23 Ağustos 2012 Perşembe

Peynirli Kiş Tarifi

Peynirli Kiş

MALZEMELER
300 gr Un
150 gr Margarin
1 Adet Yumurta
Tuz
Üzerine
6-7 Adet Taze Sogan
1/2 Demet Dereotu
1/2 Su Bardagi Yesil Zeytin
1/2 Su Bardagi Siyah Zeytin
150 gr Fistikli Salam
1 Kutu Labne Peyniri

YAPILIŞI
Kiş hamuru için bir kapta unu ve tuzu karistirin. Margarini küp küp
keserek, unun üzerine ekleyin. Yumurtayi ilave edin. Hamuru hizli hizli
yogurun. Üzerine nemli bir bez örterek, buzdolabinda yarim saat bekletin.
Kisin üzerine koyacaginiz malzeme için soganlari ve dereotunu ince ince
kiyin. Yesil ve siyah zeytinleri ince ince kesin. Fistikli salami küp küp
dograyin. Genis bir kapta dogranmis zeytinleri, taze sogani, dereotunu,
salami ve labne peynirini karistirin. Hamuru kaliptan biraz daha büyük açin.
Kalibin içine yerlestirin. Fazla kenarlarini biçakla kesin. Hamurun üzerinde
çatalla delikler açin. Önceden isitilmis firinda kizarana dek pisirin. Firindan
çikardiktan sonra sogutun. Peynirli harci üzerine yayin. Dilimleyerek servis yapin.