30 Kasım 2012 Cuma

Elmalı Kaşık Çöreği Tarifi




ELMALI  KAŞIK ÇÖREĞİ

elmalı kaşık çöreği
MALZEMELER
120 gr margarin
Yarim su bardagi süt
1 Adet yumurta
1 Su bardagi tozseker
2 Su bardagi un
Yarim paket kabartma tozu
1 Tatli kasigi tarçin
Yarim çay kasigi tuz
Yarim rendelenmis portakal kabugu
Elma
 
YAPILIŞI
Genis bir kapta sütü, sekeri, yumurtayi ve küp küp kesilmis margarini
karistirin. Ardindan yarim paket kabartma tozunu ilave edin.
Kabartma tozunu iyice karistirdiktan sonra unu, tuzu ve tarçini ekleyin.
Yarim portakal kabugunu rendenin küçük tarafi ile rendeleyin.
Malzemelerin üzerine ekleyin. Tüm malzemeler özlesene dek karistirin.
Elmanin kabugunu soyup, çekirdek yataklarini çikarin.
Bir çatal yardimi ile ezerek püre haline getirin.
Bunu karisimin içine ekleyin ve iyice Karistirin.
Sonra bu karisimdan kasik kasik alip, firin tepsisine koyun.
Önceden isitilmis 200 dereceli firinda üzerleri kizarana dek pisirin.
Firindan çikardiktan sonra bir spatula yardimiyla çörekleri yerinden
oynatip, sogumaya birakin.
Devamını Oku >>

Limonlu Rulo Çörek Tarifi






LİMONLU  RULO ÇÖREK

limonlu rulo çörek
MALZEMELER
15 gr yas maya
3 Su bardagindan bir parmak eksik un
1 Tutam tuz
1/3 Su bardagi tozseker
1 Adet yumurta
Yarim su bardagi süt
50 gr margarin
Içi için :
1 Adet rendelenmis limon kabugu
Yarim su bardagi tozseker
2 Çorba kasigi misir unu
1 Paket vanilya

YAPILIŞI
Yas mayayi, çeyrek su bardagi sicak suda eritip, 8-10 dakika bekletin.
Un, tuz ve tozsekeri bir kaba alin. Yumurtayi, sütü, margarini, ve mayayi
üzerine ekleyin. Tüm malzemeyi birbirine karistirin. Kulak memesi yumusakliginda,
ele yapismayacak sekilde bir hamur elde edene kadar yogurun. Gerekirse azar
azar un ekleyin. Böylece kivamini daha rahat tutturursunuz. Hamuru yogurdugunuz
kabin üzerini bir kapakla örtün. Serin bir yerde 6 saat bekletin. Bu sürenin sonunda
hamuru alin ve düz bir zemini hafifçe unlayin. Merdane ile hamuru 30*50 santim
büyüklügünde bir dikdörtgen seklinde açin. Içi için verilen tüm malzemeyi karistirin.
Açtiginiz dikdörtgen hamurun her yerine bu harçtan sürün. Uzun kenardan tutarak
kivirin ve rulo sekline sarin. Ruloyu 15-16 parçaya dilimleyin. Bu dilimleri yagli
kagitla kaplayin ve tepsiye dilimleyin. 1 Saat tepside ilik bir yerde bekletin.
Daha sonra 200 dereceli firinda dilimler kizarana dek pisirin. Soguduktan
sonra servis yapın.
Devamını Oku >>

Meyveli, Fındıklı Çörek Tarifi





MEYVELİ, FINDIKLI ÇÖREK

fındıklı çörek
MALZEMELER
2 Su bardagi un
1 Kahve fincani süt
Bit tutam yas maya
2 Çorba kasigi ayçiçekyagi
100 gr margarin
1 Kase dövülmüs findik
2 Çorba kasigi kuru üzüm

YAPILIŞI
2 su bardagi unu derin bir kaba alin. 1 kahve fincani süt ilave edin.
Bir tutam yas mayayi ilik suda ezin. 2 Çorba kasigi ayçiçek yag ve
100 gr margarn ile hamur yapin. Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat
bekletin. Hamuru ikiye bölün. Merdane ile açin. Üzerine dilediginiz
marmelattan sürün. Bol miktarda dövülmüs findik serpin. 2 çorba
kasigi kuru üzümü yayin. Rulo biçiminde sarin. 2 parmak eninde kesin.
Tepsiye dizin. Tozseker serpin. Önceden isitilmis 180 dereceli firinda
üzeri kizarana dek pisirip, servis yapin.
Devamını Oku >>

29 Kasım 2012 Perşembe

Minik Çörek Tarifi







MİNİK ÇÖREKLER
minik çörekler
MALZEMELER
25 gr maya
200 gr margarin
1-2 Çorba kasigi su
3 Yumurta
Yarim çay kasigi tuz
1,5 Çorba kasigi toz seker
3 Su bardağı un

YAPILIŞI
Mayayi suda eritin. Yumurtalari çirpip mayayla karistirin. Daha sonra bu
karisima seker, tuz ve yagi ilave ederek hamur haline getirin. Hamuru
yuvarlak sekillere sokun. Ancak küçük bir kismini ayirin. Yuvarlak sekil
verdiginiz hamuru yaglanmis küçük kaliplara yerlestirin. Hamurdan ayirdiginiz
küçük parçayi bölerek paylarin üstüne koyun. Biraz bekledikten sonra 180
dereceli firinda  pisirin.
 
Devamını Oku >>

Sucuklu Ay Çöreği Tarifi






SUCUKLU AY ÇÖREĞİ
sucuklu ay çöreği
MALZEMELER
3.5 Su bardagi un
3 Adet haslanmis patates
1 Su bardagi erimis margarin
1 Adet yumurta
1 Tatli kasigi tuz
1 Paket kabartma tozu
Rendelenmis kasar peyniri
Içine:
Yarim kangal sucuk
1 Adet domates

YAPILIŞI
Haslanmis patatesi rendeleyin. Un, 1 su bardagi erimis margarin, yumurta,
1 paket kabartma tozu ve bir tatli kasigi tuzu karistirin. Iyice yogurun.
Hamurdan ceviz büyüklügünde 12 parça koparin. Bu arada iç malzemeyi
hazirlayin. Bunun için küçük dogranmis sucugu kendi yaginda kavurun.
Küçük dogranmis biber ve domatesle soteleyin. Oval açtiginiz hamurlarin
içine sucuklu harci koyun. Hamuru rulo yapin. Ay sekli verin. Üzerine yumurta
sarisi sürün. Rendelenmis kasar peyniri serpin. Orta isili firinda üzeri kizarana
dek pisirin.

Devamını Oku >>

Teyze Çöreği Tarifi





TEYZE   ÇÖREĞİ
teyze çöreği
MALZEMELER
3 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardagi yogurt
1 Paket margarin
1 Su bardagi ayçiçek yagi
1 Su bardagi dövülmemis ceviz
1 Çorba kasigi seker
1 Çay kasigi tuz
1 Çay bardağı maden suyu
Aldigi kadar un

YAPILIŞI
1 paket margarini eritip, sogutun. Içine yumurtayi, sekeri, yogurdu çirpip
tuzu, maden suyunu, kabartma tozunu, ayçiçek yagini ve cevizi ekleyerek
unla koyu bir kek hamuru yapip yaglanmis tepsiye dökün. Önceden isitilmis
180 dereceli firinda üzeri kizarana kadar pisirin. Istediginiz büyüklükte kesip
servis yapin. Dilerseniz yuvarlak poğaça gibi şekil verebilirsiniz.

