2 Şubat 2012 Perşembe

Muzlu Pratik Pasta Tarifi

Malzemeler:
1 adet kakaolu pasta tabanı
2 adet muz
1 paket vanilyalı puding
üzeri için;
1 paket çikolata sosu

üzeri için:
hindistan cevizi
Antep fıstığı
Muz
Badem
Çikolata parçacıkları

Hazırlanışı:
Pasta tabanının birinci katını yarım çay bardağı süt ile ıslatıyoruz, o sırada paketin arkasında yazan süt miktarına göre(genelde 750 ml)ocağa koyduğumuz vanilyalı pudingi muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırıyoruz.
2 adet muzu bıçakla ince ince doğruyoruz (ihtiyaca göre sayısı veya ürün adı değişebilir).
Muhallebi kıvamına gelen pudingi pasta tabanının birinci katına sürüyoruz.
Daha sonra doğranmış muzları pudingin üstüne şekilli veya şekilsiz yerleştiriyoruz.
Aynı islemi üst taban içinde uyguluyoruz(Muzların üst tabanda daha az olmasını tavsiye ederiz).
Çikolata sosunu puding kıvamına gelinceye kadar kısık ateşle yapıyoruz.
Daha sonra buzdolabı poşeti içine sosu döküyoruz ve ağzını sıkıca bağlayıp buzluğa soğuması için atıyoruz.(Yaklaşık 30 dk.)
Soğuyan sosun poşetinin altından makasla küçük ve ince bir delik açıyoruz.
Ve pastanın üst tabanında yatay olarak özenle gezdiriyoruz.
Ve son olarak pastamızı donması için buzdolabında 45 dk. bekletiyoruz.

0 Yorum Ekle:

haberler