Malzemeler:
8 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
Yarım kahve fincanı pirinç
1 fincan ince bulgur
1 çorba kasığı salça
1 adet kuru soğan
Sıvı yağ
Karabiber, tuz – Arzu ederseniz biraz kırmızı biber ya da pul biber
2 çorba kaşığı kadar kuru nane
Hazırlanışı:
Tencerede sıvı yağ ile soğanı kavurun. 8 bardak et suyunu veya tavuk suyunu ilave edin. Temizlenip yıkanmış kırmızı mercimekle pirinci ve bulguru da atın. Sulandırdığınız üç kaşık salçayı da koyup karıştırın, mercimekle pirinçler patlayana kadar kısık ateşte pişirin. Bol kuru naneyi ve pul biberi tencereye serperek karıştırın ve servis yapın.
Afiyet Olsun
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder