17 Ocak 2011 Pazartesi

Bolonez Soslu Makarna

Çoğu zaman tembellik olarak nitelendirilen makarna yapımı aslında sanıldığı kadar kolay değildir. Makarna dediğin soslu olmalıdır bana göre ve sosunun hazırlanması da büyük bir zahmet ve emek gerektirir. Makarnanın özellikle spagetti makarnanın soslu yapımına özen gösterir ve soframa gösterişli bir yemek sunmak isterim. Sizde bu akşam hem basit hem leziz hemde şık bir yemek sunmak istiyorsanız buyrun Bolonez Soslu Makarnaya..
Bolonez Soslu Makarna
Malzemeler
  • 1 paket spagetti makarna
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 tane domates
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 250 gr. kıyma
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı
1.  Bir tencereye makarnayı suyu çektirerek haşlayacak kadar su koyup kaynadıktan sonra makarnayı ilave edin.
2.  Tavaya yemeklik doğınız soğan ve sarımsağı alıp sote ederek üzerine rondoda çektiğiniz havuç ve kerevizi ekleyin.
3.  Kıymayı da ilave edip karıştırarak kavurduktan sonra küp küp doğradığınız domates ve domates salçasını ilave edin.
4.  Bir süre pişirip içindeki sebzeler pişince ocaktan alın.
5.  Tenceredeki haşlanmış makarnanın üzerine kerevizli sosu döküp karıştırın ve servis tabağına alalın.
6.  Üzerine rendelemiş olduğunuz kaşar peynirlerini serpin.
7.  Son olanakta ince kıydığımız maydanozu serpip servise sunun.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler