2 Şubat 2012 Perşembe

Yağlama Tarifi

Malzemeler:
250 gr. kıyma
3 domates
2 soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
3 sivri biber
1 çay bardağı sıvıyağ
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
5-6 lavaş ekmeği

Yapılışı:
Kıymayı tencereye koyup suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
İnce ince doğranan soğan, sivri biber ve sıvıyağını ilave edip soteliyoruz.
Salça ekleyip karıştırıyoruz.
Domatesleri küp şeklinde kesip ilave ediyoruz.
Domateslerde piştikten sonra malzemelerin üzerini geçecek kadar su döküp 10 dakika kaynatıyoruz.Baharatlarıda ekledikten sonra bir iki taşım daha kaynatıp ateşten alıyoruz.
1 adet lavaş ekmeğini tepsiye koyup üzerini hazırladığımız sos ile kaplıyoruz.
Sosun üzerine tekrar lavaş ekmeğini koyup üzerini sos ile kaplıyoruz. Bu işlemi lavaşlar bitene kadar üst üste tekrarlıyoruz.
Hazırladığımız 5-6 katlı yağlamamızı 4 eşit parçaya kesiyoruz.
Sarımsaklı yoğurt ile beraber servis edilir.

0 Yorum Ekle:

haberler