27 Ağustos 2012 Pazartesi

Ispanak Köftesi Tarifi

Ispanak Köftesi


MALZEMELER
200 gr Ispanak
200 gr Tuzsuz Beyaz Peynir
100 gr Kasar Peyniri Rendesi
1 Çorba Kasigi Margarin
3 Çorba Kasigi Un
1 Küçük Sogan
1 Yumurta
Tuz, Karabiber
Kizartmak için Siviyag

YAPILIŞI
Ispanaklari yikayip yapraklarini ince ince kiyin. Kuru sogani rendeleyip bir
kasik margarinle pembelestirin. Ispanaklarin suyunu sikarak sogana ilave
edin. Ispanak suyunu salip da çekene kadar kavurun. Sonra atesten alip
sogumaya birakin. Sogumus ispanaga, ufalanmis beyaz peynir, kasar peyniri,
un, çirpilmis yumurta ve biraz tuz ilave ederek hepsini iyice karistirin. Sonra bu
karisimi elle birkaç dakika yogurun. Ispanak harcindan küçük parçalar alin.
Elinizi unlayip yassi, oval köfteler yapin. Kizgin yaga atarak kizartin. Kagit peçete
üzerine alip yagini süzdürün. Servis tabagina dizip sicak servis yapin.