Devamını Oku >>

Üzümlü Çörek Tarifi







KURU ÜZÜMLÜ ÇÖREK
kuru meyveli çörek
MALZEMELER
Hamuru için :
450 gr un (3.5 su bardagi)
1 Çay kasigi tuz
2 Çorba kasigi ayçiçek yagi
3 Çorba kasigi esmer seker
1 Paket maya
2 Adet yumurta
Iç malzemesi :
1 Çorba kasigi ayçiçek yagi
50 gr esmer seker (3 çorba kasigi)
100 gr karisik kuru meyve
Üzerine sürmek için 2 çorba kasigi sicak sekerli su

YAPILIŞI
23 santimlik kare bir kek kalibini yaglayin. Hamur için gerekli olan malzemeleri
derin bir kabin içine koyup iyice yoğurun. Daha sonra kabin üzerini bir bez ile
örterek yaklasik 1 saat kadar bekletin. Iç malzemesini karistirin.  Hamuru 35
santimlik bir kare seklinde açin, meyveli karisimi üzerine yayin ve rulo seklinde
sarin. Rulo seklindeki hamuru 9 esit parçaya kestikten sonra yaglanmis kare kek
kalibina dizin ve 200 dereceli firinda 25 dakika pisirin. Hamur sicakken üzerine
sekerli suyu dökün. 15 dakika beklettikten sonra servis yapin.
Devamını Oku >>

28 Kasım 2012 Çarşamba

Vişneli Çörek Tarifi





VİŞNELİ  ÇÖREK

vişneli çörek
MALZEMELER
15 gr bira mayasi
1/3 Su bardagi ilik süt
3 Su bardagi un
1 Su bardagi tozseker
2 Adet yumurta
50 gr tereyagi
2 Su bardagi ayiklanmis visne
1 Adet yumurta sarisi

YAPILIŞI
Bira mayasini ilik sütte eritin. Maya eridikten sonra, 1 su bardagi
unu üzerine ilave edin. Kati bir hamur yapin. Üzerini bir peçeteyle örtüp,
ilik bir yerde yarim saat bekletin. Kalan unu, seker, 2 adet yumurta,
tereyagi ve tuzu karistirin. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparip,
bu karisimin üzerine koyup, yogurun. Elde ettiginiz hamurdan da küçük
parçalar koparin. Içlerine visneler koyup, hamuru kapatin. Dilediginiz bir
sekil verip, yaglanmis kagit serili tepsi üzerine koyun. Çörekleri bu sekilde
bekletin. Kabardiklari zaman üzerlerine yumurta sarisi sürün.
Önceden isitilmis 200 dereceli firinda üzerleri kizarana dek pisirin.

Devamını Oku >>

İncir Reçelli Çörek Tarifi





İNCİR REÇELLİ ÇÖREK

incir reçelli çörek
MALZEMELER
5 Su bardagi elenmis un
1 Su bardagi tozseker
100 gr margarin
1 Su bardagi süt
2 Adet yumurta
30 gr yas maya
1 Tutam tuz
1 Adet limon kabugu rendesi
20 Adet incir reçeli tanesi
Üzerine :
Margarin

YAPILIŞI
Mayayi 1 su bardagi sicak süt ile eritin. Bir süre kabarmasini bekleyin.
Unu, sekeri, margarini, yumurtalari, tuzu ve içinde maya erittiginiz sütü
karistirin. Limon kabugu rendesini de ekleyin. Gerekirse 1-2 çorba kasigi
daha un ekleyin. Hamuru yogurduktan sonra üzerine nemli bir örtüp, 2 saat
mayalanmasini bekleyin. 2 Kat kabaran hamurdan parçalar koparin.
Yuvarlayip, içlerine birer incir reçeli tanesi koyun. Hamuru açik yeri
kalmayacak sekilde kapatin. Yaglanmis firin tepsisine siralayin.
Her birinin üzerine bir parça margarin koyun. 180 dereceli firinda
pembelesene dek pisirin. Üzerine pudra sekeri serperek servis yapin.

Devamını Oku >>

Zeytinli Çörek Tarifi






ZEYTİNLİ  ÇÖREK

zeytinli çörek
MALZEMELER
Aldığı kadar un
2 Yumurta
1 Paket margarin
1 Çay bardagi siviyag
1 Su bardagi yogurt
1 Tatli kasigi kabartma tozu
1 Çay fincani zeytin ezmesi

YAPILIŞI
Bir yumurtanin sarisini ayirin, akini diger yumurta ile karistirip çirpin.
Oda isisinda yumusatilmis margarin, un, yogurt, siviyag, çirpilmis yumurta
ve kabartma tozunu karistirip düzgün bir hamur yogurun. Hamuru buzdolabinda
1 saat kadar dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparin.
Herbirini elinizle açip içlerine birer çay kasigi dolusu zeytin ezmesi sürün.
Pogaça sekli vererek üzerine ayirdiginiz yumurta sarisini sürün. Önceden
isitilmis 180 dereceye ayarli firinda  pisirin.
Devamını Oku >>

Peynirli Poğaça Tarifi





PEYNİRLİ  POĞAÇA
peynirli poğaça
MALZEMELER
4 Su bardagi un
Yarim paker margarin (125 gram)
Yarim su bardagi siviyag
1 Su bardagi yogurt
1 Çay kasigi karbonat
1 Adet yumurta
1 Çay kasigi tuz
1 Su bardagi ufalanmis beyaz peynir
yarim demet maydanoz
Üzerine serpmek için çörekotu

YAPILIŞI
Margarin, siviyag, yogurt, tuz, karbonat, un ve yumurta akini
derin bir kapta karistirarak yogurun. Hazirladiginiz hamurun üzerine
nemli bez örtüp, 1 saat buzdolabinda dinlendirin. Ayri bir kabin içine
maydanozlari kiyin, beyaz peyniri ilave edin. Dinlenmis hamurdan
yumurta büyüklügünde parçalar koparip açin. Içlerine peynirli karisimdan
yerlestirip, ikiye katlayin. Firin tepsisini yaglayip pogaçalari aralikli olarak
dizin. Üzerlerine yumurta sarisi sürün. Çörekotu serpip önceden isitilmis
180 dereceli firinda kizarincaya kadar pisirin.
Devamını Oku >>

27 Kasım 2012 Salı

Mahlepli Poğaça Tarifi






MAHLEPLİ   POĞAÇA
MAHLEPLİ POĞAÇA
MALZEMELER
1 Çay bardagi yogurt
1 Tatli kasigi mahlep
1 Çay kasigi tuz
1 Çay kasigi tozseker
1 Paket kabartma tozu
3 Su bardagi un
4 Çorba kasigi margarin
1 Adet yumurta sarisi

YAPILIŞI
Yogurt, tuz, mahlep, tozseker, un, kabartma tozu ve margarini kulak
memesi kivamina gelene dek yogurun. Düzgün bir hamur elde edince
ceviz büyüklügünde parçalar koparip elinizle yuvarlayin. Firin tepsisini
yaglayip hazirladiginiz pogaçalari dizin. Yumurta sarisini çirpip üzerlerine sürün.
Susam serpin ve önceden isitilmis 180 dereceye ayarli firinda pembelesene
dek pisirin. Ilik olarak servis yapin. Afiyet olsun...
 
Devamını Oku >>

Ispanaklı Poğaça Tarifi







ISPANAKLI  POĞAÇA
ıspanaklı poğaça
MALZEMELER
2.5 su bardagi un
1 Adet yumurta
1 Çay bardagi su
1 Çay bardagi zeytinyagi
1 Çay kasigi kabartma tozu
Tuz
Içine :
Yarim kg ispanak
250 gr beyaz peynir
Üzerine :
2 Adet yumurta aki
Siviyag
Çörekotu

YAPILIŞI
Öncelikle hamuru hazirlayin. Bunun için un, yumurta, su, zeytinyagi, tuz
ve kabartma tozunu karistirip, yogurarak yumusak bir hamur hazirlayin.
Buzdolabinda 30 dakika dinlendirin. Bu arada içini hazirlayin. Ispanaklari
ayiklayip, yikayin. Suyunu iyice süzün. Ispanak yapraklarini ince ince dograyin.
Derince bir kapta beyaz peynir, bir miktar zeytinyagi ve ispanaklari karistirin.
Dolaptan çikardiginiz hamuru mardane ile 3-4 milim kalinliginda açin.
Açtiginiz hamurdan kahve fincani yardimiyla yuvarlaklar kesin. Artan hamurlari
yeniden yogurup, açin. Hamur bitene kadar kesme islemine devam edin.
Yuvarlak yufkalarin üzerine yumurta akini sürün. Yuvarlak hamurun bir yarisina
hazirladiginiz içten bir miktar yerlestirin ve diger yarisini üzerine kapatin.
(yarim ay sekli gibi) Pogaçalarin üzerine siviyag sürüp, çörekotu serpin.
Önceden isitilmis 180 dereceli firinda 25 dakika kadar pişirin.
Devamını Oku >>

Galeta Unlu Poğaça Tarifi







GALETA UNLU POĞAÇA
galeta unlu poğaça
MALZEMELER
Hamuru için :
1 Paket margarin
1 Çay bardagi siviyag
1 Çay bardagi yogurt
1 Adet yumurta aki
1 Paket kabartma tozu
5 su bardagi un
1 Tatli kasigi tuz
Iç malzemesi için :
3 Adet patates
Tuz, kirmizibiber ve karabiber
Üzeri için :
1 Adet yumurtanin sarisi

YAPILIŞI
Patatesleri haslayip kabuklarini soyun ve çatalla ezin. Tuz, karabiber ve
kirmizibiber ekleyip iç malzemesini hazirlayin. Margarin, siviyag, yogurt,
yumurta aki, kabartma tozu, un ve tuzu karistirip kulak memesi yumusakliginda
hamur elde edin. Yumurta büyüklügünde parçalara ayirip yuvarlayin.
Her bir parçayi elinile açin ve içine patatesli karisimi yerlestirip kapatin.
Kenarlarina bir çatal yardimi ile sekil verin. Üzerlerine çirpilmis yumurta
sarisi sürüp galeta ununa batirin ve yaglanmis firin tepsisine dizin. Orta isili firinda pisirin.
NOT : Pogaçalarin sadece üzerine yumurta sarisi sürüp galeta ununa bulayin.
Aksi takdirde tepsiye yapisir.
 
Devamını Oku >>

26 Kasım 2012 Pazartesi

Ev Poğaçası Tarifi




EV  POĞAÇASI
ev poğaçası
MALZEMELER
Hamuru için :
4 Su bardagi un
300 gr margarin
100 gr yogurt
2 Adet yumurta
1 Tatli kasigi karbonat veya 1 çay kasigi kabartma tozu
1 Çorba kasigi limon suyu
Yeterince tuz
Içi için :
1 Demet dereotu
1 Demet maydanoz
200 gr beyaz peynir

YAPILIŞI
Maydanozu ve dereotunu ince ince kiyip peynirle birlikte karistirin.
Bir kabin içine unu eleyip, ortasini havuz gibi açin. Margarini ezerek
krem haline getirin, yogurt ilave edin, biraz tuz koyun. Limon suyu ve
kabonati unun ayri ayri yerlerine serpistirin. Bütün malzemeleri karistirarak
hamur haline getirin. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika hamuru dinlendirin.
Yarim yumurta büyüklügünde hamurdan parçalar alarak yuvarlayin.
Yarim santim kalinliginda inceltin. Içine daha önceden hazirladiginiz peynirli
içi koyun ve yarim daire seklinde kapatin. Elinizle bastirarak bir santim
kalinliginda yassilastirin. Yaglanmis tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarisini sürün.
180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapin.
Bu benim en çok yaptığım ve evde herkesin beğendiği bir poğaça tarifi. Mayasız
olduğu için kısa zamanda hazırlanıyor. Ben son yaptığım poğaçaları sade yaptım
ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yaptım.  Deneyin
seveceğinizi umuyorum.  Afiyet olsun................








Devamını Oku >>

Hardal Soslu Çipura Tarifi







HARDAL  SOSLU ÇİPURA
hardal soslu çipura
MALZEMELER
4 Adet çipura
1 Adet limon suyu
1 Çorba kasigi siviyag
2 Çorba kasigi margarin
1 Çorba kasigi un
1 Su bardagi süt
1 Çay kasigi hardal
1 Çay kasigi elma sirkesi
5-6 Dal maydanoz
4 Dilim limon

YAPILIŞI
Çipuralarin kilçiklarini çikarip boyuna ikiye bölerek fileto haline getirin.
Filetolari yagli kagit üzerine dizip, her iki yüzüne siviyag sürün.
Tuz, karabiber ve limon suyunu ayri bir yerde karistirip baliklarin iki
yüzeyine de sürün. Rulo haline getirip, yagli kagit ile sarin.
Önceden isitilmis 180 dereceli firinda 20-25 dakika pisirin.
Maydanozu yikayip kiyin. Margarini eritip, unu ilave ederek pembelestirin.
Yavas yavas sütü ekleyip sürekli karistirin. Kaynamaya baslayinca atesi kisin.
Hardal, elma sirkesi, kiyilmis maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiber ilave
edip karistirin. 2 dakika daha kaynatip atesten alin. Baliklari yagli kagittan
çikarip servis tabagina alin. Yagli kagitlarda biriken pisme suyunu hardalli
sosa ilave edin. Kisik ateste karistirarak birkaç dakika kaynatip baliklarin
üzerine dökün. Limon dilimleri ile süsleyip sicak olarak servis yapin.
NOT : Çipura filetolarini firin yerine buharda da pisirebilirsiniz.
Ayni yemegi uskumru yada benzeri baliklarla da hazirlamaniz mümkün.

Devamını Oku >>

Hamsi Buğulama Tarifi








HAMSİ  BUĞULAMA
hamsi buğulama
MALZEMELER
1 Kg hamsi
3 Adet orta boy sogan
1 Adet limon
3 Adet domates
2 Kahve fincani zeytinyagi
1 Demet maydanoz
8-10 Adet defne yapragi
Tuz, karabiber
1 Çay bardagi su
 
YAPILIŞI
Hamsilerin kafalarini ve kilçiklarini çikartip bol suda iyice yikayin.
Hafifçe yagladiginiz tepsiye baliklari bir sira halinde dizin. Üzerine
halka halka dogradiginiz soganlari dizin. Soganlarin üzerine yuvarlak
kestiginiz domatesleri ve incecik dogradiginiz maydanozu ilave edin.
En üste limon dilimlerini ara ara yerlestirin, defne yapraklarini aradaki
bosluklara sikistirin. Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardagi suyu da
koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincani zeytinyagini gezdirin. Tepsinin
agzina yagli kagidi veya alüminyum folyoyu kapatip orta isili firinda pisirin.
Hamsi bugulamayi firindan alip sogutmadan yesil salata ile servis yapin.

Devamını Oku >>

23 Kasım 2012 Cuma

Ekşili Köfte Çorbası Tarifi





EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI
ekşili köfte
MALZEMELER
500 gr yagsiz kiyma
1 Kahve fincani pirinç
Yarim demet maydanoz
1 Adet sogan
3 Adet yumurta
3 Adet havuç
4 Adet patates
2.5 Kahve fincani siviyag
6 Su bardagi su
1.5 Su bardagi yogurt
1.5 Çorba kasigi un

YAPILIŞI
Pirinci yikayip süzün. Sogani rendeleyin ve maydanozu ince ince dograyin.
Geniç bir kapta kiyma, pirinç, maydanoz, sogan, 1 adet yumurta, biraz
tuz, nane ve karabiberi karistirip yogurun. Hazirladiginiz köfte harcindan
misket büyüklügünde köfteler yuvarlayin. Genis bir kaseye yarim kasik un
serpip köfteleri dizin. Havuç ve patatesleri küp seklinde dograyin.
Siviyagi tencerede kizdirip önce havuçlari sonra patatesleri 10 dakika sote
edin. Suyu ilave edin ve 15 dakika kaynatin. Köfteleri ekleyip kisik ateste
45 dakika pisirin. Yogurt, kalan yumurtalar ve unu bir kasede karistirin.
Tencereye azar azar dökerek ve sik sik karistirarak ekleyin. Tuz serpip
atesten alin. Sicak olarak servis yapin.
Devamını Oku >>

