28 Kasım 2012 Çarşamba

İncir Reçelli Çörek Tarifi





İNCİR REÇELLİ ÇÖREK

incir reçelli çörek
MALZEMELER
5 Su bardagi elenmis un
1 Su bardagi tozseker
100 gr margarin
1 Su bardagi süt
2 Adet yumurta
30 gr yas maya
1 Tutam tuz
1 Adet limon kabugu rendesi
20 Adet incir reçeli tanesi
Üzerine :
Margarin

YAPILIŞI
Mayayi 1 su bardagi sicak süt ile eritin. Bir süre kabarmasini bekleyin.
Unu, sekeri, margarini, yumurtalari, tuzu ve içinde maya erittiginiz sütü
karistirin. Limon kabugu rendesini de ekleyin. Gerekirse 1-2 çorba kasigi
daha un ekleyin. Hamuru yogurduktan sonra üzerine nemli bir örtüp, 2 saat
mayalanmasini bekleyin. 2 Kat kabaran hamurdan parçalar koparin.
Yuvarlayip, içlerine birer incir reçeli tanesi koyun. Hamuru açik yeri
kalmayacak sekilde kapatin. Yaglanmis firin tepsisine siralayin.
Her birinin üzerine bir parça margarin koyun. 180 dereceli firinda
pembelesene dek pisirin. Üzerine pudra sekeri serperek servis yapin.

0 Yorum Ekle:

haberler