23 Ağustos 2012 Perşembe

Krokanlı Krep Tarifi

Krokanlı Krep

MALZEMELER
3 Çorba Kasigi Konyak
3 Yumurta Aki
7 Kahve Fincani Pudra Sekeri
400 gr Kremsanti
100 gr Findikli Krokan
300 gr Bögürtlen
6 Kokteyl Kiraz
2 Tatli Kasigi Kiyilmis Sam Fistigi

YAPILIŞI
Visnelerin çekirdeklerini çikarip ince ince kiyin. Konyakla kanstirip 1 saat
bekletin. Yumurta aki ile 5 kahve fincani pudra sekerini köpük halini
alincaya kadar çirpin. Kremsantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazirlayip
yumurtali karisima ekleyin. Visne ve krokanlari ilave edin. Dikdörtgen seklindeki
bir kalibi soguk su ile durulayip seffaf folyo ile kaplayin. Kremali karisimi kalibin
içine dökün. Üzerini bir biçak yardimi ile düzeltin. Buzlukta en az 5 saat bekletin.
Bögürtlenleri bir tencerede isitip süzgeçten geçirin. Püreyi kalan pudra
sekeri ile tatlandirin. Parfeyi buzluktan alip 30 dakika kadar buzdolabinda
bekletin. Kaliptan çikarip üzerindeki folyoyu alin. Parfeyi dilimleyin. Her bir
servis tabagina 2 çorba kasigi bögürtlen püresi koyun. Ikiser dilim parfe ekleyin.
Kokteyl kirazi ve samfistigi ile süsleyin.