23 Ağustos 2012 Perşembe

Çikolatalı Bademli Kup Tarifi



Çikolatalı Bademli Kup 
MALZEMELER
60 gr bitter çikolata
4 adet yumurta sarisi
½ su bardagi toz seker
1 çorba kasigi bal
1 tatli kasigi nescafe
2 tatli kasigi su
200 gr eritilmis beyaz çikolata
120 gr margarin
2/3 su bardagi krema
 
Pralin için:
½ su bardagi kavrulmus ve kabuklari çikarilmis badem
1/ su bardagi toz seker
1/3 su bardagi su

YAPILIŞI
Bitter çikolatayi eritin. Kagittan yapabileceginiz bir krema sikacaginin içine
doldurun. Çikolatayi 6 adet kup bardaginin içine sekiller vererk sikin.
Buzdolabina koyun ve sogumaya birakin. Mikser yardimiyle yumurta
sarilarini, seker, bal, nescafe ve suyu koyu kivam alana dek çirpin. Bu
karisimi, eritilmis beyaz çikolataya ilave ederek çirpmaya devam edin.
Baska bir kapta, margarini mikserle  çirpin ve krema kivamina getirin.
Yumurta sarilarini karisima ekleyin. Orta boy bir kaba aktarin. Kremayi kar
gibi bir kivam alana dek çirpin. Metal bir kasikla, kremayi çikolata karisiminin
içine ekleyin. Ince kiyilmis ya da robotta ögütülmüs pralini ekleyin. Karisimi kup
bardaklarina alin. 2- 3 saat buzdolabinda sogutun. Büyük pralin parçalariyle yerlestirin.
Dilerseniz üzerini krema ile süsleyip, servis yapin.
Pralin Için: Bir firin tepsisini yagli kagitla kaplayin. Üzerine bademleri
serpistirin. Seker ve suyu küçük bir tencerede karistirin. Kisik ateste,
kaynatmadan sekeri eritin. Tencerenin kenarlarina bir firçayla su sürün.
Kaynayinca atesi kisin. Altin rengi alana dek ateste tutun. Ocaktan hemen
alin. Bademlerin üzerine dökün. Iyice sertlesene dek bekleyin. Yarisini
üzerine koymak üzere büyük parçalara bölün. Diger yarisini ögüterek
inceltin.