23 Ağustos 2012 Perşembe

Yufkalı Vanilyalı Dondurma Tarifi

Yufkalı Vanilyalı Dondurma

MALZEMELER
1 Su Bardagi Süt
2 Su Bardagi Süt Kremasi
2 Paket Vanilya
6 Yumurta Sarisi
1 Su Bardagi Tozseker
1 Yufka
100 gr Eritilmis Margarin

YAPILIŞI
Derin bir tencerede süt ve süt kremasini karistirip kaynatin. Iki paket
vanilyayi ekleyip karistirin. Tekrar 10 dakika kadar pisirin. Karisimi atesten
alip dinlendirin. 6 yumurta sarisini tozsekerle karistirip iyice çirpin. Yumurtali karisimi
tencereye ilave edip karistirin. Hazirladiginiz kremali karisimi en az 6 saat
buzlukta bekletin. Firini 180 dereceye ayarlayip önceden isitin, Bu arada yufkanin üzerine
eritilmis margarin sürüp seritler halinde kesin. Bir firin tepsisini yaglayip
yufka seritlerini üzerine yerlestirin. Tepsiyi firina verip 15 dakika kadar pisirin.
Krem santiyi paketin üzerindeki tarife göre hazirlayin. Dondurmayi bir dondurma
kasigi ile servis kaplarina alin. Krem santiyi bir sikma torbasini içine yerlestirip
dondurmanin üzerine sikin. Firindan aldiginiz yufka seritlerini krem santinin üzerine
yerlestirip servis yapın.