Çay saatlerinizde atıştıracak bir şeyler mi arıyorsunuz? O zaman sizlere kabaklı minik tart tarifini sunuyorum. Yapılması oldukça kolay olan kabaklı minik tartlar üzerindeki ceviz taneleriyle zengin bir lezzet ortaya çıkarıyor. Kabak püresi, kıtır kıtır tartla birleşip birde üzerine ceviz eklenince buyrun lezzet deposuna.
Malzemeler
• 125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
• 1,5 çorba kaşığı şeker
• 250 gr. un
• ½ çay kaşığı tuz
• ½ çay bardağı su
• 1 yumurtanın sarısı
Balkabağı Püresi İçin
• Balkabağı
• Şeker
Yapılışı
1. Tüm malzemeleri karıştırarak kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edin.
2. Eğer hamurunuz çok yumuşak olursa 10 dk. buzdolabında bekletin. Toparlanması kolay olacaktır.
3. Tart kalıplarınızı yağlayın ve hamurunuzu açarak içine yerleştirin.
4. Önceden 180 C ısıtmış olduğunuz fırında kızarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
5. Kabakları ayıklayıp dilimledikten sonra bir tencereye dizin.
6. Üzerini kapatacak kadar toz şeker ekleyip kısık ateşte pişmesini sağlayın.
7. Ateşten aldıktan sonra ılımaya bırakın.
8. Ilıyan kabakları çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin.
9. Soğuduktan sonra kalıplarından çıkardığınız tartlarınızı bu pürelerle doldurun ve üzerini ceviz ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Notlar:• Bu tart hamuru tarifini tüm tart çeşitlerinizde kullanabilirsiniz.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder