Mayalı Keki uzun süredir duymama rağmen bir türlü denemek nasip olmamıştı. Bir arkadaşımda gördüğüm bu kekin top top görüntüsüne ve paskalya çöreğini andıran o nefis lezzetine hayran kalmıştım. Ee denemek bugünlere nasip oldu ve bu çok hoşuma giden kekin tarifini hemen sizlerle paylaşmak istedim.:) Beğeneceğinizi düşündüğüm bu mayalı lezzetin işte size tarifi…
Malzemeler
• 3 bardak un
• 1 kahve fincanı toz şeker
• 1 su bardağı ılık su
• 1 yemek kaşığı kuru maya
• ¼ su bardağı sıvıyağ
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 1 yumurta
• ½ çay kaşığı tuz
• 3 yemek kaşığı süt tozu
Üzeri İçin
• Esmer şeker
Yapılışı
• Geniş bir kapta yumurta ve şekeri karıştırın.
• Üzerine sıvıyağ, un, maya, kabartma tozu, süt tozu, ılık su ve tuzu ekleyip yoğurun.
• Yoğurduğunuz hamuru 15 dakika bekletin.
• Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve esmer şekere bulayın.
• Ortası delik kek kalıbını yağlayın.
• Yuvarlak topları kalıba yerleştirin ve 30 dakika daha mayalandırın.
• Mayalandıktan sonra 160 C’ye ayalı fırında 30 dakika pişirin.
• Soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:• Arzu ederseniz mayalı keki, esmer şeker yerine tarçına bulayarak hazırlayabilirsiniz.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder