
Yapılışı
1.    Sütü ısıtıp, limon suyunu ekleyin ve ılınıncaya kadar bekletin.
2.    Un, kabartma tozu, kako ve şekeri bir kaseye alın.
3.    Eritilmiş tereyağı, yumurta ve limonlu sütüü ilave edip iyice karıştırın.
4.    Karışımı yağladığınız muffin kalıplarına paylaştırın.
5.    180 C’ye ayarlanmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
6.    Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
7.    Kekleri kalıptan çıkardıktan sonra üzerlerine bıçak yardımıyla fındık kreması sürün ve şekerlerle süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
Kek yaparken başarılı bir sonuç elde etmek için;
•    Yumurtaları kullanmadan en az bir saat önceden buzdolabından çıkarıp, oda sıcaklığında bekletin.
•    Kabartma tozu ve unu harmanlayıp, bu karışımı eleyerek hamura azar azar ekleyin.
•    İlk 20 dakika fırınınızın kapağını açmayın.20 dakika sonra kekinize kuru bir bıçak yada kürdan batırarak kekinizin pişme süresini ayarlayın. Batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirmeye devam edin.


En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler