31 Ağustos 2012 Cuma

Lahanalı Köfte Tarifi

Lahanalı Köfte

MALZEMELER
3 Domates
1 Sogan
1 Tatli Kasigi Margarin
400 gr Lahana
150 ml Su
150 gr Süt Kremasi
Tuz
2 Dilim Bayat Ekmek
1 Sogan
500 gr Kiyma
1 Tatli Kasigi Siviyag
1 Yumurta
1 Tatli Kasigi Hardal
Kirmizi Tozbiber, Karabiber, Kizartmalik Yag

YAPILIŞI
Lahanayi çok ince seritler halinde dograyin. Lahanayi tuzlu suda 20 dakika
kadar haslayip suyunu süzün. Lahana için domateslerin kabuklarini soyup
çekirdeklerini ayikladiktan sonra küçük küpler halinde dograyin. Sogani
küp küp dograyin. Margarini bir tavada eritip sogani kavurun. Lahanayi
ekleyip kavurmaya devam edin. Süt kremasi ve suyu ekleyip kisik ateste
25 dakika kadar pisirin. Tuzlayip domatesleri tavaya ekleyin. Bu arada köfte
için ekmeklerin kabuklarini kesip kalan ekmek içini su ile nemlendirin. Sogani
küçük küpler halinde dograyin. Siviyagi bir tavada kizdirip sogani kavurun.
Kiymayi bir kaseye alip ekmek içi, sogan ve yumurta ile yogurun. Hardal, tuz,
karabiber ve kirmizi toz biber ile tatlandirin. 16 yuvarlak yassi köfte olusturun.
Kizartmalik yagi bir tavada kizdirip köfteleri kizartin. Köfteleri lahana esliginde
servis yapin.