8 Ocak 2011 Cumartesi

Patatesli Tart

Kısıtlı zamanlarınızda pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz nefis bir tart tarifi. Kıtır kıtır tart hamurunun içinde bol baharatlı patatesi, aynı zamanda lezzeti kadar görüntüsüyle de sizi ve misafirlerinizi etkileyecek bu tartı sıcacık bir çayın yanında ikram edebilirsiniz.
Patatesli Tart
Malzemeler
•    1 yumurta
•    125 gr margarin
•    1 paket kabartma tozu
•    1 çay bardağı yoğurt
•    Yeteri kadar un
Üzeri İçin
•    5 adet patates
•    Bir demet maydanoz
•    1 adet yumurta sarısı
•    Kırmızı toz biber
•    1 yemek kaşığı sıvıyağ
•    Karabiber
•    Tuz
Yapılışı
1.   Margarini eritin ve soğumaya bırakın.
2.   Soğuduktan sonra üzerine yoğurt ve yumurtayı ilave edin ve yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.
3.   Hamurdan bir parça ayırın ve kalanını yağladığınız tart kalıbına dökün.
4.   Çatalı hamurun bir kaç yerine batırın.
5.   Patatesleri soyun ve ince şekilde rendeleyin.
6.   Maydanozları ince doğrayın ve patatese ilave edin.
7.   Üzerine kırmızı toz biber, karabiber, tuz ve sıvıyağı ekleyin ve karıştırın.
8.   Hazırladığınız bu karışımı tart hamurunun üzerine yayın.
9.   Ayırdığınız hamur parçasıyla kafes şeklinde hamurun üzerine şeritler yapın.
10. Şeritlerin üzerine yumurta sarısını sürün.
11. 180 C’ye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle: