24 Ağustos 2012 Cuma

Akdeniz Usulü Köfte Tarifi

Akdeniz Usulü Köfte


MALZEMELER 
Kereviz yapragi
1 adet kereviz
100 gr körpe havuç
2 kutu soyulmus domates konservesi (800 gr)
7 yemek kasigi zeytinyag
200 gr arpacik sogani
4 dis sarmisak
Tuz, karabiber
80 gr ceviz içi
80 gr kurutulmus domates
2 dilim tost ekmegi
1/2 demet maydanoz
1 küçük demet feslegen
4 adet ançuez fileto
500 gr dana kiyma
1 adet yumurta
5 yemek kasigi siviyag

YAPILIŞI
Kereviz yapraklarini yikayin, kurulayin ve incecik dograyin. Havuç ve
kerevizi ayiklayip mutfak robotunda kiyin. Soyulmus domatesleri süzüp
suyunu bir kaba toplayin ve dograyin. Soganlari kiyin. Soganlarin yarisini,
2 dis ezilmis sarmisagi, havucu, kerevizi ve domates parçalarini 4 yemek
kasigi zeytinyaginda kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber
koyup 30 dakika hafif ateste pisirin. Cevizleri ince dograyin, kurutulmus
domatesleri kiyin. Kalan sogan, sarmisak ve cevizleri 3 yemek kasigi
zeytinyaginda çevirin. Tost ekmegini dograyin ve mutfak robotunda ufalayin.
Maydanoz, feslegen ve ançuezleri de incecik kiyin. Kiymayi yumurta, tost
ekmegi, kurutulmus domates, cevizli karisim, maydanoz, feslegen ve ançuezleri
yogurun, yogururken tuz ve karabiber ilave edin. Kiymali karisimdan köfte
hazirlayin. Kizgin yagda ve orta ateste kizartin. Köfteleri sicak domates sosunun
üzerine koyun, üstlerine kereviz yapraklari serpistirip servis yapin.