17 Ağustos 2012 Cuma

Gelin Fasulyesi Tarifi

Gelin Fasulyesi


MALZEMELER
1 yemek tabagi dolusu kurutulmus taze fasulye
2 çorba kasigi margarin
2 adet sogan
200 gr kusbasi kuzu eti
2 adet patates
1/2 çay bardagi pirinç
1 çorba kasigi salça
Tuz

YAPILIŞI
Kurutulmus taze fasulyeleri aksamdan suda bekletin. Tencereye 2 çorba
kasigi margarini alin. Kizdiktan sonra yemeklik dogradiginiz sogani ilave
edin. Pembelesmeye basladiginda kusbasi iriliginde dogranmis kuzu etini
ilave edin. Eti, biraktigi suyu çekene dek kavurun. Süzdügünüz fasulyeleri,
kabuklarini soyduktan sonra kusbasi iriliginde kestiginiz patatesleri,
yikanmis ve suyu süzülmüs pirinci ilave edin. Üzerini örtecek kadar su
ekleyin. Tuzunu ayarlayin. Su kaynadiktan sonra kisik ateste 40 dk
pisirip, servis yapin.