22 Kasım 2012 Perşembe

Enginar Çorbası Tarifi





ENGİNAR  ÇORBASI
enginar çorbası
MALZEMELER
2 Adet taze enginar veya konserve
2 Su bardagi su
1 Adet limon suyu
2 Çorba kasigi un
2 Çorba kasigi tereyagi
3 Su bardgi sicak et suyu
Yarim demet dereotu
1 Çorba kasigi süt kremasi
4-5 Dal maydanoz
1 Çay kasigi kirmizi tozbiber, tuz

YAPILIŞI
Taze enginarlari temizleyip limon suyu ilave edilmis 2 su bardagi suda
haslayip delikli kepçe ile ayri bir tabaga alin. 1.5 çorba kasigi tereyagini
kizdirip, unu pembelesinceye kadar karistirarak kavurun. Sicak et suyunu
ve enginari hasladiginiz suyu ilave edip kaynatin. Enginarlari ve kiyilmis
dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin. Enginarlar yumusayinca süt
kremasi, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pisirin. Kalan
tereyagini kizdirip, kirmizi tozbiberi kavurun. Çorbanin üzerine
gezdirerek döküp kiyilmis maydanozla süsleyerek servis yapin.
Devamını Oku >>

Fasulyeli Mantar Çorbası Tarifi




FASULYELİ  MANTAR ÇORBASI

fasulyeli mantar çorbası tarifi
MALZEMELER
750 gr mantar
4-5 Tatli kasigi domates salçasi
Yarim sogan
200 gr kuru fasulye
1 Adet sarimsak
2 Tatli kasigi zeytinyagi
Yarim çorba kasigi tereyagi
4 Dilim ekmek, tuz

YAPILIŞI
En az 12 saat suda bekletip, sisirdiginiz kuru fasulyeleri 5 su bardagi tuzlu
suda 1 saat kadar haslayin. Mantarlari temizleyin ve dilim dilim kesin.
Tavaya zeytinyagni alip, kizdirin. Dilimlenmis mantarlari, dogranmis sarimsagi
ve piyazlik dogranmis sogani içine atip, pembelesene dek çevirin. Salçayi da
biraz ilik suyla ezerek ilave edin. hazirladiginiz bu malzemeyi haslanmis fasulyenin
içine katin. Birlikte yumusayana dek pisirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayin.
Bu arada tereyagini küçük bir tavada kizdirin. Içine ekmekleri koyup, iki yüzleri
de altin sarisi renk alana dek kizartin. Çorbayi kaselere bosaltin. Kenarlarina
ekmek dilimlerini koyarak servis yapin.
Devamını Oku >>

Hamurlu Gerdan Çorbası Tarifi





GERDAN   ÇORBASI

gerdan çorbası
MALZEMELER
1 Adet gerdan
6 Su bardagi su
3 Adet yumurta
3 Çorba kasigi un
3 Çorba kasigi yogurt
1 Çorba kasigi tereyag
Kirmizi tozbiber
Tuz, karabiber
Kizartmak için siviyag
Hamuru için :
3 Adet yumurta
Aldigi kadar un
Tuz
 
YAPILIŞI
Gerdani suda haslayin. Haslama suyunu baska bir tencereye alin.
Yumurta sarilari, un ve yogurdu ayri bir kapta çirpin ve kaynamakta olan
et suyuna karistirarak ekleyin. Hamur malzemelerini karistirip biraz sert bir
hamur hazirlayin. Hamura galeta biçimi vererek yuvarlayip birer santim
kalinliginda kesin. Hamurlari siviyagda kizartip kaynamis et suyuna ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayin. Tereyagini eritip kirmizi tozbiberi ekleyin.
Hazirladiginiz sosu çorbanin üzerine gezdirin. Çorbayi kaselere alip nane
yapraklari ile süsleyin. Sicak olarak servis yapin.
Devamını Oku >>

Havuç Çorbası Tarifi





HAVUÇ   ÇORBASI
sütlü havuç çorbası
MALZEMELER
6 Su bardagi etsuyu
3 Adet büyük boy havuç
3 Çorba kasigi siviyag
2 Kahve fincani un
2 Adet yumurta sarisi
1 Su bardagi su
2 Su bardagi süt, tuz

YAPILIŞI
Havuçlari ince dograyip, 2 çorba kasigi siviyagda hafifçe öldürün.
Sonra 1 su bardagi suda haslayin ve iyice yumusak bir hale getirin.
Süzgeçten geçirip, püre haline getirin. Bir tencerede 6 su bardagi etsuyu,
yeterice tuz ve püre haline getirdiginiz havuçlari koyup kaynamaya birikin.
1 Çorba kasigi siviyagda unu kavurun. Karistirarak 2 su bardagi süt ilave edin.
Yumurta sarilarini ilave ederek iyice karistirin. Atesten aldiginiz havuçlu karisima
azar azar dökerek bir taraftanda karistirarak kaynama derecesine gelince bir tasim
kaynatip, ocaktan alin. Sicak olarak servis yapin.
 
Devamını Oku >>

Kabak Çorbası Tarifi



KABAK  ÇORBASI

kabak çorbası tarifi
MALZEMELER
2 adet Kabak
3 çorba kasigi un
Yarim Çay bardagi ayçiçek yagi
1 çorba kasigi margarin
750 ml. süt
2.5 su bardagi su
Yarim demet dere otu, tuz

YAPILIŞI
Unu ayçiçek yaginda kavurup kabagi rendeleyelim. Süt ,su ve kabagi
kavrulan unun üzerine ekleyip iyice kaynayincaya kadar karistiralim.
Kavrulmus un kalan malzemeyi ekleyince topak topak olacaktir.
Karistirdikça düzelecektir. Çorba kaynadiktan sonra kivami
koyulasincaya kadar pisirmeye devam edelim. Dereotunu son anda
ekleyin. Çorbayi ocaktan indirdigimizde üzerine bir kasik yagda
kizdirdigimiz kirmizi biberi dökelim.

Devamını Oku >>

Karalahana Çorbası Tarifi





KARALAHANA  ÇORBASI

karalahana çorbası
MALZEMELER
1 Demet kara lahana
2 Çorba kasigi tereyagi
1 Çorba kasigi salça
Yeterince sicak su
Tuz, karabiber
2-3 Çorba kasigi misir unu
Haşlanmış barbunya

YAPILIŞI
Lahana yapraklarini yikayip, ince seritler halinde dograyin. Eger seritler
uzunsa ikiye kesin. Tencerede tereyagini eritin ve lahanalari ilave edip
yumusayana dek kavurun. Lahanalar yumusamaya basladiginda bu kez
salçayi ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra tencereye yeterince sicak
suyu ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayin. Misir ununu azar azar ve
sürekli karistirarak ilave edin. Barbunya fasulyesini tencereye ilave edin.
Sürekli karistirarak 1-2 tasim kaynatin. Atesten indirip kaselere bosaltin ve
servis yapın.
Devamını Oku >>

21 Kasım 2012 Çarşamba

Kefal Çorbası Tarifi





SEBZELİ  KEFAL ÇORBASI

sebzeli kefal çorbası
MALZEMELER
1 Adet kefal baligi
1 Adet havuç
1 Adet patates
1 Adet kereviz
4-5 Adet defne yapragi
1 Çorba kasigi salça
1 Demet maydanoz
1 Adet limon
2 Çorba kasigi un (tepeleme)
1-2 Çorba kasigi tereyagi veya margarin
1 Adet sogan

YAPILIŞI
Tencereye yagi alip, eritin. Sogani yemeklik dograyip, ilave edin.
Soganlar pembelesene dek kavurun. Patates, havuç ve kerevizin kabuklarini
soyup, findik iriliginde dograyin. Sebzeleri de tencereye aktarip, ara sira
karistirarak sote edin. Sebzeler yumusamaya baslayinca tencereye yeterince
su, salça ve tuz ilave edin. Kefalin kafasini ve iç organlarini temizleyip, özenle
yikayin. 2 santim eninde yuvarlak dilimler halinde kesin.(bel kemigini çikarmadan)
Tencereye iri dogradiginiz balik parçalarini da ilave ederek agir ateste
baliklar ve sebzeler yumusayana dek pisirip, tencereyi atesten alin.
Çorbanin suyunu delikli süzgeçten geçirin.(sebzeler tadini baliga verdigi
için sebzelerin posali kismini kullanmaya gerek kalmaz) Tereyagini eritip,
unu ilave edin. Un sararana dek kavurun. Bir Kepçe çorbanin suyundan ilave
edip, unu bulamaç haline getirip, tencereye aktarin. Bir Tasim kaynattiktan
sonra atesten indirin. Tabaklara birer dilim kefal koyup, üzerine çorbanin
suyundan bir kepçe gezdirin. Limon sikarak servis yapin.
Devamını Oku >>

