27 Kasım 2012 Salı

Mahlepli Poğaça Tarifi






MAHLEPLİ   POĞAÇA
MAHLEPLİ POĞAÇA
MALZEMELER
1 Çay bardagi yogurt
1 Tatli kasigi mahlep
1 Çay kasigi tuz
1 Çay kasigi tozseker
1 Paket kabartma tozu
3 Su bardagi un
4 Çorba kasigi margarin
1 Adet yumurta sarisi

YAPILIŞI
Yogurt, tuz, mahlep, tozseker, un, kabartma tozu ve margarini kulak
memesi kivamina gelene dek yogurun. Düzgün bir hamur elde edince
ceviz büyüklügünde parçalar koparip elinizle yuvarlayin. Firin tepsisini
yaglayip hazirladiginiz pogaçalari dizin. Yumurta sarisini çirpip üzerlerine sürün.
Susam serpin ve önceden isitilmis 180 dereceye ayarli firinda pembelesene
dek pisirin. Ilik olarak servis yapin. Afiyet olsun...
 

0 Yorum Ekle:

haberler