6 Ocak 2011 Perşembe

Mayalı Kek

Mayalı Keki uzun süredir duymama rağmen bir türlü denemek nasip olmamıştı. Bir arkadaşımda gördüğüm bu kekin top top görüntüsüne ve paskalya çöreğini andıran o nefis lezzetine hayran kalmıştım. Ee denemek bugünlere nasip oldu ve bu çok hoşuma giden kekin tarifini hemen sizlerle paylaşmak istedim.:) Beğeneceğinizi düşündüğüm bu mayalı lezzetin işte size tarifi…
Mayalı Kek
Malzemeler
•    3 bardak un
•    1 kahve fincanı toz şeker
•    1 su bardağı ılık su
•    1 yemek kaşığı kuru maya
•    ¼ su bardağı sıvıyağ
•    1 çay kaşığı kabartma tozu
•    1 yumurta
•    ½ çay kaşığı tuz
•    3 yemek kaşığı süt tozu
Üzeri İçin
•    Esmer şeker
Yapılışı
•   Geniş bir kapta yumurta ve şekeri karıştırın.
•   Üzerine sıvıyağ, un, maya, kabartma tozu, süt tozu, ılık su ve tuzu ekleyip yoğurun.
•   Yoğurduğunuz hamuru 15 dakika bekletin.
•   Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve esmer şekere bulayın.
•   Ortası delik kek kalıbını yağlayın.
•   Yuvarlak topları kalıba yerleştirin ve 30 dakika daha mayalandırın.
•   Mayalandıktan sonra 160 C’ye ayalı fırında 30 dakika pişirin.
•   Soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz mayalı keki, esmer şeker yerine tarçına bulayarak hazırlayabilirsiniz.


En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler