28 Kasım 2012 Çarşamba

Peynirli Poğaça Tarifi





PEYNİRLİ  POĞAÇA
peynirli poğaça
MALZEMELER
4 Su bardagi un
Yarim paker margarin (125 gram)
Yarim su bardagi siviyag
1 Su bardagi yogurt
1 Çay kasigi karbonat
1 Adet yumurta
1 Çay kasigi tuz
1 Su bardagi ufalanmis beyaz peynir
yarim demet maydanoz
Üzerine serpmek için çörekotu

YAPILIŞI
Margarin, siviyag, yogurt, tuz, karbonat, un ve yumurta akini
derin bir kapta karistirarak yogurun. Hazirladiginiz hamurun üzerine
nemli bez örtüp, 1 saat buzdolabinda dinlendirin. Ayri bir kabin içine
maydanozlari kiyin, beyaz peyniri ilave edin. Dinlenmis hamurdan
yumurta büyüklügünde parçalar koparip açin. Içlerine peynirli karisimdan
yerlestirip, ikiye katlayin. Firin tepsisini yaglayip pogaçalari aralikli olarak
dizin. Üzerlerine yumurta sarisi sürün. Çörekotu serpip önceden isitilmis
180 dereceli firinda kizarincaya kadar pisirin.

0 Yorum Ekle:

haberler