28 Ağustos 2012 Salı

Ispanaklı Et Poğaçası Tarifi

Ispanaklı Et Poğaçası

MALZEMELER
600 gr dana kiyma
3 dilim bayat ekmek içi
2 adet yumurta
1 adet kuru sogan
1 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi kimyon
Yeteri kadar tuz
Harci için :
Yarim kilo ispanak
1 adet kuru sogan
1 adet havuç
Yeteri kadar tuz

YAPILIŞI
Yumurtaları bütün olarak bir kabin içine kirin. Sogani rendeleyin.
Kiyma, sogan, ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ile
köfte hamurunu iyice yogurun. Harci için ispanaklari yikayip ince
dograyin. sogani küp sekIinde dograyin. Margarini eritip sogani
pembe kavurun. içerisine ispanaklari ilave ederek kavurun. Kisik
ateste suyunu çekinceye kadar pisirin. Havucu rendeledikten sonra
ispanaklarin içerisine ilave ederek sogumaya birakin. Köfte hamurundan Iimon büyükIügünde koparip yassiIastirin. Ortasina iki
yemek kasigi ispanakIi harç koyup pogaça sekIinde kapatin. Üzerine
yumurta beyazini sürüp yaglanmis firin kabina yerlestirin.
180 derecede isitiImis firinda 30 dakika pisirin. Servis tabagina aIarak
sicak olarak servise sunun.