Kereviz Çorbası Tarifi




KEREVİZ   ÇORBASI

kereviz çorbası
MALZEMELER
3 Adet kereviz,
2 Yemek kasigi limon suyu,
2 Yemek kasigi tereyagi,
2 Yemek kasigi silme un,
3 Su bardagi et suyu,
Tuz, karabiber,

YAPILIŞI
Kerevizleri elma gibi soyup yikayin. Iri parçalar halinde dograyip limon
suyu ve 1 su bardagi kaynar su ile tencerede 10-15 dakika pisirin.
Haslanmis kerevizleri suyu ile birlikte sicak sicak rondonun içine koyup
karistirarak püre yapin. Dereotlarini da ekleyip tekrar karistirin.
Bosalan tencerede unu yag ile kavurun. Et suyunu isitin,ilik haldeki et
suyunu veya ayni miktar suyu yedirerek kavrulmus una ekleyin.
Tuz,karabiber ve kereviz püresini ekleyip bir tasim kaynatin.
Sicak sicak servis yapin.


Devamını Oku >>

Köy Çorbası Tarifi




KÖY  ÇORBASI
köy çorbası
MALZEMELER
1 Çay bardagi yesil mercimek
1 Su bardagi eriste
1 Adet sogan
1 Çorba kasigi salça
125 gr margarin
6 Su bardagi su
1 Çorba kasigi kuru nane

YAPILIŞI

Ön hazirlik olarak yesil mercimegi yikayip, 2 saat suda bekletin.
Daha sonra haslayip suyunu süzün. Genis bir tencerede margarini eritin.
Içine küçük küçük dogranmis atip kavurun salçayi, suyu ve önceden
hasladiginiz mercimegi ilave edin. Çorbayi 15 dakika kadar kaynattiktan 
sonra eristeyi ve tuzu koyun. Eristeler yumusayincaya kadar pisirin ve 
ocaktan alin. Üzerine kuru naneyi ve kirmizibiberi de ilave ederek servis yapin.

Devamını Oku >>

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi




SEBZELİ  TAVUK  ÇORBASI

TAVUK ÇORBASI
MALZEMELER
500 gr tavuk
1 Adet havuç
Yarim demet maydanoz
1 Adet patates
1 Çorba kasigi tereyag
1 Çorba kasigi un
3 Adet yumurta
1 Su bardagi kasar rendesi
8 Su bardagi su
Tuz, karabiber

YAPILIŞI
Parçalanmis kemikli tavuk etlerini tencereye alin. Üzerine 8 su bardagi
su ilave edin. Küçük küçük dogranmis patates, havuç, kiyilmis maydanoz
ve tuz ekleyip 1 saat pisirin. Pisen et ve sebzeleri tel süzgece bosaltip suyunu
baska bir tencereye alin. Tavuk parçalarini alip, etlerini küçük küçük dograyin.
Pisen sebzeleri de süzgeçten ezerek geçirip tavuk suyuna ekleyin.
Tereyagini bir tavada eritip 1 çorba kasigi ilave ederek pembelestirin.
Tavuk suyundan 1-2 kepçe kadar alip kavrulan una ekleyin ve kaynamaya
birakin. Kaynayinca atesten alip yumurtalari tek tek ilave edip çirpma teliyle
sürekli karistirin. Tenceredeki tavuk suyuna hazirladiginiz karisimi ilave edip
10 dakika kaynatin. Tavuk etlerini ekleyip karitirin. Bir miktar daha tuz ve
karabiber ilave edip 5 dakika daha pisirin. Sicak olarak servis yapin
 
Devamını Oku >>

Kıkırdak Çorbası Tarifi






KIKIRDAK  ÇORBASI

kıkırdak çorbası tarifi
MALZEMELER
3 Su bardagi et suyu
1 Su bardagi eriste
1 Su bardagi un
250 gr süzme yogurt
2 Sdet yumurta
100 gr tereyagi
1 Çay kasigi kirmizibiber

YAPILIŞI
Et suyunu kaynatip, eristeyi ekleyin. 10 dakika pisirip, tencereyi atesten indirin.
Ayri bir tencerede 1 çorba kasigi un, 1 yumurta ve süzme yogurdu boza
kivanina gelinceye kadar çirpin. Karisimi kisik ateste kaynatin ve tuz serpin.
Kikirdak için 1 yumurta, biraz tuz ve kalan unla kati bir hamur yogurun.
Hamuru rulo selinde sarin. Küçük üçgenler kesip, bol tereyagda kavurun.
Eristeli et suyu ile boza kivamindaki karisimi birlestirip, pisirin.
Kikirdaklari ekleyip, nane ile süsleyerek servis yapin.

Devamını Oku >>

20 Kasım 2012 Salı

Yerelması Çorbası Tarifi





YER ELMASI ÇORBASI

kış çorbası
MALZEMELER
2 Adet kuru sogan
4 Adet yerelmasi
Yarim çay bardagi ayçiçek yagi
1 Su bardagi süt
Kitir ekmek parçalari
4 Su bardagi su
Tavuk bulyon
Tuz

YAPILIŞI
Yerelmalarini küp seklinde dograyin. Soganlari küçük dograyip, ayçiçek
yaginda sararana dek kavurun. Küp dogranmis yerelmelarini ekleyin.
4 Su bardagi su ve tavuk bulyonu ilave edin. Yerelmalari yumusayana dek pisirin.
Yerelmalari iyice yumusadiginda sütü ekleyin. 1-2 tasim kaynatip, atesten alin.
Blendir yada tel süzgeçten geçirerek çorbanin pürüzsüz olmasini saglayin.
Küp seklinde kesilmis ekmek parçalarini kirmizibiber ve nane eklenmis
tereyaginda kitirlasana dek kavurun. Çorbanin üzerine koyup, kiyilmis
maydanoz serperek servis yapin.

Devamını Oku >>

Mantar Çorbası Tarifi



MANTAR  ÇORBASI
mantar çorbası
MALZEMELER
1 Adet orta boy sogan
1.5 Çorba kasigi margarin
200 gr dilimlenmis mantar
4 Su bardagi et suyu
2 Çorba kasigi un
1 Çay kasigi pirinç
1 Çay bardagi krema

YAPILIŞI
Sogani ince ince dograyarak kisik ateste margarin ile birlikte pembelestirin.
Üzerine et suyunu ilave edip, kaynayinca pirinci ve dilimlenmis mantari
ilave ederek 15 dakika daha kaynamaya birakin. Diger taraftan un ile
kremayi bir kabin içinde karistirarak, atesteki çorbaya ilave edin.
Karistirmaya devam ederek 5 dakika daha kaynatip atesten alin.
Servis yaparken çok ince kiyilmis maydanozu ilave edip servis yapin.
Devamını Oku >>

Mengen Çorbası Tarifi





MENGEN  ÇORBASI
mengen çorbası
MALZEMELER
1 Çay fincani pirinç
2 Adet limon suyu
1 Su bardagi un
2 Kepçe yogurt
4 Adet patates
1 Yemek kasigi nane
3 Çay kasigi tuz
1 Adet yumurta
2 Yemek kasigi margarin

YAPILIŞI
Kemik suyunu veya suyu kaynatin. Yikanmis pirinci ilave edip pisirin.
Un, limon suyu, yogurt ve yumurtanin sarisini az miktarda su ilave ile
çipin. Kaynamakta olan suya yavas yavas ilave ederek sürekli karistirin.
Kivami koyulasincaya kadar pisirin. Eritilmis 2 yemek kasigi margarinde
naneyi kizartip, çorbanin üzerinde gezdirin. Diger tarafta küçük küpler
halinde dogranmis patatesleri siviyagda kizartip süzün ve çorbaya ilave edin.
Tuz ekleyip ocaktan alin.
Devamını Oku >>

