Kalp damar hastalıkları ve böbrek sorunlarına iyi gelen armutun saymakla bitmeyecek daha birçok faydası var. Faydalı olmasının yanında oldukça lezzetli de bu meyve. Bu lezzetli ve sağlıklı meyveyle hazırladığım bu minik yumuşak kekleri hazırladım bu tarifimde. Tabi içine eklediğim bademlerinde lezzetini unutmamak lazım.
Malzemeler
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 çay kaşığı toz zencefil
• 1 armut
• 25 gr kavrulmuş badem parçacıkları
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 80 gr esmer şeker
• 2 yumurta
• 150 gr un
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı
1. Yumurtaları geniş bir karıştırma kabının içine kırın.
2. Üzerine şeker, yoğurt ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.
3. Un, kabartma tozu ve baharatları ilave edip karıştırın.
4. Küp kesilmiş armut parçalarını ve bademleri ekleyin.
5. Muffin kalıplarını yağlayın ve ¾ ünü bu hamurla doldurun.
6. Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
7. Soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet Olsun.
Notlar:• Arzu ederseniz üzerini renkli şekerlemelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder