28 Kasım 2012 Çarşamba

Zeytinli Çörek Tarifi






ZEYTİNLİ  ÇÖREK

zeytinli çörek
MALZEMELER
Aldığı kadar un
2 Yumurta
1 Paket margarin
1 Çay bardagi siviyag
1 Su bardagi yogurt
1 Tatli kasigi kabartma tozu
1 Çay fincani zeytin ezmesi

YAPILIŞI
Bir yumurtanin sarisini ayirin, akini diger yumurta ile karistirip çirpin.
Oda isisinda yumusatilmis margarin, un, yogurt, siviyag, çirpilmis yumurta
ve kabartma tozunu karistirip düzgün bir hamur yogurun. Hamuru buzdolabinda
1 saat kadar dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparin.
Herbirini elinizle açip içlerine birer çay kasigi dolusu zeytin ezmesi sürün.
Pogaça sekli vererek üzerine ayirdiginiz yumurta sarisini sürün. Önceden
isitilmis 180 dereceye ayarli firinda  pisirin.

0 Yorum Ekle:

haberler