22 Ağustos 2012 Çarşamba

Karışık Pizza Tarifi

Karışık Pizza


MALZEMELER
2 su bardagi un
1 tatli kasigi kuru maya
30 gr margarin
1 su bardagi süt
1 çorba kasigi siviyag

Peynirli Malzeme
200 gr küp dogranmis domates
Tuz, karabiber
3 domates
2 çorba kasigi kekik
80 gr siyah çekirdek
Feslegen
300 gr kasar peyniri

Karidesli Malzeme
1 limon
200 gr karides
300 gr kabak
4 çorba kasigi zeytinyag
1 yumurta
1-2 çorba kasigi sirke, tuz, karabiber
1 enginar (hazir ürün, konserve)
6 kahve fincani rendelenmis kasar peyniri

YAPILIŞI
Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayikladiktan sonra ince
dilimler halinde dograyin. Peynirinin üçte birini küp seklinde dograyin.
Kalani rendeleyin. Rendelenmis peynirin yarisini, küp küp dogradiginiz
peynir ile karistirin. Karidesli malzeme için limonun kabugunu rendeleyip
suyunu sikin. Suyun yarisini karideslerin üzerine dökün. Kabagi ince dilimler
halinde dograyin. Yagi kizdirip kabaklari kizartin. Sirkeyi ekleyin. Enginari
ikiye veya dörde bölün. Süt kremasini yumurtayla çirpin. Limon suyu, tuz ve
karabiberle tatlandirin. Hamurun yarisina süt kremali karisimin üçte birini sürün.
Karides, kabak ve enginari üzerine yerlestirin. Kalan süt kremali karisimi üzerine
dökün. Dogranmis domatesi hamurun kalan yarisina yayin. Peynirli karisimi,
dilimlediginiz domatesleri ve zeytinleri ekleyin. Baharatlari serpip peyniri
ilave edin. Firini 225 dereceye ayarlayip isitin. Pizzayi firinin alt bölmesinde 25 dakika
pisirin.