17 Ağustos 2012 Cuma

Gratine Patates Tarifi

Gratine Patates 


MALZEMELER
Her biri yaklasik 800 gr patates
6 çorba kasigi krema
1 yumurta sarisi
Tereyag
2 çorba kasigi rendelenmis gravyer peyniri
2 çorba kasigi kiyilmis maydanoz
2 çorba kasigi kiyilmis taze sogan
Kiyilmis ceviz

YAPILIŞI
Iyice yikayip kuruladiginiz patatesleri 4 adet alüminyum folyoya sararak,
önceden isittiginiz 200 derecelik firinda 45 dk birakin. Pisip pismedigini
sivri bir biçakla kontrol edebilirsiniz. Henüz sertse 5-10 dk daha kalsinlar
firinda.
 
Çikardiktan sonra her bir patatesin üzerinden uzunluklari boyunca bir dilim
kesin. Kapak gibi, içlerini oyun, elde ettiginiz bir çatalla ezin.
Onu, 30 gr (2 çorba kasigi) tereyagi ve 4 çorba kasigi kremayla birlikte
çirpin. Tuz, karabiber attiktan sonra taze sogan ve maydanozu ekleyin.
Kiyilmis cevizi de ilave ettikten sonra bu karisimla patateslerin içini
doldurun.
Bir kapta kalan kremayi yumurta sarisi ve gravyerle karistirip patateslerin
yüzeyine paylastirin.
Yaglanmis bir tepsiye döseyin ve önceden isitilmis 200 derecelik firina
verin. 10 dak. sonra çikarip servis yapabilirsiniz
haberler