28 Ağustos 2012 Salı

Köfteli Ispanak Yemeği Tarifi

Köfteli Ispanak Yemeği


MALZEMELER
1 Kg Ispanak
1 Su Bardagi Ince Bulgur
1 Adet Sogan
200 gr Yagsiz Kiyma
1 Çorba Kasigi Un
1/2 Çay Bardagi Siviyag
1/2 Çorba Kasigi Margarin
1 Adet Sogan
1/2 Su Bardagi Su
1 Çorba Kasigi Salça
Tuz, Karabiber

YAPILIŞI
Ispanaklari bol suyla yikayalim. Suyunu süzdükten sonra saplarindan
ayirdigimiz yapraklarini küçük küçük dograyalim. Köfte için, ince
bulguru bir kaba alalim. Üzerine sogani rendeleyelim. Kiymayi, tuzu ve
karabiberi ilave edelim. Malzemeler özlesene ve bulgur eriyene dek
yoguralim. Ardindan 1 çorba kasigi unu ilave edelim ve tekrar yoguralim.
Elimizi hafifçe islatarak, bilye iriliginde köfteler yapalim. Köfteleri siviyagda
kizartalim. Ayri bir tencereye siviyag ve margarini alip, kizdiralim. Küçük
dogranmis sogani ilave edelim. Seffaflasina dek kavuralim. Ispanaklari
ekleyelim. Ispanaklar yumusayana dek tahta kasik yardimiyla sürekli çevirelim.
Yarim su bardagi suyu 1 çorba kasigi salçayla karistiralim. Tencereye
aktaralim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayip, köfteleri ilave edelim. Hafifçe
ateste pisirelim. Sicak olarak servis yapalim.
haberler