19 Kasım 2012 Pazartesi

Mercimekli Paça Çorbası Tarifi




MERCİMEKLİ PAÇA ÇORBASI

mercimekli paça çorbası tarifi
MALZEMELER
40 gr kiyma
200 gr kirmizi mercimek
1 Adet sogan
2 Adet domates
1 Çorba kasigi margarin
5 Su bardagi su
Tuz
Sos için :
6 Dis sarimsak
3 Çorba kasigi sirke
2 Çorba kasigi siviyag
1 Çay kasigi kirmizi tozbiber

YAPILIŞI
Mercimegi bol su ile yikayip süzgece alin. Sogani incecik kiyin.
Margarini tencerede eritip sirasiyla sogan, kiyma ve küp seklinde
dogranmis domatesi ekleyerek hafif kavurun. Mercimek, su ve tuzu
ilave edip 25-30 dakika pisirin. Sarimsaklari ezip sosu hazirlayin.
Sirke, siviyag, sarimsak, nane ve kirmizi tozbiberi ilave edip karistirin.
Kaselere paylastirip üzerlerine sosu gezdirerek servis yapin.
Devamını Oku >>

Mısır Çorbası Tarifi




MISIR  ÇORBASI
mısır çorbası tarifi
MALZEMELER
500 gr dondurulmus misir veya 1 büyük kutu konserve misir
3 Çorba kasigi margarin
1 Adet küçük sogan
2 Çorba kasigi un
4 Su bardagi süt
2 Su bardagi su, etsuyu veya tavuk suyu
(et suyu kullandiginizda yagi 2 kasiga indirin.)
5-6 Dal maydanoz

YAPILIŞI
Sogani ince yarim halka seklinde dograyin. Misirlari yikayip süzün, yarisini
robotta püre haline getirin. Bir tencerede margarini eritin ve sogani ekleyip,
pembelesene kadar kavurun. Sonra unu ilave edin ve kisik ateste un kokusu
gidene kadar kavurun. Püre haline getirdiginiz misiri tencereye ekleyin ve
devamli karistirarak kisik ateste 2 dakika pisirin. Soguk suyu ve sütü tencereye
ekleyin iyice karistirin. Kaynadiktan sonra kalan tane misirlari, tuz ve karabiberi
 ilave edin. 10 Dakika kisik ateste kaynadiktan sonra, servis kaselerine alin.
Üzerlerini kiyilmis maydanozla süsleyerek servis yapin.
Devamını Oku >>

Naneli Bezelye Çorbası Tarifi






NANELİ BEZELYE ÇORBASI
naneli bezelye çorbası tarifi
MALZEMELER
500 gr bezelye
2 Adet arpacik sogan
Yarim adet kereviz
50 gr dilimlenmis pastirma
1.5 çorba kasigi tereyagi
1 Adet küçük göbek salata
1 Çay fincani krema
4 Su bardagi et suyu
3-4 Dal taze nane veya 1 çorba kasigi kuru nane
2 Dilim tost ekmegi

YAPILIŞI
Kereviz, pastirma ve arpacik soganlarini küçük küpler halinde dograyin.
Göbek salatayi yikayip, iri parçalar halinde kesin. 1 Çorba kasigi tereyagini
tavada eritip sogan, kereviz ve pastirmayi ekleyin. Sik sik karistirarak kavurun.
Bezelye, göbek salata ve et suyunu ilave edip karistirin. Kapagini kapatip
20-25 dakika kadar pisirin ve ilinmaya birakin. Karisimi blendir ile ezip tekrar
atese alin. Krema ve ince dogranmis nane yapraklarini ilave edip, 20 dakika daha
pisirin. Tost ekmeklerini küçük üçgenler halinde dograyin. Kalan tereyagini tavada
eritip ekmekleri kizartin. Çorbayi servis tabaklarina paylastirip kizarmis ekmek,
nane yapraklari ve tane kirmizibiber ile süsleyerek sicak olarak servis yapin.

Devamını Oku >>

Nohutlu Gürcü Çorbası Tarifi





NOHUTLU  GÜRCÜ  ÇORBASI
gürcü çorbası
MALZEMELER
1 Su bardagi nohut
6-8 Su bardagi tavuk suyu
1 Kahve fincani pirinç
1 Adet orta boy sogan
1 Çay ufak dogranmis tavuk eti
Yarim çay kasigi safran
4 Çorba kasigi siviyag
Tuz, karabiber
Terbiyesi için :
1 Adet yumurta sarisi
Yarim limon suyu

YAPILIŞI
Nohudu aksamdan tuzlu su ile haslayin. Ertesi gün suyunu degistirip, nohutlar
yumusayana dek yaklasik 1-1.5 saat kadar pisirin. Suyunu süzüp bekletin.
Tavuk suyunu tencereye alip yikanmis pirinç, ortadan bölünmüs sogan,
tavuk eti, yag, tuz, karabiber ve safrani ekleyin. Tavuk etleri ve pirinç
yumusayincaya kadar kisik ateste pisirin. Nohutlari ilave edin.
Bu arada yumurta sarisi ve limon suyunu ayri bir kasede çirpin.
Hazirladiginiz terbiyeyi pismekte olan çorbaya azar azar dökerek ve
karistirarak ilave edin. Çorbayi sicak olarak kaselere paylastirip dilerseniz
üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz

Devamını Oku >>

18 Kasım 2012 Pazar

Patatesli Pırasa Çorbası Tarifi




PATATESLİ  PIRASA  ÇORBASI
patatesli pırasa çorbası tarifi
MALZEMELER
3 Adet orta boy patates
2 Adet pirasa
1 Çorba kasigi margarin
1 Çorba kasigi un
6 Su bardagi su, tuz, nane, karabiber

YAPILIŞI
Patatesleri soyun. Pirasalarin basini kesin ve üst kabuklarini ayiklayin.
Küçük küçük keserek bir tencereye alin. Üzerine su ilave edip, yumusayana
dek haslayin. Blendirdan geçirin veya tel süzgeçten geçirerek ezin.
Bu arada bir tencereye margarini alip, eritin. Unu ilave edip, hafifçe
sararana dek kavurun. Üzerine pirasa, patates ve haslama suyunu
devamli karistirarak ilave edin. Unun topaklasmamasina özen gösterin.
Tuzunu ayarlayin ve 5 dakika daha pisirin. Sicak olarak servis yapın.
Devamını Oku >>

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi






KREMALI  SEBZE  ÇORBASI

sebze çorbası
MALZEMELER
2 Adet havuç
3 Adet kabak
2 Adet sogan
7 Çorba kasigi tereyagi
3 Çorba kasigi un
5 Su bardagi sicak tavuk suyu
1.5 Su bardagi süt kremasi
3 Adet taze sogan sapi
Tuz, karabiber
Hindistancevizi rendesi
Süsleme için :
2 Dilim bayat ekmek kabugu

YAPILIŞI
Havuç ve kabaklari temizleyip dograyin ve bol tuzlu suda ayri ayri haslayin.
Siganlari halka halka dilimleyip, 3.5 çorba kasigi tereyaginda sote edin.
1 Çorba kasigi tavuk suyu ilave edip kisik ateste pisirin ve kabagi ekleyin.
Havuçlari yaglanmis teflon tavada pembelestirin. Iki ayri tavadaki sebzelere
yarimsar su bardagi sicak tavuk suyu ilave edin. 1 tutam tuz ve karabiber serpip
sebzeler yumusayana dek kisik ateste kapagi kapali olarak pisirin. Ilininca her
ikisinide ezip püre haline getirin. Kalan tereyagini derin bir tencerede kizdirin.
Unu ilave edip pembelestirin. Kalan tavuk suyu, süt kremasi, kiyilmis taze sogan
sapi, hindistancevizi, tuz ve kaabiberi ilave edip karistirin. Kremali sosu iki
tencereye paylastirin. Birine havuç, digerine kabak püresini ilave edin.
Her ikisini de isitin. Kabakli çorbayi kaselere bölüstürüp, ortasina havuçlu
çorbayi dökün. Ayri bir yerde siviyagda kizartilmis küp ekmek ve kiyilmis
taze sogan sapi ile süsleyerek servis yapin.

Devamını Oku >>

Sebze Çorbası Tarifi





SEBZE  ÇORBASI
sebze çorbası tarifi
MALZEMELER
1 Adet havuç
1 Adet patates
1 Adet kabak
1 Adet domates
1 Adet sivri biber
Birkaç dal ispanak
2 Çorba kasigi un
125 Gr margarin
6 Su bardagi su veya etsuyu

YAPILIŞI
Bütün sebzeleri soyup yikadiktan sonra küp seklinde dograyin.
2 Su bardagi su veya etsuyunda haslayin. Baska bir tencerede 125 gr
margarini eritin ve 2 çorba kasigi unu kavurun. Kavrulmus unun üzerine
kalan 4 bardak su veya etsuyunu ekleyip tuzunu ilave edin. Haslamis
oldugunuz sebzeleri de ilave ettikten sonra çorbayi 15 dakika kadar kaynatin ve servis yapin.
Arzuya göre çorbanin içine limon dilimleri de koyarak servis yapabilirsiniz

Devamını Oku >>

17 Kasım 2012 Cumartesi

Süleymaniye Çorbası Tarifi




SÜLEYMANİYE  ÇORBASI

süleymaniye çorbası tarifi
MALZEMELER
250 gr kirmizi mercimek
125 gr ispanak
125 gr margarin
1 Çorba kasigi un
Yarim adet havuç
Yarim adet domates
Yarim adet kabak
Yarim adet sogan
Yarim adet patates
2 Dis sarmisak
Yeterince su
1 Çay kasigi tuz
Köftesi için :
125 gr yagsiz kiyma
1 Çay kasigi karabiber
1 Çorba kasigi un

YAPILIŞI
Mercimegi ayiklayip yikadiktan sonra haslayin ve haslanan mercimegi
süzün. Ayri bir yerde soyup yikadiginiz havuç, patates, kabak, domates,
sogan ve sarmisagi rendeleyin. Bol suda yikadiginiz ispanaklari küçük küçük
dograyip hepsini yagda kavurun. 3 su bardagi su ilave edip pisirin.
Köftesi için : Baska bir tencereye yag ve un koyup kavurduktan sonra
yeterince su ile unu inceltip içine hasladiginiz mercimegi ve yeterince
soguk suyu ilave edin. Biraz kaynatip içine kavurdugunuz sebzeleri ekleyin.
Çorba piserken kiyma, karabiber ve tuzu karistirip küçük köfteler yapin.
Ve bu köfteleri yagda kizartin. Kizartiginiz köfteleri kaynamakta olan çorbaya
atip 10 dakika kadar pisirip atesten alin. Sicak olarak servis yapın.
Devamını Oku >>

Tatar Çorbası Tarifi






TATAR  ÇORBASI
tatar çorbası tarifi
MALZEMELER
2 Adet sogan
2 Adet domates
2 Adet patates
2 Çorba kasigi margarin veya tereyagi
2 Çorba kasigi un
Tuz, karabiber, kuru nane
 
YAPILIŞI
Tencereye yagi alip, eritin. Sogani ince ince dograyip, tencereye ekleyin.
Soganlar pembelesene dek kavurun. Patatesleri soyup, tavla zari iriliginde
dograyin. Patatesleri soganlarla birlikte arasira karistirarak kavurun.
Patatesler yumusadiginda,  domateslerin kabuklarini soyup rendeleyin.
1-2 Dakika daha kavurup, yeterince su ilave edin. Tuzunu ekleyerek
çorbanin içindeki patatesler yumusayana dek hafifateste pisirin.
Patatesler iyice yumusadiginda, una çok az su ilave edip, topaksiz bir
bulamaç kivamina getirin. Çorbaya bu bulamaci azar azar ve karistirarak
ilave edin. Küçük bir tavaya 1 tatli kasigi tereyagi koyup, eritin.
Nane ve karabiberi ilave ederek 1-2 kez çevirin. Atesten alip, çorbanin
üzerine gezdirin ve servis yapin

Devamını Oku >>

Taze Bezelye Çorbası Tarifi




TAZE  BEZELYE  ÇORBASI

taze bezelye çorbası tarifi
MALZEMELER
1 Su bardagi iç bezelye
3-4 Dal taze sogan
2 Çorba kasigi margarin
2 Çorba kasigi un
2 Adet kabak
8-10 Adet taze fasulye
10-12 Su bardagi et suyu
2 Çorba kasigi pirinç
1 Adet yumurta sarisi
1 Su bardagi süt

YAPILIŞI
Soganlari ayiklayip yikadiktan sonra ince ince dograyin. Kabaklarin
üzerlerini kaziyip, yikadiktan sonra küçük küpler halinde kesin.
Fasulyeleri ayiklayip küçük parçalara bölün. Margarini tencerede
eritip unu ekleyin ve 1-2 kere karistirdiktan sonra soganlari ilave edin.
Un pembelesinceye kadar kavurun. Bezelye, dogranmis kabak ve
fasulyeyi ekleyin. 2-3 dakika daha kavurup suyunu ilave edin. Kisik
ateste tüm sebzeler yumusayana kadar kaynatin. Süzgeçten geçirin ve
tekrar atese alip pirinci ekleyin. Pirinç pisene kadar yaklasik 15 dakika
kaynatin. Bir kasede yumurtayi çirpip sütü ilave edin. Sicak çorbadan azar
azar ekleyerek karistirin. Sütlü yumurta karisiminin sicakligi çorba ile
ayni seviyeye gelince sürekli karistirarak çorbaya ilave edin. Tuz ve
karabiberi ilave edip bir tasim kaynatin. Haslanmis bezelye taneleri ve
kruton ekmekle süsleyip sicak olarak servis yapin.
NOT : Kruton ekmek yapmak için ; bayat ekmek içlerini küp seklinde kesip
yagda kizartin.
Devamını Oku >>

Şafak Çorbası Tarifi











ŞAFAK   ÇORBASI
şafak çorbası tarifi
MALZEMELER
3 Adet sogan
4 Adet domates
1 Su bardagi süt
4 Su bardagi et suyu
500 gr kiyma
6 Çorba kasigi un
4 Çorba kasigi siviyag

YAPILIŞI
Unu yagin içinde kavurun. Ince ince kiyilmis sogani ilave edin.
Soganlar kavrulurken dogranmis domates ve et suyunu ilave edin.
Yaklasik 40 dakika sonra süzgeçten geçirin. Kiymalardan küçük
küçük misket köfteler yapin ve süzdügünüz çorbanin içine atip, tekrar
atese oturun. 15 Dakika daha pisirin. Süt ile yumurtalari çirpin ve çorbayi
atesten indirirken karistirarak yavas yavas içine katin. Sicak olarak servis yapin.

Devamını Oku >>

Yoğurt Çorbası Tarifi





YOĞURT  ÇORBASI
yoğurt çorbası tarifi
MALZEMELER
750 Gr yogurt,
8 Su bardagi et suyu,
50 Gr margarin veya sivi yag,
2 Kahve fincani un,
Yeteri kadar tuz,

YAPILIŞI
Yogurt,yeteri kadar tuz bir tencereye konur. Yogurt tel karistici ile çirpilirken,
üzerine azar azar dökülerek et suyu katilir. Bir baska tencereye yag ve un konur,
tahta bir kasikla hizli hizli karistirilarak 1-2 dakika kadar kavrulur. Sonra karistirmaya
ara vermeden buna öbür kapta bulunan yogurtlu karisim azar azar katilir. Iyice
yedirildikten sonra ates artirilir ve çorba biraz kaynatilir. Derin tabaklarda veya
küçük kaselerde servis yapilir.

Devamını Oku >>

16 Kasım 2012 Cuma

Yoğurtlu Pirinç Çorbası Tarifi






YOĞURTLU  PİRİNÇ  ÇORBASI
yoğurtlu pirinç çorbası tarifi
MALZEMELER
1 Su bardagi nohut
2 Su bardagi pirinç
8-10 Su bardagi et suyu
3 Su bardagi süzme yogurt
1 Adet yumurta
2 Çorba kasigi tereyag
1 Çorba kasigi kuru nane
Tuz

YAPILIŞI
8-10 saat önce islattiginiz nohudu haslayin. Pirinci yikayip 8-10 su bardagi
et suyu ile haslayin. Nohutlari ilave edip pisirin. Yogurdu tencereye alip yumurta
ve tuz ilave ederek iyice çirpin. Kisik ateste karistirarak ilitin. Kaynayan çorbadan
iki kepçe alip yogurda ilave edin ve karistirarak tencereye bosaltin. Teryagini eritip
içine kuru naneyi ekleyin ve çorbanin üzerine gezdirin. Sicak olarak servis yapin.
NOT : Çorbaya nohut büyüklügünde kesilmis kuzu eti veya köfte de ilave
edebilirsiniz.
 
Devamını Oku >>

Şekerpare Tarifi






ŞEKERPARE

şekerpare tarifi
MALZEMELER
250 gr. margarin,
1,5 su bardagi pudra sekeri,
2 adet yumurta sarisi,
4 su bardagi un,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1 kahve fincani yesil fistik.
Serbeti için:
4 su bardagi su,
4 su bardagi tozseker,
1/2 limon suyu
 
YAPILIŞI
Margarini eritip sogutun. Pudra sekeri, yumurta sarilarini ilave edip krema
haline gelinceye kadar karistirin. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Unu
ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapin. Ceviz
büyüklügünde koparip yuvarlayin. Üzerine hafifçe bastirin. Yaglanmis
tepsiye aralikli dizin. Ortalarina fistik batirin. 180°C isitilmis firinda
pembelesinceye kadar pisirin. Serbet için seker ve suyu iyice kaynatin.
Limon suyunu katin. Firindan çikan sekerparelerin üzerine sicak serbeti
dökün. Serbetini çekip soguyunca servis yapin.

Devamını Oku >>

Yoğurt Tatlısı Tarifi




YOĞURT TATLISI
yoğurt tatlısı tarifi
MALZEMELER
6 çay bardagi un yada 3 bardak un
3 bardak irmik
1 çay bardagi margarin
3 çay bardagi toz seker
3 çay bardagi yogurt
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 limon kabugu rendesi
Serbeti için
1/2 limon suyu
5 su bardagi seker
3,5-4 su bardağı su

YAPILIŞI
Yumurta, seker, hafifçe eritilmis yag birkaç dakika çirpilir ve yogurt ilave
edilerek çirpmaya devam edilir. Rendelenmis limon kabugu ve una
karistirilmis kabartma tozu ilave edilip 1-2 kez daha karistirilir ve kalin
kenarli yaglanmis bir payrekse dökülür. 170 derecede 45 dakika kadar
pisirilir. Diger yanda su ve seker kaynatilip limon suyu ilave edilerek
serbet hazirlanir. Tatli soguyunca serbet sicak olarak ilave edilir. Tam tersi
de yapilabilir, serbet soguk tatli sicak olabilir.
Devamını Oku >>

Kıymalı Lazanya Tarifi




KIYMALI LAZANYA

lazanya
MALZEMELER
300 gr. lazanya
1 adet sogan
2 adet orta boy havuç
3 çorba kasigi zeytinyagi
300 gr. kiyma
4 adet domates
1 çorba kasigi domates salçasi
3 dis sarmisak
4 adet defne yapragi
200 gr. dilpeyniri
Besamel sos için: 2 çorba kasigi un
2 çorba kasiig tereyagi
1,5 su bardagi süt

YAPILIŞI
Sogani ince dograyin. Havuçlari rendeleyin. Sogani zeytinyaginda kavurun.
Sarardiktan sonra rendelenmis havucu ilave edip birkaç dakika kavurun.
Kiymayi ekleyin, orta ateste kavurmaya devam edin. Kiyma kavrulunca
küp seklinde küçük dogranmis domates ve birkaç parçaya kesilmis
sarmisagi ilave edin. Tuz serpin, ara sira karistirarak tencerenin kapagi
kapali olarak domatesin pismesini bekleyin. Atesten almadan birkaç dakika
önce defne yapraklarini ilave edin. Lazanyayi tuzlu kaynar suda haslayin.
Besamel sos için, unu tereyaginda kavurun. Sararinca sütü ekleyin tahta
kasikla sürekli karistirarak, orta ateste pisirin. Tuz ve karabiber serpin.
Yaglanmis dikdörtgen bir tepsiye haslanmis lazanyalari üst üste
gelmemesine dikkat ederek bir sira halinde dizin. Üzerine birkaç kasik
besamel sos yayin. Hazirladiginiz domatesli kiymali sosun bir kismini,
içinden defne yapraklarini çikarttiktan sonra lazanyalarin üzerine yayin.
Üzerine küçük küp seklinde dogranmis dilpeyniri koyun. Malzemenin
üzerine bir kat daha lazanya yerlestirin. Ayni islemi tüm malzeme
bitinceye kadar sürdürün. En üste besamel sos yayip, rendelenmis
dilpeyniri serpin. Kiymali lazanyayi önceden isitilmis 200 derece firinda
yaklasik 25 dakika pisirin. Firindan çikardiktan sonra bir kaç dakika
dinlendirip, servis yapin.
Afiyet olsun...

Devamını Oku >>

İç Pilav Tarifi





İÇ PİLAV

iç pilav
MALZEMELER
1 bardak pirinç
1,5 bardak kaynar su
1 orta boy sogan, ince ince dogranmis
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi tarçin
1 tatli kasigi karabiber
1 tatli kasigi yenibahar
1/2 bardak çam fistigi
1/2 bardak tereyag veya siviyag

YAPILIŞI
Tereyagini eriterek veya sivi yag kullanarak dogranmis soganlari ve çam
fistigini tencereye koyun ve fistiklar kavrulana kadar karistirin. Yikanmis
ve suyu süzülmüs pirinci de ekleyerek 5 dakika kadar karistirmaya devam
edin, sonra suyunu ekleyerek kapagini sikica kapatin. Bes dakika sonra
atesi kisik duruma getirip 15 dakika daha pisirin. Sonra atesi kapatin ve
servis yapmadan önce demlenmeye birakin.
Devamını Oku >>

15 Kasım 2012 Perşembe

Fırında Ispanaklı Makarna Tarifi




FIRINDA ISPANAKLI MAKARNA

fırında ıspanaklı makarna
MALZEMELER
1/2 paket spagetti
1/2 çay bardagi sivi yag
2 çorba kasigi un
1 adet yumurta
1.5 su bardagi süt
1 adet sogan
1 çay bardagi eski kasar peyniri rendesi
250 gram ispanak
Tuz, karabiber

YAPILIŞI
Ön hazirlik olarak ispanaklari ayiklayip, bol suda yikayin ve kendi sulari ile
haslayin. Haslanan ispanaklari tencereden alip, 1 parmak eninde dograyin.
1/2 bardak sivi yagi tencereye alip içine piyaz dogranmis sogani  ilave
edip, pembelestirin. Ispanaklari soganin içine ilave edin ve tuz,
karabiberini ekleyin. Makarnalari haslayip, süzün. Küçük bir cam tepsiye
makarnanin yarisini alin, ispanakli harci üzerine dökün ve kalan
makarnanin tümünü ispanaklarin üzerine dökün. 1/2 çay bardagi sivi yagi
tavaya alip içine unu ilave edin. Un saranana dek kavurun. 1.5 bardak
sütü kavruilan una ekleyin. Boza kivamina gelene dek pisirin. Atesten
alarak 1 yumurtayi ilave edin ve çirpalim. Makarnanin üzerine sosumuzu
dökün. Eski kasar rendesini de serperek, orta isili firinda 15-20 dakika
pisirin. Üzeri kizaran firin makarnayi dilimleyerek, servis yapin.
Devamını Oku >>