24 Ağustos 2012 Cuma

Gökkuşağı Köftesi Tarifi

                                                                   Gökkuşağı Köftesi



MALZEMELER
3 adet havuç
3 adet patates
2 çorba kasigi süt
2 adet yumurta
½ kg az yagli kiyma
1 adet sogan
1 dilim bayat ekmek içi
Tatli kasigi köfte baharati
1 çay kasigi kimyon
5 dis sarmisak
Tuz
Süslemek için:
2 adet domates
3-4 adet sivri biber
2 çorba kasigi siviyag
2 dilim bayat ekmek içi
1 çorba kasigi rendelenmis kasar
Sos için:
1 tatli kasigi biber salçasi
1 tatli kasigi domates salçasi
3 dis dövülmüs sarmisak
2-3 çorba kasigi siviyag
1 adet tavuk suyu tableti
1 tatli kasigi şeker

YAPILIŞI
Ön hazirlik olarak patatesleri ve havucu hasladiktan sonra soyup,
dograyalim. Mutfak robotunda, patatesleri, havuçlari, sütü, yumurtalari,
sivi yagi ve tuzu pürüzsüz bir kivama getirelim. Patates ve havuçtan
olusan püreyi bir tarafta bekletelim. Kiymaya rendelenmis sogani ekleyelim.
Bayat ekmek içini ufalayalim. Dövülmüs sarmisaklari ekleyelim. Köfte baharini,
kimyon ve tuzu ekleyelim. Köfte harci özlü bir hamur haline gelene kadar yoguralim.
Orta büyüklükteki bir tepsiyi çok az yaglayalim. Köfte harcini düzgün bir
sekilde yayalim. Isitilmis firinda köfte harcini yari yariya pisirelim. Tepsiyi
firindan alip, üzerine kasar peyniri serpip, tepsiyi tekrar firina sürelim. 15
dakika pisirelim. Firindan aldiktan sonra dilimler seklinde keselim. Her dilimin
ortasina 1 dilim domates ve sivri biber yerlestirelim. Sos için tüm malzemeyi karistiralim.
Servis tabagina önce sosu yayalim. Köfte dilimini üzerine yerlestirerek servis yapalim.