27 Ağustos 2012 Pazartesi

Ispanaklı Çanak Köfte Tarifi

Ispanaklı Çanak Köfte 


MALZEMELER
500 gram kiyma (yagsiz)
750 gram ispanak
1 yumurta
2 kasik siviyag
4 dilim bayat ekmek içi
2-3 dis sarimsak
1 sogan
1 kasik un
1 kasik salça
1,5 bardak et suyu
kimyon, karabiber, yenibahar, tuz
2 yumurta
1 çay bardagi kasar rendesi veya bir paket kasar peyniri
2 domates

YAPILIŞI
Kiymayi büyük bir tepsiye alin. Bayat ekmek içini ufalayarak yumurtayi
kirin. Sogani rendeleyin, baharatlari ekleyin ve tuzunu ayarlayin. Köfte
harcini yogurun. Ispanakli harç için, ispanaklari ayiklayip, bol suda
yikayin, kendi suyu ile haslayin. Yumurtalari kirip, tuzu atin ve ispanaklari
dograyip yumurtalarla karistirin. Bir kasik siviyagda, küçük küpler seklinde
dogradiginiz sogani kavurun. Bir kasik salçayi ve bir kasik unu ilave edin.
Biraz çevirip, et suyunu ilave edin. Tuzunu ayarlayin ve atesten alin. Bu sosu
bir kenara koyun. Hazirlanan köfte harcini alti parçaya bölün. Her birini önce
yuvarlayin, bas parmak yardimi ile iç kismini oyup çanak sekli verin. Yaglanmis
bir tepsiye dizip, orta isili firinda 15 dakika pisirin. Firindan alin. Hazirladiginiz
köftelerin iç kisimlarina ispanakli harci doldurun. Domatesleri dilimleyin. Bu
dilimlerle köftenin üzerine kapak yapin. Son olarak, kasar rendesini
serpin. Eger çedar peyniri kullanacaksaniz, yildiz ya da üçgen sekiller
verebilirsiniz. Hazirladiginiz sosu ispanaklara degdirmeden tepsinin dibine
dökün. Tekrar firina sürün. Peynir biraz eriyinceye kadar firinda pisirin. Bu
dekoratif ispanak yemegini, dilerseniz pilavla veya püre ile servis
yapabilirsiniz.