27 Ağustos 2012 Pazartesi

İçli Köfte Tarifi

İçli Köfte


MALZEMELER
½ Kg Yagli Kiyma
5 Adet Sogan (ince dogranmis)
1 Çay Kasigi Karabiber
1 Çay kasigi Pulbiber
100 gr Ceviz içi
1 Paket Margarin
Yeterince Tuz
Disi Için:
½ Kg Iki Kere Çekilmis Yagsiz Kiyma
250 gr Ince Bulgur
Biraz Tuz
1 Adet Rendelenmis Sogan
1 Tatli Kasigi Salça
Sos Için:
1 Çorba Kasigi Margarin
1 Tatli Kasigi Salça
1.5 Su Bardagi Su
Tuz

YAPILIŞI
Önce içli köftenin içini hazirlayalim. Bir tencerede yag tuz sogan ve
kiymayi kavuralim. Soganlar sararinca biberleri ve ceviz içini ilave edelim.
Bir müddet hepsini kavuralim. Daha sonra ocaktan indirip sogumaya
birakalim. Simdi dis malzemeyi hazirlayalim. Tüm malzemeyi karistiralim.
Karisimi macun kivamina gelinceye kadar yoguralim.(Yogururken elinizi
suyla sürekli islatin) Dis eti ceviz büyüklügünde parçalara ayiralim. Sekilde
gördügünüz gibi dis eti elinizle içi oyuk yuvarlak haline getirelim. Donmaya
biraktigimiz iç malzemeden findik büyüklügünde parçalar alip içine koyalim
ve yuvarlayip kapatalim. Tencerede yagi eritelim. Salça ve su ilave edelim.
Kaynayinca tuz ekleyip köfteleri 5-10 dakika haslayalim.